Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego
Tomii - 05-04-2011, 20:15
przedsmak lata
"odświeżone" felgi i białe zaciski (pomysł robertdg:))
więcej lepszych fotek po myciu i woskowaniu, ale to jak będzie pogoda
robertdg - 05-04-2011, 21:11
Tomii napisał/a: | "odświeżone" felgi i białe zaciski (pomysł robertdg:)) | Tak, kurcze pamięc mnie zawodzi, ale muszę przyznać, że fajnie się wtapia w otoczenie
Tomii - 05-04-2011, 21:42
robertdg napisał/a: | Tomii napisał/a: | białe zaciski (pomysł robertdg:)) | Tak, kurcze pamięc mnie zawodzi, ale muszę przyznać, że fajnie się wtapia w otoczenie |
cytuję : "Felg nie zmieniam, jeżeli będe miał zmiar zmieniać kółka, to juz o całkowicie innych parametrach, myślalem nad barwą zacisków, tak aby było nieco niestandardowo"
i
"Będą białe y al final"
Andrew - 05-04-2011, 22:08
Tomii białe zaciski dla mnie wyglądają wyśmienicie
Psikus - 05-04-2011, 22:38
Białe zaciski super. Masz już jakies odczucia co do jazdy na uniroyal rainsport 2?
Tomii - 05-04-2011, 22:52
Psikus napisał/a: | Białe zaciski super. Masz już jakies odczucia co do jazdy na uniroyal rainsport 2? |
co do opon Uniroyal Rain Sport 2 to naprawdę kleją się do mokrej drogi i nie jest to chłyt marketingowy. Naprawdę trzeba się postarać żeby włączyć ABS czy stracić przyczepność. To samo przy ruszaniu, wcześniej miałem Dunlopy i ślizgały-zwłaszcza pod lekkie wzniesienie, Uniroyale przyklejone rwą do przodu. Co do suchej nawierzchni również ok, opona nie jest za miekka. Zobaczymy jak ścieralność.
prelud - 06-04-2011, 00:42
Tomii, zaskoczyles mnie z tymi bialymi zaciskami i powiem Ci szczerze wygladaja rewelacyjnie.powiedz mi jakiej uzyles do tego celu farby i wklejaj szybko zdjecia kompletu felg na autku.
aaa i jeszcze jedno ile kosztuje takie ''odswiezenie felg''?
Hugo - 06-04-2011, 07:57
Felgi są super, a białe zaciski rewelacja. Że też nigdy nie pomyślałem nawet o takiej barwie zacisków, chociaż moim zdaniem do srebrnego lakieru by nie pasowały (zlewałyby sie za bardzo z nadwoziem). Nie podobają mi się natomiast czarne dekielki felg. W ogóle nie pasują i wyglądają jakby dołożone na siłe. Musiałyby być w kolorze felg lub do nich zbliżonym.
Psikus - 06-04-2011, 16:56
Tomii, w rainsport1 bieznik w porze letniej znikał dość szybko
Tomii - 06-04-2011, 19:40
dzięki za opinie
Do malowania zacisków użyłem zwykłego Hemmerite - tylko nie piszcie że ta farba się nie nadaje, w mondeo też malowałem Hammeritem tylko srebrnym/młotkowym i po 4-latach zaciski wyglądają nadal dobrze-nic nie odłazi.
Co do felg to piaskowanie i malowanie proszkowe kosztowało mnie 90zł/szt.
Hugo masz rację co do tego że białe zaciski na jasnym aucie nie wyglądają a w temacie kołpaczków to pozwolisz że się z Tobą nie zgodzę Mnie się podobają
A co do opon Uniroyal to jak wytrzymają przy moich małych przebiegach 4-lata to będę zadowolony
Psikus - 06-04-2011, 19:43
Tomii napisał/a: | jak wytrzymają przy moich małych przebiegach 4-lata to będę zadowolony | wytrzymają to sa opony które kupię jak zjeżdzę swoje micheliny. co do malowania zacisków też się mierzyłem na hammerite,ale jakoś mnie nie przekonało że gęsty bardzo i obawiałem sie że wyjdzie dziadostwo. zakupiłem jakiś spray-zobaczymy z jakim efektem o ile się do tego w końcu zabiorę. Jaki rozmiar tych Twoich opon?jakoś tak naciągnięte się wydają...
Tomii - 06-04-2011, 19:52
Psikus napisał/a: | Jaki rozmiar tych Twoich opon?jakoś tak naciągnięte się wydają... |
205/50r17 ale na feldze 7,5cala, poza tym dowalili 3atmosfery do niej bo zepsuty ciśnieniomierz mieli tam gdzie montowałem i coś za twardo się jechało, teraz jest OK - 2,4atm.
Tomii - 06-04-2011, 21:58
Tomii napisał/a: | Psikus napisał/a: | Jaki rozmiar tych Twoich opon?jakoś tak naciągnięte się wydają... |
205/50r17 ale na feldze 7,5cala szerokiej, poza tym dowalili mi 3atmosfery do niej bo zepsuty ciśnieniomierz mieli tam gdzie montowałem i coś za twardo się jechało, teraz jest OK - 2,4atm. |
Tomii - 06-04-2011, 21:59
Psikus napisał/a: | Jaki rozmiar tych Twoich opon?jakoś tak naciągnięte się wydają... |
205/50r17 ale na feldze 7,5cala szerokiej, poza tym dowalili mi 3atmosfery do niej bo zepsuty ciśnieniomierz chyba mieli tam gdzie montowałem i coś za twardo się jechało, teraz jest OK - 2,4atm.
m6riano - 07-04-2011, 01:06
Tomii napisał/a: |
"odświeżone" felgi i białe zaciski (pomysł robertdg:))
więcej lepszych fotek po myciu i woskowaniu, ale to jak będzie pogoda |
kurde mam ten sam kolor autka i sie zastanawiam na jaki kolor psiknąć zaciski...może też białe?
|
|
|