Outlander II Ogólne - Outlander wygrywa z Tiguanem w Motorze
dab - 22-04-2010, 13:03
jurekschroda napisał/a: | I30 z dizelkiem w tej cenie to rewelacja. I do tego autko naprawdę super wygląda. Tak z ciekawości jak tam ze spalaniem ? |
ten dizelek to swietna maszynka...przynajmniej jak jest nowy (pozniej czas pokaze)
spalanie w trasie przy w miare spokojnej jezdzie to 6,3l/100k w trasie o dlugosci 350km (bez autostrad) wiec jest ok.
Anonymous - 22-04-2010, 13:14
jurekschroda napisał/a: | To co ? zgoda i koniec dogryzania ? |
luzik
jurekschroda napisał/a: | Renoma Mitsu - hmm... |
Mitsu swoja renome ma juz od wielu lat ktora sie nie zmienia, postrzegana jest jako solidna i indywidualna marka, hyundai (podobnie kia) natomiast ciagle zmieniaja swoja pozycje na rynku "in plus" i to bardzo dynamicznie - o to mi chodzilo.
a zmierzam do tego ze korea nie zabiera klientow niemieckich marek tylko wlasnie japonskich.
Fragu - 22-04-2010, 14:06
arturro napisał/a: | korea nie zabiera klientów niemieckich marek tylko właśnie japonskich |
Sama prawda, ostro atakują..i dobrze im to wychodzi
A co do renomy o Mitsu. Z zasłyszanych opinii laików (większych lub mniejszych):
chwalą stare colty, space wagony....poza tym Mitsubishi kojarzy się ze sportem, niezawodnością i drogimi (bardzo) częściami.
Co to porównania wnętrza, oba auta nie mają nic nadzwyczajnego, ale do mnie bardziej przemawia Outek, podoba mi się m.in. osadzenie zegarów. Tiguan to mix wszystkich innych kokpitów VW. Za to z zewnątrz wg mnie Outlander wygrywa, szczególnie po lifcie.
Fajnie, że każdy z Nas ma inny gust, chociaż i tak co 4 auto to Astra 2
ZbigniewD - 24-04-2010, 02:40
tyle że w Tiguanie klima działa a w Outku nie
w VW jest cicho a w Mitsu czuje się człowiek jak w traktorze
telepie tym całym samoochodem no i ta franca nie hamuje i to jest w sumie najgorsze
jurekschroda - 24-04-2010, 10:22
Cytat: | tyle że w Tiguanie klima działa a w Outku nie |
To oddaj auto do serwisu.
Cytat: | w VW jest cicho a w Mitsu czuje się człowiek jak w traktorze |
Każde auto z tym silnikiem ( 2.0 TDI z PD) to traktor, także vw - taka cecha tego niemieckiego silnika.
Albo przymykasz na to oko ciesząc się np. niskim spalaniem, albo nie.
Cytat: | telepie tym całym samoochodem no i ta franca nie hamuje i to jest w sumie najgorsze
|
nie hamuje ? I jeździsz tak ?
ZbigniewD - 24-04-2010, 10:44
jurekschroda napisał/a: | Cytat: | tyle że w Tiguanie klima działa a w Outku nie |
To oddaj auto do serwisu.
Cytat: | w VW jest cicho a w Mitsu czuje się człowiek jak w traktorze |
Każde auto z tym silnikiem ( 2.0 TDI z PD) to traktor, także vw - taka cecha tego niemieckiego silnika.
Albo przymykasz na to oko ciesząc się np. niskim spalaniem, albo nie.
Cytat: | telepie tym całym samoochodem no i ta franca nie hamuje i to jest w sumie najgorsze
|
nie hamuje ? I jeździsz tak ?
| producent nie potrafi sobie poradzić z klimą juz od 4 latach to co serwis pomoże w całej europie ludzie mają problem z tym wynalazkiem ,co do pd to jest coś takiego jak wyciszenie wnętrza Turek też miał 2.5 tdi a w środku było cichutko tyle że tam nie było styropianu na podłodze podobnie jest w golfach i paskach z pedekiem ,najgorszy jest hałas w kabinie który w Outlanderze jest na poziomie tarpana diesla
jurekschroda - 24-04-2010, 12:46
No nie wiem, czy w calej europie i czy wszyscy. Tu byłbym troszkę bardziej ostrożny i nie pisal o sytuacji w całej Europie.
Co do wyciszenia wnętrza - no niestety nie mogę napisać, że Outek jest dobrze wyciszony. Nie. Jednak dla większości użytkowników jest to też poziom hałasu do zaakceptowania. W szczególności jeśli go porównać do aut vw z tym silnikiem. Nie ma tragedii.
Upierdliwie głośno zaczyna być po ok 150 km/h - tutaj się z toba zgodzę, jest za głośno. Dotyczy to w szczególności szumu powietrza ( kształt auta, no i lusterka !!!) a nie silnika.
sibkods - 24-04-2010, 14:06
Panowie, co tu porównywać Tiguan to jakies nieproporcjonalne jajo !
ZbigniewD, nie prównuj Outka do X5 bo to inna liga.
Jak miałbym Maybacha to tez miałbym ci co powytykać
jurekschroda - 24-04-2010, 14:18
Ano właśnie. Ale dla kolegi środek Outka niczym się nie różni od Dacii Duster, więc teraz jak silnik porównuje do diesla tarpana to już się po prostu nie dziwię
Krytyka - jak najbardziej, ale niech będzie rzetelna i niech nie wykracza poza jakis tam poziom prawdopodobieństwa.
Zresztą, to tylko sugestia.
sibkods - 24-04-2010, 16:22
Dziwie się, że tak wszyscy krytykują plastik w OUtlanderze. Przecież gdy sie na niego patrzy to sprawia bardzo dobre wrażenie, co innego gdy sie go już dotknie, ale nie po to on tam jest
Jeżeli komuś juz tak bardzo to przeszkadza że nie może z tym żyć, to firmy obijające skórą samochody sa otwarte...
Hałas 2.0 wcale nie jest taki straszny, ba ja go tam lubię, nie słucham nawet głośno radia by słyszec jego prace... no ale co kto lubi
VG - 27-04-2010, 21:24
Panowie, jaki ma sens porównywanie Outlandera z x5 ? jakie kryteria ? outek to klasa nizej i o tym trzeba pamietac , ja swoje kupilem za 92 000 nowe i pokazcie mi prosze auto z napedem na 4 kola z silnikiem diesla z takim bagaznikiem ! jakby mnie bylo stac na x5 i potem na serwis tego x5 to kupilbym to x5 ale mnie nie stac wiec wybralem korzystajac ze stosunku cena/jakosc i dla outka byl najlepszy. Jak ktos chce miec ladne wnetrze to nie nudne robia franzuci (napawde lande) moze ktos chce odkupic odemnie mam taka jedna sztuke renowki )).
Nowe modele outka maja lepsze wnetrze ale ...... sa juz drozsze.
Zrobilem niewiele bo 12km ale do tej pory klima DZIALA , nie trzeszczy zawieszenie, plastiki nie porysowane i do tej pory nic sie nie zespulo a za seriws po roku ze swoim olejem zaplacilem 450 zl - a moze ja jakis chory jestem ?
A dla fanufff aut niemieckich mam info moj dobry znajomy wymienial filtr paliwa w Tuaregu , podobno caly trzeba wymienic za drobne ..... 550 zl do tego trzeba wyciac dziure pod siedzeniem pasazera z tylu (pod siedzeniem) - to jest dopiero geniusz
dab - 28-04-2010, 07:49
VG napisał/a: | ktos chce odkupic odemnie mam taka jedna sztuke renowki |
pewnie laguna II 1,9dCi...
rezon - 28-04-2010, 09:13
VG napisał/a: | podobno caly trzeba wymienic za drobne ..... 550 zl do tego trzeba wyciac dziure pod siedzeniem pasazera z tylu (pod siedzeniem) - to jest dopiero geniusz | A wg Radia Erewań w Leningradzie podobno rozdają samochody O ile cena filtra zawsze może być prawdziwa, to wycinanie w sytuacji, kiedy są tam śruby i zaślepka umożliwiająca dostęp również do pompy jest co najmniej dziwne
Anonymous - 28-04-2010, 09:29
rezon napisał/a: | O ile cena filtra zawsze może być prawdziwa, ... |
w polaczeniu chyba z wymiana oleju i przegladem
http://www.autoczesci.aut...age=01&ar=35430
lub
http://moto.autocentrum.p...amochodowe.html
sylb - 28-04-2010, 11:15
jurekschroda napisał/a: |
sylb - no fakt. I30 z dizelkiem w tej cenie to rewelacja. I do tego autko naprawdę super wygląda. Tak z ciekawości jak tam ze spalaniem ? |
Pomiar oparty na podstawie ilości wlanego paliwa na stacji paliw, czyli średni na cały bak daje 5,3 l/100km.
|
|
|