[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Odpryski na lakierze - problemy z lakierem.
waldinio - 19-09-2011, 11:31
ja mam w UNIQA, ciekawe jak tam jest...
Zbigi - 19-09-2011, 13:41
waldinio napisał/a: | ja mam w UNIQA, ciekawe jak tam jest... |
Też mam w Uniqa. W moim ASO zapewniano mnie, że nie ma z nimi problemów bo mają umowę z Mitsu i nie mogą pozwolić sobie na chryję.
mjsystem - 19-09-2011, 19:19
RalfPi napisał/a: | mjsystem, wciąż czekam na zdjęcia:) |
Sorki, ale praca i praca, a autka nie mam kiedy chlapnąć wodą
Ale w tym tygodniu zrobię na pewno
[ Dodano: 19-09-2011, 19:21 ]
Zbigi napisał/a: | Też mam w Uniqa. W moim ASO zapewniano mnie, że nie ma z nimi problemów |
To obietnice przedwyborcze??? czy fakty powyborcze???
Nam ASO dało pakiet w Vienna i nic nie wiem na co ich stać...
pablo diablo - 19-09-2011, 20:40
i ja mam w UNIQA. ps co do programu dziś w tvn turbo, czekam aż ktoś zda relacje na forum co w nim było gdyż tak się składa że nie mogę dziś go zobaczyć.
RalfPi - 19-09-2011, 21:05
Kjuba, ja mam w "Unice" - obecnie mam chyba jakieś zwyżki za wiek (teraz 25 lat) - nowe ubezpieczenie wykupię za rok (26 lat).. Buliłem za AC/OC coś około 2700 z czego 2000zł AC.
Z góry dzięki i pozdrawiam:)
mazin - 19-09-2011, 23:44
Wracając do tematu odprysków - oglądajcie Turbo kamerę na TVN Turbo, dzisiaj o 22:30 było o lakierze i odpryskach na maskach lancerów,w tym tygodniu będą powtórki.
Luk - 19-09-2011, 23:52
mazin napisał/a: | oglądajcie Turbo kamerę na TVN Turbo, dzisiaj o 22:30 było o lakierze i odpryskach na maskach lancerów |
Tylko nic konkretnego nie powiedzieli... Myślałem że będzie analiza grubości lakieru, jego twardości itp, a tu tylko że są odpryski i dealer oraz MMC się wypięło... Czyli nic czego byśmy nie wiedzieli
Jedno było tylko interesujące: występowały dwa Lancery, oba czerwone. Czyżby czerwony lakier był słabszy?
RalfPi - 20-09-2011, 07:21
myślę, że nie.. ja mam czerwony lakier i na rok przybywa mi około 5 większych odprysków(takich 2mmx2mm)...
Jeśli raz w roku poświęcę 15 min na zaprawienie tego lakierem... to mi korona z głowy nie spadnie:) a samochód będzie przyzwoicie wyglądał.
BRUNNER - 20-09-2011, 09:16
ale trzeba przyznać, że z programu można wywnioskować, że problem ze zbyt cienką powłoką lakierniczą dotyczą akurat Lancerów z kolorem czerwonym.
Oprócz tego, że jest to fakt, wystarczy przelecieć się po internecie i już każdy będzie wiedział o takim problemie.
Jeżeli to się rozniesie, to trochę spadnie wartość/prestiż naszych samochodów.
Na razie głupio się czuje AutoGT, którego nazwa była wypiiipaaana kilkakrotnie (jako sprzedawcy feralnego egzemplarza). Niby nazwy nie było, ale kto wie ten wie
waldinio - 20-09-2011, 09:30
zrobię mały OT za co przepraszam ale nie mogę znaleźć tego tematu :/
byłem zgłosić szkodę w RMFilipowiczu, z racji, że jest to akt wandalizmu facet mi powiedział, ze uniqa może nie wypłacić odszkodowania bo nie było zgloszenia na policję, czy to prawda?
RalfPi - 20-09-2011, 12:09
myślę, że nie.. Dzwoniłem 1h temu do Uniqa'i i nic takiego nie uslyszałem.. ale nie mam doświadczenia... więc..
PS Ale to bzdura jakaś.. A jak komuś złamią szczękę.. to mu lekarze nie pomoże.. bo nie jest zgłoszone na Policję, albo nie naprawią Ci telefonu.. bo ktoś Ci go zniszczył.. hm.. IMO Bez sensu - to Twoja sprawa komu i co zgłaszasz.. Mogą Cię w ciula robić..
Kjuba - 20-09-2011, 16:25
Ty masz prawdopodobnie pakiet dealerski w UNIQA, bo bez tego było by 4 razy drożej. nie wiem jak tam jest po szkodzie, prawdopodobnie pakietu już nie będzie można sprzedać. zapytaj tam gdzie kupowałeś ubezpieczenie to Ci dokładnie powiedzą
[ Dodano: 20-09-2011, 16:35 ]
z tym wandalizmem to może być tak że nie chcesz ująć sprawcy więc działasz na szkodę firmy więc Ci nie wypłacą. tak samo jest z kradzieżą.
mjsystem - 20-09-2011, 19:03
BRUNNER napisał/a: | ale trzeba przyznać, że z programu można wywnioskować, że problem ze zbyt cienką powłoką lakierniczą dotyczą akurat Lancerów z kolorem czerwonym |
Dlatego mediom się nie wierzy. To dobry przykład jak można oczernić dowolnego dealera i przyprawić łatkę czerwonym lakierom(kazdy wie, że czarny jest jeszcze gorszy). Ciekawe, o ile spadnie liczba sprzedanych aut w tym kolorze
[ Dodano: 20-09-2011, 19:08 ]
waldinio napisał/a: | byłem zgłosić szkodę w RMFilipowiczu, z racji, że jest to akt wandalizmu facet mi powiedział, ze uniqa może nie wypłacić odszkodowania bo nie było zgloszenia na policję, czy to prawda |
To nie jest prawda, ale wystarczy niedoinformowany przedstawiciel ubezpieczyciela.
Ogólnie wiadomo, że Policja nie zajmie sie taką sprawą, powiększysz tylko statystyki zgłoszeń. Gdyby się jednak upierali, a szkoda czasu na odwołania do praw konsumenta, sądy itd, to zgłoś i pokaż im. Szkoda nerwów.
[ Dodano: 20-09-2011, 19:09 ]
Cytat: | z tym wandalizmem to może być tak że nie chcesz ująć sprawcy więc działasz na szkodę firmy więc Ci nie wypłacą. tak samo jest z kradzieżą. |
IMO jak wyżej
BRUNNER - 21-09-2011, 09:22
Gdy podpytywałem swojego dealera, jaki kolor najlepiej idzie, to dowiedziałem się, że ludzie kupują "to co widać". Czyli takie kolory jakie dealer wystawi w salonie. I dlatego na ulicach najwięcej Czarnych, szarych i czerwonych. Pewnie najładniej wyglądają w zamkniętym pomieszczeniu.
Nie widziałem jeszcze na ulicy białego ani granatowego. Złotego widziałem jeden egzemplarz od poł roku.
macior - 21-09-2011, 20:21
BRUNNER napisał/a: | Nie widziałem jeszcze na ulicy białego ani granatowego. | w Słupsku widziłem laskę w takim niebieściutkim metaliku - ciut jaśniejszym niż p-subaru impra, i w Kraku też mi raz coś "takiego" przemknęło. Natomiast białe to chyba tylko rallyarty.
|
|
|