To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Odpryski na lakierze - problemy z lakierem.

waldinio - 19-09-2011, 11:31

ja mam w UNIQA, ciekawe jak tam jest...
Zbigi - 19-09-2011, 13:41

waldinio napisał/a:
ja mam w UNIQA, ciekawe jak tam jest...

Też mam w Uniqa. W moim ASO zapewniano mnie, że nie ma z nimi problemów bo mają umowę z Mitsu i nie mogą pozwolić sobie na chryję.

mjsystem - 19-09-2011, 19:19

RalfPi napisał/a:
mjsystem, wciąż czekam na zdjęcia:)

Sorki, ale praca i praca, a autka nie mam kiedy chlapnąć wodą :mrgreen:
Ale w tym tygodniu zrobię na pewno :D

[ Dodano: 19-09-2011, 19:21 ]
Zbigi napisał/a:
Też mam w Uniqa. W moim ASO zapewniano mnie, że nie ma z nimi problemów

To obietnice przedwyborcze??? czy fakty powyborcze??? :twisted:
Nam ASO dało pakiet w Vienna i nic nie wiem na co ich stać...

pablo diablo - 19-09-2011, 20:40

i ja mam w UNIQA. ps co do programu dziś w tvn turbo, czekam aż ktoś zda relacje na forum co w nim było gdyż tak się składa że nie mogę dziś go zobaczyć.
RalfPi - 19-09-2011, 21:05

Kjuba, ja mam w "Unice" - obecnie mam chyba jakieś zwyżki za wiek (teraz 25 lat) - nowe ubezpieczenie wykupię za rok (26 lat).. Buliłem za AC/OC coś około 2700 z czego 2000zł AC.

Z góry dzięki i pozdrawiam:)

mazin - 19-09-2011, 23:44

Wracając do tematu odprysków - oglądajcie Turbo kamerę na TVN Turbo, dzisiaj o 22:30 było o lakierze i odpryskach na maskach lancerów,w tym tygodniu będą powtórki.
Luk - 19-09-2011, 23:52

mazin napisał/a:
oglądajcie Turbo kamerę na TVN Turbo, dzisiaj o 22:30 było o lakierze i odpryskach na maskach lancerów

Tylko nic konkretnego nie powiedzieli... Myślałem że będzie analiza grubości lakieru, jego twardości itp, a tu tylko że są odpryski i dealer oraz MMC się wypięło... Czyli nic czego byśmy nie wiedzieli :)
Jedno było tylko interesujące: występowały dwa Lancery, oba czerwone. Czyżby czerwony lakier był słabszy?

RalfPi - 20-09-2011, 07:21

myślę, że nie.. ja mam czerwony lakier i na rok przybywa mi około 5 większych odprysków(takich 2mmx2mm)...
Jeśli raz w roku poświęcę 15 min na zaprawienie tego lakierem... to mi korona z głowy nie spadnie:) a samochód będzie przyzwoicie wyglądał.

BRUNNER - 20-09-2011, 09:16

ale trzeba przyznać, że z programu można wywnioskować, że problem ze zbyt cienką powłoką lakierniczą dotyczą akurat Lancerów z kolorem czerwonym.
Oprócz tego, że jest to fakt, wystarczy przelecieć się po internecie i już każdy będzie wiedział o takim problemie.
Jeżeli to się rozniesie, to trochę spadnie wartość/prestiż naszych samochodów.
Na razie głupio się czuje AutoGT, którego nazwa była wypiiipaaana kilkakrotnie (jako sprzedawcy feralnego egzemplarza). Niby nazwy nie było, ale kto wie ten wie :D

waldinio - 20-09-2011, 09:30

zrobię mały OT za co przepraszam ale nie mogę znaleźć tego tematu :/

byłem zgłosić szkodę w RMFilipowiczu, z racji, że jest to akt wandalizmu facet mi powiedział, ze uniqa może nie wypłacić odszkodowania bo nie było zgloszenia na policję, czy to prawda?

RalfPi - 20-09-2011, 12:09

myślę, że nie.. Dzwoniłem 1h temu do Uniqa'i i nic takiego nie uslyszałem.. ale nie mam doświadczenia... więc..

PS Ale to bzdura jakaś.. A jak komuś złamią szczękę.. to mu lekarze nie pomoże.. bo nie jest zgłoszone na Policję, albo nie naprawią Ci telefonu.. bo ktoś Ci go zniszczył.. hm.. IMO Bez sensu - to Twoja sprawa komu i co zgłaszasz.. Mogą Cię w ciula robić..

Kjuba - 20-09-2011, 16:25

Ty masz prawdopodobnie pakiet dealerski w UNIQA, bo bez tego było by 4 razy drożej. nie wiem jak tam jest po szkodzie, prawdopodobnie pakietu już nie będzie można sprzedać. zapytaj tam gdzie kupowałeś ubezpieczenie to Ci dokładnie powiedzą

[ Dodano: 20-09-2011, 16:35 ]
z tym wandalizmem to może być tak że nie chcesz ująć sprawcy więc działasz na szkodę firmy więc Ci nie wypłacą. tak samo jest z kradzieżą.

mjsystem - 20-09-2011, 19:03

BRUNNER napisał/a:
ale trzeba przyznać, że z programu można wywnioskować, że problem ze zbyt cienką powłoką lakierniczą dotyczą akurat Lancerów z kolorem czerwonym

Dlatego mediom się nie wierzy. To dobry przykład jak można oczernić dowolnego dealera i przyprawić łatkę czerwonym lakierom(kazdy wie, że czarny jest jeszcze gorszy). Ciekawe, o ile spadnie liczba sprzedanych aut w tym kolorze :mrgreen:

[ Dodano: 20-09-2011, 19:08 ]
waldinio napisał/a:
byłem zgłosić szkodę w RMFilipowiczu, z racji, że jest to akt wandalizmu facet mi powiedział, ze uniqa może nie wypłacić odszkodowania bo nie było zgloszenia na policję, czy to prawda

To nie jest prawda, ale wystarczy niedoinformowany przedstawiciel ubezpieczyciela.
Ogólnie wiadomo, że Policja nie zajmie sie taką sprawą, powiększysz tylko statystyki zgłoszeń. Gdyby się jednak upierali, a szkoda czasu na odwołania do praw konsumenta, sądy itd, to zgłoś i pokaż im. Szkoda nerwów.

[ Dodano: 20-09-2011, 19:09 ]
Cytat:
z tym wandalizmem to może być tak że nie chcesz ująć sprawcy więc działasz na szkodę firmy więc Ci nie wypłacą. tak samo jest z kradzieżą.

IMO jak wyżej :D

BRUNNER - 21-09-2011, 09:22

Gdy podpytywałem swojego dealera, jaki kolor najlepiej idzie, to dowiedziałem się, że ludzie kupują "to co widać". Czyli takie kolory jakie dealer wystawi w salonie. I dlatego na ulicach najwięcej Czarnych, szarych i czerwonych. Pewnie najładniej wyglądają w zamkniętym pomieszczeniu.
Nie widziałem jeszcze na ulicy białego ani granatowego. Złotego widziałem jeden egzemplarz od poł roku.

macior - 21-09-2011, 20:21

BRUNNER napisał/a:
Nie widziałem jeszcze na ulicy białego ani granatowego.
w Słupsku widziłem laskę w takim niebieściutkim metaliku - ciut jaśniejszym niż p-subaru impra, i w Kraku też mi raz coś "takiego" przemknęło. Natomiast białe to chyba tylko rallyarty.