Forum ogólne - Co policja moze podczas kontoli drogowej ?
robertdg - 20-06-2010, 22:28
krzychu napisał/a: | Druga sprawa nie mamy kasy na mandat w Niemczech | Masz jeszcze możliwość skorzystania z karty do bankomatu
Hubeeert - 20-06-2010, 22:44
krzychu napisał/a: | i co wtedy też nocleg na koszt państwa niemieckiego? | Dla samochodu aż znajda się pieniądze i wtedy koszt noclegu Twojego samochodu też pokrywasz.
mitsu00 - 20-06-2010, 22:54
Polizei w AT mają terminale płatnicze w miśkowozach dla niemających ojro w cashu. Sądzę że policaje w DE tez takowe posiadają.
Hubeeert - 20-06-2010, 22:57
mitsu00 opisałem co się dzieje jak na koncie nie masz na pokrycie swoich "osiągnięć"
krzychu - 21-06-2010, 05:27
mitsu00 napisał/a: | terminale płatnicze |
Czyli bez karty kredytowej ani rusz
mitsu00 - 21-06-2010, 12:27
krzychu napisał/a: | Czyli bez karty kredytowej ani rusz |
U nas w Polandii "amerykańca" dowiozą do bankomatu. Gdzie indziej z bagażnika misiek wyjmie przenośny terminal do VISA, Mastercard, AMEX etc..... Tak więc miłe oznajmienie że "kasiorki niet" nie pomaga
j13mk - 22-06-2010, 20:35
krzychu napisał/a: | z drugiej strony są to 2 kliknięcia przez operatora żeby namierzyć i sprawdzić położenie danego IMEI | Współpraca nie idzie tak lekko jak się wydaje... stały opór i zasłanianie się dobrem klienta i złodziejaszek używa bądź sprzedaje dalej.
robertdg napisał/a: | każdy telefon komórkowy mozna namierzyć, i teraz nie ma znaczenia czy jest on właczony, czy wyłaczony, czy posiada karte sim, czy jej nie posiada, najważniejsze jedynie jest byleby mial baterie, jak wyciagniesz baterie z telefonu, to tak jakby go wcale nie bylo. | tu już trochę popłynąłeś... niestety. Włączony, tak owszem - telefon w chwili zalogowania się do sieci wysyła sporo danych (m.in. IMEI). Wtedy w mieście jest duża szansa na jego zlokalizowanie, na terenach wiejskich bądź nad morzem graniczy to z cudem...
rosomak1983 napisał/a: | hahaha Dobre. Jest to przeszukanie | Wciąż brniesz w ciemnościach, zaglądnięcie Ci do bagażnika NIE jest przeszukaniem... link Przy przeszukaniu odholowany został by Twój pojazd i "rozebrany" (tapicerki, itp.).
racer1972 - 23-06-2010, 17:55
I tak najlepiej jest ponoć u pepików... Mnie to na szczęście ominęło ale znajomi robili oczy np. gdy stał szereg aut niby dobrze a tylko te na polskich blatach miały blokady A bez winiety... szkoda gadać bo z rolnetką wypatrywali i spadali jak o sokół na kurę... No i biegusiem do bankomatu
mitsu00 - 24-06-2010, 11:04
racer1972 napisał/a: | A bez winiety... szkoda gadać bo z rolnetką wypatrywali i spadali jak o sokół na kurę... No i biegusiem do bankomatu |
Mnie raz za brak winiety na Slowacji zatrzymali. Mialem dosłownie do pokonania niecałe 3 km autostradą i zaryzykowałem zważywszy że było około 1-ej w nocy więc myślalem że będzie OK. No i dopadli mnie skurczybyki na zjeździe za Lipt. Mikulaszem 500 jurków chcieli mi wlepić zgodnie z ichniejszym taryfikatorem za brak winietki. Skończyło się na "premii" w wysokości 90 ojro.... Ale ryzykować nie warto, bo słowacka i czeska Policja jest wyjątkowo nieprzyjazna nam Polakom.
|
|
|