Nasze Miśki - PatricoWroc - CA4A 1.6 16V 93'
mkm - 27-04-2010, 00:45
Tloki byly czyszczone mechanicznie czy chemicznie? Byly wyciagane?
PatricoWroc - 27-04-2010, 23:41
Wycieki z uszczelniacza na wale korbowym przed wymianą:
Po wymianie:
harpagan - 28-04-2010, 10:03
PatricoWroc napisał/a: |
Głowica po czyszczeniu. |
Jakim sposobem została tak wypiękniona ?
PatricoWroc - 28-04-2010, 14:19
Nie mam pojęcia. Na wasze pytanie musi odpowiedzieć deejay (Bartek).
PatricoWroc - 28-04-2010, 22:48
Głowica po szlifierni, wyczyszczona i pomalowana.
Głowica dociągnięta na bloku.
Nowy kpl rozrządu.
Silnik po złożeniu i odpaleniu.
Auto odebrane. Naprawdę, mogę godnie polecić Bartka (nick na forum coltmani i mm: deejay). Robota pierwsza klasa co widać.
Teraz czas zbierania na robienie budy i wymianę sworznia.
mkm - 28-04-2010, 23:28
Zwracam się do deejay-a
Zapytalem w jaki sposób były czyszczone tloki.
Gdy ja miałem sciagnieta glowice i chciałem sobie wyczyścić tloki, mechanik stanowczo mi tego zabronil – ponoc ze względu na pierścienie, nie wolno ich czyscic w bloku. Ty widze, ze czyścisz.
Jak to jest?
Druga sprawa, która mnie zaskoczyla, to pomalowana glowica wraz z zaworami.
W jakim celu się cos takiego robi, bo szczerze powiedziawszy pomalowana glowice „od srodka” widze po raz pierwszy.
Z gory dzieki.
PatricoWroc - 06-05-2010, 22:59
Dzisiaj wymienione świece, bo te co były to koszmar.
deejay - 07-05-2010, 20:45
mkm napisał/a: | Zapytalem w jaki sposób były czyszczone tloki.
Gdy ja miałem sciagnieta glowice i chciałem sobie wyczyścić tloki, mechanik stanowczo mi tego zabronil – ponoc ze względu na pierścienie, nie wolno ich czyscic w bloku. Ty widze, ze czyścisz.
Jak to jest? |
nie wiedze przeciwwskazan na takie czyszczenie , robie tak zawsze jak mam dostęp do tłoków , czyszczenie wykonuje specjalnym druciakiem z miękkiego włosia na wiertarce , nastepnie wszystkie tłoki i kanały olejowe sa wydmuchiwane spręzonym powietrzem i dokładnie czyszczone
co do głowicy malowana jest cała , ale nastepnie zawory i sama płaszczyzna która dolega do bloku zostaje wymyta nitro jak równierz zawory , tj tylko przyprószenie nic złego sie nie dzieje
mkm - 09-05-2010, 16:26
deejay, dzieki za wyjaśnienia.
Prawde mówiąc glowica mnie zszokowala, a nie wpadłem na to, ze to po prostu wygoda. Miałem mysli rozpiete miedzy „megadrutem”, a skomplikowanymi „nowościami chemo-utwardzalnymi”
edi567 - 19-05-2010, 13:41
PatricoWroc, chodzisz do szkoły na Wiśniowej? Gdyby nie problemy z blacharką, byłoby super fajnie wygląda na tej feldze
PatricoWroc - 19-05-2010, 17:52
edi567 napisał/a: | PatricoWroc, chodzisz do szkoły na Wiśniowej? |
Zgadza się.
Cytat: | Gdyby nie problemy z blacharką, byłoby super fajnie wygląda na tej feldze |
Miałem robić całą budę, ale teraz nie wiem co dalej, bo najprawdopodobniej 10 czerwca lecę do Anglii.
edi567 - 19-05-2010, 18:47
PatricoWroc napisał/a: | Miałem robić całą budę, ale teraz nie wiem co dalej, bo najprawdopodobniej 10 czerwca lecę do Anglii. |
nie wiesz co robić?!
Pracuj, pracuj i jeszcze raz pracuj, a przyjedziesz Cyborgiem
PatricoWroc - 19-05-2010, 19:31
Raczej Cyborga nie będzie. Muszę trzecią klasę skończyć. Najprawdopodobniej Galant. :>
PatricoWroc - 01-06-2010, 22:54
Co do auta, to wyjazd na wyspy raczej nieaktualny więc zostaję w Polsce i najprawdopodobniej zarabiam na zrobienie igły z Colta, ale czas pokaże jak to się potoczy, bo może być różnie.
emzet - 02-06-2010, 19:56
Masz naklejkę coltmanii z tyłu? W zeszły piątek koło 8 rano chyba się mijaliśmy na Orzechowej...
|
|
|