Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
Anonymous - 13-12-2008, 23:54
edytowalem wasze posty i wyroznilem wazne informacje zeby latwe byly do wyszukania
dopisujcie cos
[ Dodano: 14-12-2008, 00:00 ]
z innego tematu przenosze info o obszywaniu kirownic skorami pavulon napisał/a: | w swarzedzu na przeciwko lidla jak sie leci na wiadukt na gądki tam jest firma ful serwis skórowy obszycie kiery chyba 130 zylionów |
rowniez z innego tematu
burst napisał/a: | Mogę tylko odradzić zakład MZJ na Świerczewie |
ide za ciosem...
azydek napisał/a: | Co do mechanika to mam kolege milosnika japonskich autek. Pracuje jako mechanik a po godzinach dlubie u siebie w domu. Proponuje dobre ceny, jest slowny i terminowy. Lokalizacja - Komorniki/Luboń. |
azydek napisał/a: | Sławek, tel kom: 886-515-609
W razie czego powolac sie ze z polecenia Azydka. |
JJK napisał/a: | mogę polecić w Swarzędzu przy głównej trasie, lakiernia i Blacharstwo Pojazdowe AUTOLAK Swarzędz Rzemieślnicza 8 tel. 061 818 10 33 |
maciej76 - 19-12-2008, 06:43
W tym temacie- http://forum.mitsumaniaki...f7bcb99c#394891 Opisałem hurtownię części "Japanparts" w Poznaniu ul. Łacina 1
Anonymous - 25-12-2008, 13:40
Panowie...czy któryś z Was mógłby polecić jakiś porządny serwis (w Poznaniu) zajmujący się alarmami, centralnymi zamkami itp? Alarm w aucie załączam/wyłączam z pilota jednocześnie zamykając/otwierając drzwi. Problem w tym że centralny zamek od jakiegoś czasu głupieje, często po użyciu pilota alarm się wyłącza ale drzwi pozostają zamknięte. Chciałbym aby ktoś się temu dobrze przyjrzał i zrobił co trzeba.Nie musi być tanio, ważne aby było solidnie.
W ramach rewanżu mogę polecić dwóch mechaników, tyle że za Poznaniem:
1) Polecony już w tym temacie Pan Wojciech Koprowski - Witex Bolechowo. Sam dostałem swego czasu namiary na Niego i raz miałem okazję skorzystać. Facet preferuje auta japońskie, uczciwy i nie zdzierający skóry jeśli chodzi o pieniądze. Odbierając auto znajdziemy w nim zapakowane wszystkie stare części które zostały wymienione....nawet przepaloną żaróweczkę czy byle śrubkę, otrzymujemy również coś na kształt książeczki serwisowej, w której wpisane są wszystkie wykonane usługi wraz z kosztami. Jest jeden minus- są zawaleni robotą. Jeśli dzwonicie to musicie liczyć się z tym że na wizytę umówicie się za jakieś... 6 tygodni. Namiary już ktoś podał ale powtórzę, tutaj są telefony i adres.
2) Pan Maciej Juraszczyk, 0 61 812 66 26, Miękowo, Kolejowa 6. Oosbiście nie byłem ale słyszałem sporo dobrego. Fachman na Hondy (pracował lub pracuje do dzisiaj w serwisie tej marki) ale robi wszystkie auta z wyjątkiem francuskich. Polecało go od groma właścicieli Hond, jeden kolega również się do niego przejechał i był bardzo zadowolony zarówno z usługi jak i z ceny. Nie wiem jak z terminami ale wyżej wspomniany kolega umówił się bardzo szybko na wizytę.
Edit - 20.01.2009
Chyba jednak nikt nie miał problemów w temacie o którym pisze. Super bezproblemowe muszą być te systemy u Was
P.S. Maciej76, sklepu, o którym piszesz nie ma już przy rondzie Rataje. Pod koniec roku widziałem tam kartkę że od 1 stycznia przenoszą się gdzieś indziej. Niestety nie pamiętam nowej lokalizacji (jeśli w ogóle takowa istnieje bo na ich stronie internetowej widnieje stary adres)
tresorex - 15-01-2009, 15:12
Witam
Czy znacie jakiegoś dobrego blacharza z płytą do dokładnego naciągania auta? Potrzebuję też lakiernika do pomalowania tyłu i przedniego zderzaka.
Anonymous - 15-01-2009, 15:18
2 post od gory http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45 robia tam blacharke rowniez ale czy plyte maja tego nie wiem , malowanie elementu 250 firma znajduje sie przy autostradzie na Dębcu
PiotrBe - 29-01-2009, 15:32
To ja dopiszę warsztat, w którym zacząlem serwisować auta, po kilku wpadkach mojego poprzedniego mechanika.
warsztat znajduje sie w miejscowości Szymanowo koło Śremu
Auto - Olszewski Szymanowo 8
tel: 061 28 32 965
Robiłem tam rozrząd i w przyszłym tygodniu będe robił tylny zawias i hamulce.
Raczej wstawię tam tez ducato (raczej, bo może pójdzie pod młotek, czas go zmienić na coś nowszego- moze misiek )
Moja ocena - pełen pozytyw, terminowość, ceny ok - za wymianę rozrządu - robocizne płaciłem 150 zł, dostałem f-re na części. Tak powinien dzialać każdy mechanik.
Anonymous - 29-01-2009, 16:26
ale gdzies chyba pisales ze jakies drobne problemy byly jednak...
PiotrBe - 29-01-2009, 19:44
okazalo sie ze to silnik krokowy, juz jest ok, rczej przypadek, ze akurat wtedy wyszło. Oceniam obsługe i fachowośc porównując ja do innych warsztatów, w których mialem przyjemnośc (albo i nie) serwisować samochody i tym razem jestem zaskoczony pozytywnie.
Zresztą ten zakład polecił mi znajomy, który regularnie robi tam swój samochód i nigdy nie miał zastrzeżen gdybym nie mial pewności to nie polecalbym forumowiczom.
Anonymous - 04-02-2009, 17:05
spawanie plastikow
Poznań ul.ślężańska 8 888 154 605
Czerwonak ul.Świerkowa 20
nie robilem nic u nich ale zauwazylem reklame i spisalem adres bo ciezko znalezc cos w tej branzy
Anonymous - 06-02-2009, 16:55
Witam witam zapraszam wszystkich którzy maja problemy z autkami i poszukują w miarę dobrego mechanika do mnie na warsztat na ul Gnieźnieńska 13/15 wjazd w podwórko w lewo tuż przed samym wiaduktem kolejowym jadąc od strony ul głównej w razie czego tel do mnie to 662 96 11 55 Sebastian
jeśli chodzi zaś o części do samochodów japońskich proponuje sklep na ul Źródlanej jest to sklep który nie dawno przeniósł się z ronda rataje badając wszystkie sklepy a raczej ich większość w poznaniu uważam ze ten który nadmieniłem jest chyba jednym z najlepiej zaopatrzonych po za tym ceny maja hurtowe zaopatruje się u nich od kilku lat i naprawdę nie narzekam a współpracowałem z wieloma
pozdrawiam
maciej76 - 07-02-2009, 07:39
kosior1975 napisał/a: | jeśli chodzi zaś o części do samochodów japońskich proponuje sklep na ul Źródlanej jest to sklep który nie dawno przeniósł się z ronda rataje badając wszystkie sklepy a raczej ich większość w poznaniu uważam ze ten który nadmieniłem jest chyba jednym z najlepiej zaopatrzonych po za tym ceny maja hurtowe zaopatruje się u nich od kilku lat i naprawdę nie narzekam a współpracowałem z wieloma
pozdrawiam |
Chyba piszesz o sklepie który znajdował się przy ul. Łacina. Mam nadzieję, że po przeprowadzce zostanie podtrzymany rabat dla mitsumaniaków.
Anonymous - 07-02-2009, 13:49
zgadza sie po przeprowadzce rabat nadal obowiazuje
tresorex - 08-02-2009, 16:28
cuuube napisał/a: | blacharstwo lakiernictwo Poznan ul . 28 Czerwca 1956 441 tel 602 622 960
robilem tam tylne blotniki w swoim Galu i przy okazji malowalem kilka plastikow(250 zl element) , kolor lakieru dobrany miodzio samo lakierowanie tez super tylko trzeba uwazac na wlasciciela przy placeniu (to dluga i smieszna historia ) probowal mnie wykiwac na 50 zl upuszczajac na podloge banknot |
popraw adres na ul . 28 Czerwca 1956 441 >edit<
to jego stronka:
http://www.gawelski.poznan.pl/
Oddałem mu mojego colta, zobaczymy jak wyjdzie
EDIT:
Colt bardzo ładnie zrobiony, lakier dobrany idealnie, auto dobrze naciągnięte (jedzie prosto))
Od razu dodam namiar na spawanie plastików:
Cytat: |
Spawanie plastików
Maciej Bańczaszek
ul. Juranda 3a Luboń
|
koza - 11-03-2009, 21:37 Temat postu: LPG gdzie niedaleko Poznania? Kolega który nie jest zalogowany pyta gdzie dobrze i jaką instalację założyć niedaleko Poznania??
Anonymous - 11-03-2009, 22:09
jakis konkretny rejon okolic go interesuje (od wschodu zachodu polnocy czy poludnia ?Poznania ? )
od wschodu - Swarzedz ul.Kórnicka 18 tel 061 6 51 13 35(dojazd od Kosciuszki )
od poludnia - Wiry ul.Komornicka 127 tel 061 8 106431 lub dosyc drogi ale napewno dobry zaklad Luboń ul.Powstancow Wlkp 4a tel 061 813-16-65
te moge polecic z czystym sumieniem
a ten zaklad Autogaz Poznan ul .Głogowska 218 za stacja BP niech omija szerokim lukiem
|
|
|