[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Dźwięki z przedniego zawieszenia
marcinzam - 15-03-2011, 10:52
polecam CTR, jakość wykonania jak oryginał
m6riano - 15-03-2011, 14:13
Ja wymieniałem/kupowałem ostatnio 555 drążki i końcówki po 50 i 35 bodajże.
Hugo - 15-03-2011, 15:13
Właśnie kupiłem w promocji (niestety tylko 1 szt., bo ostatnią) drążka firmy 555 za 35 zł.
dawidoski13 - 15-03-2011, 16:41
To ja za końcówki drążka płaciłem po 75zł i mam nadzieje,że trochę pożyją! Aaa co do tych trzeszczeń w kole to wydaje mi się, że to te gumy w mocowaniu amortyzatora bo tam przy skręcie tak trzeszczy dziwnie,wymienię i zobaczymy.
Hugo - 15-03-2011, 17:56
dawidoski13 napisał/a: | To ja za końcówki drążka płaciłem po 75zł | 555? to ładnie cię naciągneli... dawidoski13 napisał/a: | Aaa co do tych trzeszczeń w kole to wydaje mi się, że to te gumy w mocowaniu amortyzatora bo tam przy skręcie tak trzeszczy dziwnie | Chłopie w tym zawieszeniu jakie posiada Galant EA amortyzator się nie obraca wokół własnej osi podczas skretu. Stoi nieruchomo. Ruch obrotowy jest na górnym oraz dolnych sworzniach wahaczy.
dawidoski13 - 15-03-2011, 18:04
Hugo napisał/a: | Chłopie w tym zawieszeniu jakie posiada Galant EA amortyzator się nie obraca wokół własnej osi podczas skretu. Stoi nieruchomo. Ruch obrotowy jest na górnym oraz dolnych sworzniach wahaczy. |
To ja już nie wiem, dzisiaj za znajomym sprawdziliśmy zawieszenie z przodu i ani grama luzu ale kiedy skręcał kierownicą na postoju a ja nasłuchiwałem przy otwartej masce to ewidentnie gdzieś z tego mocowania tak skrzypi i przeskakuje...
[ Dodano: 15-03-2011, 18:07 ]
Hugo napisał/a: | 555? to ładnie cię naciągneli... |
A co do końcówek to nie były 555,niestety nie pamiętam firmy,ceny zaczynały się od 30zł-75zł
m6riano - 15-03-2011, 20:26
Ceny końcówek 555 powinny sie wahać w granicach 30-50, drążków-50-80
spown - 22-03-2011, 18:24
Od kilku dni z przedniej prawej strony słyszę trzaski, który ujawniają się przy gwałtownych ruchach "wzdłużnych" pojazdu. Tzn. ruszając tzw. kangurem kiedy auto gwałtownie buja się w przód i w tył... Na dziurach nic nie słyszę... Zastanawiam się zanim pojadę do warsztatu gdzie zacząć szukać...
KlakierVIP - 22-10-2012, 14:18
mam swojego Gala od niedawno wiec caly czas sie go ucze... predzej jezdzilem czyms zupelnie innym, wiec jesli pisze zle to nei bijcie
mianowicie wiele tematow jest o piszczeniu... ale takiej przypadlosci jak ja mam nie znalazlem...
przy jezdzie slychac gdzeis w okolicach przednich kol takie dziwne piski, jak jade powoli na pewno piszczy jak jade szybko po prostu nie slysze... dzwiek jest o tyle nietypowy ze slychac jakbym mial mysz pod maska, delikatne popiskiwanie... ciekawostka jest to ze przy bujaniu buda jest cisza, ale przy zamykaniu drzwi co jest dla mnie totalna abstrakcja slychac ten dzwiek przez chwile, w okolicach przednich kol ... przy odpalonym silniku na postoju nie za bardzo, ale jak juz rusze jest jakby blacha o blache takei delikatne piszczenie... jest to mega wkurzajace bo slychac to i na zewnatrz i w srodku... na szarpakach nie ma luzow, auto prowadzi sie w miare stabilnie... ktos ma jakis pomysl ?
malina_drizzt - 22-10-2012, 14:45
Nie jesteś sam.
W temacie "Zawieszenie, stuki w kole i układzie kierowniczym" pytałem o dokładnie to samo:
"A co powiecie na taki przypadek, jadę wolno po małych nierównościach i słyszę bez przerwy denerwujące popiskiwanie coś jakby guma o gumę.
Przy wjechaniu w dziurę czy większe nierówności nic nie słychać.
Nic nie słychać również przy kręceniu kierownicą.
Przy bujaniu przodem na postoju też nie słychać.
Od nowości prawie nic nie wymieniałem w zawieszeniu 220tys. km.
Nowe są końcówki. Ostatnio rozpinali mi zawieszenie proste i banany i sworznie są w porządku.
Co to może być?"
komarsnk - 22-10-2012, 17:31
Mam to samo
Jak słyszę to - pyk - daję głośniej radio - i już nie słychać
Mnie się wydaje, że to gdzieś w podszybiu coś piszczy ale nie mam już zdrowia żeby to zlokalizować...
Dread87 - 28-10-2012, 12:53
malina_drizzt, mi tez tak czasem piszczy, ale nie wiem co to
Ktos wie??
KlakierVIP - 28-10-2012, 13:29
wychodzi na to ze wielu to ma ale nie wiadomo co to jest... jest strasznie wkurzajacy ten dzwiek, teraz juz nie ma warunkow ale na wiosne musze to zlokalizowac i wyeliminowac bo dostaje bialej goraczaki od tego dzwieku
Dread87 - 28-10-2012, 14:22
Na szarpaku na przegladzie tego dzwieku nie ma, ale pojawia sie jak jedzie sie po kostce brukowej:/
Np po takim czyms, albo po drobnych nierownosciach
KlakierVIP - 28-10-2012, 15:26
u mnie ten dzwiek wystepuja po prostu jak jade, na postoju cisza... do tego jest jak zamykam drzwi... moze jest tam jakas klapka miedzy kabina... i w momencie drgan piszczy badz tak jak z tymi drzwiami to slychac to nastepuje wypychanie powietrza i pojawia sie ten dzwiek... stojac za zewnatrz slychac to na wysokosci kol...
|
|
|