[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Opuszczanie i podnoczenie szyb z kluczyka
gluzik - 21-12-2010, 19:55
tomekrvf napisał/a: | Panowie,
W każdym Lancerze CYxA, CXxA i Outlanderze CW#W (do 2011MY) można ustawić otwieranie (tylko przednich) szyb przy pomocy pilota. Zamykać można wszystkie i jest to opcja domyślna.
Jeśli serwis nie wie jak to zrobić to proszę dajcie taką instrukcję:
Wybierz
1.ETACS
2. Special Function
3. Customization
4. Na liście znajdź pozycję "Multi mode" i przy tej opcji wybierz z listy rozwijalnej "P/W: O&C" (Outlander P/W:O&C D/M: O&C)
5. Naciśnij OK |
A można to tylko zrobić w ASO?
Czy zrobią mi to jakiś mechanik jeśli podepnie mojego LANCERKA do kompa???
Edit: poprawa cytatu.
tomekrvf - 22-12-2010, 23:24
gluzik napisał/a: | A można to tylko zrobić w ASO? |
Jak masz MMCS to zrobisz to sam.
gluzik napisał/a: | Czy zrobią mi to jakiś mechanik jeśli podepnie mojego LANCERKA do kompa??? |
Jesli tym kompem będzie MUT III to sie uda.
Silverrr - 23-12-2010, 22:08
tomekrvf napisał/a: | Jesli tym kompem będzie MUT III to sie uda. |
Jest do kupienia za jedyne 10.000zł
mazin - 02-01-2011, 22:08
Silverrr napisał/a: |
Jest do kupienia za jedyne 10.000zł |
Tu jest podręcznik do niego.
A to jest zamiennik, czy tylko częściowo spełnia funkcje oryginału - ktoś wie?
http://allegro.pl/mitsubi...1379183103.html
Kamyk84 - 10-02-2011, 14:07
Witam
W wersji Lancera z USA podane ustawienia nie działają, próby były poczynione w serwisie
PaczekDNA - 26-10-2011, 19:51 Temat postu: Domykanie szyb i zamykanie drzwi Witam!
Czy ktoś z drogich forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć jak ustawić możliwość zamykania/otwierania szyb po wyciągnięciu kluczyka? W carismie było to bardzo wygodne, że wychodząc można było jeszcze pozamykać szyby przez jakieś 30 sekund, w moim lancerku po wyjęciu kluczyka już nic zrobić nie można, podobnie jak w colcie z 2007-ego.
Druga sprawa to czy da się zaprogramować aby drzwi zamykały się automatycznie po jakimś czasie lub po przekroczeniu określonej prędkości?
Pinio1969 - 26-10-2011, 21:07 Temat postu: Re: Domykanie szyb i zamykanie drzwi
PaczekDNA napisał/a: | Witam!
Czy ktoś z drogich forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć jak ustawić możliwość zamykania/otwierania szyb po wyciągnięciu kluczyka? W carismie było to bardzo wygodne, że wychodząc można było jeszcze pozamykać szyby przez jakieś 30 sekund, w moim lancerku po wyjęciu kluczyka już nic zrobić nie można, podobnie jak w colcie z 2007-ego. |
po zamknięciu samochodu na alarm - wciśnij drugi raz przycisk załączania alarmu i przytrzymaj. Wszystkie szyby zostaną automatycznie domknięte.
PaczekDNA napisał/a: | Druga sprawa to czy da się zaprogramować aby drzwi zamykały się automatycznie po jakimś czasie lub po przekroczeniu określonej prędkości? |
Mowa o zamknięciu samochodu na centralny zamek po ruszeniu - z tego co wiem nie można tego w Misiu zrobić. Jest zresztą gdzies info na forum, trzeba tylko poszukać
Luk - 26-10-2011, 23:09
PaczekDNA napisał/a: | jak ustawić możliwość zamykania/otwierania szyb po wyciągnięciu kluczyka? W carismie było to bardzo wygodne, że wychodząc można było jeszcze pozamykać szyby przez jakieś 30 sekund, w moim lancerku po wyjęciu kluczyka już nic zrobić nie można, podobnie jak w colcie z 2007-ego |
A to dziwne, bo u mnie działa (Lancer Invite 2008).
Jeżeli nie masz MMCS (czyli wersji radia z ekranem dotykowym) to sam tego nie ustawisz (jeżeli w ogóle w Twoim roczniku coś takiego jest możliwe). Pozostaje męczyć serwis. Albo rób tak, jak mówi Pinio1969.
Uwex - 27-10-2011, 08:25
Pinio1969 napisał/a: | Wszystkie szyby zostaną automatycznie domknięte. |
nie we wszystkich egzemplarzach Lancerów ta opcja jest aktywna.
lichy - 27-10-2011, 12:12
Z tego, co wiem, od roku modelowego 2011 nie ma możliwości:
- uaktywnienia podnoszenia szyb przy pomocy pilota centralnego zamka
- uaktywnienia opuszczania szyb przy pomocy pilota centralnego zamka
- całkowitego otwarcia / zamknięcia szyby przez jednokrotne "kliknięcie" przyciskiem - trzeba przycisk trzymać aż do otwarcia / zamknięcia (nie dotyczy szyby kierowcy)
Pinio1969 - 27-10-2011, 13:07
lichy napisał/a: | Z tego, co wiem, od roku modelowego 2011 nie ma możliwości:
- uaktywnienia podnoszenia szyb przy pomocy pilota centralnego zamka
- uaktywnienia opuszczania szyb przy pomocy pilota centralnego zamka
- całkowitego otwarcia / zamknięcia szyby przez jednokrotne "kliknięcie" przyciskiem - trzeba przycisk trzymać aż do otwarcia / zamknięcia (nie dotyczy szyby kierowcy) |
Może . Odpowiedziałem koledze na zadane pytanie bazując na dostępnej mi wiedzy na podstawie mojego modelu.
Pzdr.
PaczekDNA - 03-11-2011, 00:11
Dziwne zjawisko, raz po wyciągnięciu kluczyka mam te 30 sekund i można "bawić się" szybami a raz nie, nie wiem od czego to zależy. Może ktoś mnie oświeci;)
lichy - 03-11-2011, 01:31
PaczekDNA napisał/a: | raz po wyciągnięciu kluczyka mam te 30 sekund i można "bawić się" szybami a raz nie, nie wiem od czego to zależy |
30 sekund masz pod warunkiem, że nie otworzysz drzwi. Po otwarciu którychkolwiek drzwi, szyby tracą zasilanie.
Trik - 03-11-2011, 09:02
lichy napisał/a: | 30 sekund masz pod warunkiem, że nie otworzysz drzwi. Po otwarciu którychkolwiek drzwi, szyby tracą zasilanie |
No nie jestem pewien. w moim przez 30 sec. moge "bawić się" szybami nawet po otwarciu drzwi.
Luk - 03-11-2011, 09:43
lichy, Trik, jak widać bardzo różnią się wersje starsze (przed 2010?) i nowsze. U mnie (2008) można bawić się szybami przez 30 sek przy otwartych drzwiach, jak również można ustawić otwieranie szyb przednich z pilota.
|
|
|