To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Słaby lakier Outlander po liftingu!!!

karol_alasz - 15-06-2010, 08:31

sylb napisał/a:
O jakiej części wydechu mowa, bo u mnie kończy się dwu rurką.

No pewnikiem chodzi o bańkę przed tą dwururką.... U mnie też odpadywuje...

lexus - 15-06-2010, 14:17

u mnie też trochę odłaził ale troche czarnego zwykłego spreja i miesiąc nic sie nie dzieje
rezon - 15-06-2010, 19:40

karol_alasz napisał/a:
No pewnikiem chodzi o bańkę przed tą dwururką.... U mnie też odpadywuje...
to ona ma być czarna? Ja myśłałem, że to odłazi jakieś niefachowe zabezpieczenie antykorozyjne, tak mało tego już zostało.
13zbyszek13 - 19-06-2010, 11:05

mitsu00 napisał/a:
Wysłalem ci info na PW. A wpływ na wytrzymałość lakieru ma i to wielką. lakier nie będzie ci z czasem matowiał i będzie mniej podatny na zabrudzenia. Efekt mokrego lakieru jak z salonu gwarantowany na minimum rok lub dłużej

Ja też poproszę o to info !!!!!

tytko - 07-08-2010, 22:44

Downo nie było mie na forum , jo bych tyż chcioł te cudo do polerowanio Miśka
13zbyszek13 - 08-08-2010, 21:18

tytko napisał/a:
Downo nie było mie na forum , jo bych tyż chcioł te cudo do polerowanio Miśka

mitsu00 zamilkł .

sylb - 09-08-2010, 14:05

http://www.meguiars.pl tu masz polecane produkty, zerknij też na ich forum
A to jest produkt o który ci chyba chodzi http://www.meguiars.pl/sh...products_id=268

13zbyszek13 - 09-08-2010, 20:09

Ok.
Dzieki :lol:

Dario_W - 15-08-2010, 10:53

koledzy, ja jestem w przededniu zamówienia Outka w tym ciemnym brązowym kolorze, czy ten też taki słaby jest jak czarny? ktoś podpowie?
13zbyszek13 - 15-08-2010, 19:38

Dario_W napisał/a:
koledzy, ja jestem w przededniu zamówienia Outka w tym ciemnym brązowym kolorze, czy ten też taki słaby jest jak czarny? ktoś podpowie?

Kolego wszystkie ciemne lakiery są trudniejsze do utrzymania,a lakiery na wszystkich autach każdej marki są Eco .
Co do brązu mnie osobiście się bardzo podoba . :lol: :lol: :lol:

cardorosso - 16-08-2010, 10:42

Dario_W, ten kolor jest tylko ładny w słoncu w ciemne dni wygląda jak sraczka ,ja miałem też brać ten kolor ale ostatecznie wolę rysy na czarnym niż jezdzić takim kolorem
lexus - 16-08-2010, 14:49

Zobacz grafit bardzo fajnie wygląda w słoncu się zmienia w perłę ,czarny nigdy w życiu ,chyba że nie masz co robić tylko go polerować
mitsu00 - 16-08-2010, 19:37

lexus napisał/a:
Zobacz grafit bardzo fajnie wygląda w słoncu się zmienia w perłę ,czarny nigdy w życiu ,chyba że nie masz co robić tylko go polerować

Pisałem to wcześniej ale napiszę to jeszcze raz: Zakonserwowanie jakiegokolwiek lakieru raz/dwa razy do roku powoduje że wystarczy spłukać auto wodą z myjki ciśnieniowej i tyle. Lakier będzie gładki jak szkło i będzie się błyszczeć jak psu jajca :D Mam czarny lakier i nie narzekam. Jest jak nowy. To samo z beżową tapicerką skórzaną. Jeśli sie ją wyczyści i natłuści specjalnym środkiem raz na miesiąc to będzie jak nowa przez lata, bez jakichkolwiek przetarć. Moja ma prawie 90 kkm za soba i wygląda jakby wyjechała prosto z fabryki.

13zbyszek13 - 17-08-2010, 21:47

cardorosso napisał/a:
Dario_W, ten kolor jest tylko ładny w słoncu w ciemne dni wygląda jak sraczka ,ja miałem też brać ten kolor ale ostatecznie wolę rysy na czarnym niż jezdzić takim kolorem

To akurat jest kwestia gustu .

cardorosso - 18-08-2010, 15:33

no wiadomo ale weź np pod uwagę że ludzi drażni trochę to że np ramki drzwi są niczym nie osłonięte w glonojadzie i jak masz jasny lakier to pięknie w środku komponuję się z czarnymi uszczelkami :lol: