To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony letnie-zimowe - Lancer CYxA

Radassss - 17-06-2009, 15:10

w 1,8 sa SP SPORT 2050 w 1,5 pewnie to samo
marmach - 17-06-2009, 18:04

A jaki rozmiar??
tomekrvf - 17-06-2009, 18:57

marmach napisał/a:
Z tego co wiem, to jest to rozmiar 205/60R16. Dobrze wiem?

Dobrze wiesz. W jakim celu zadałeś te pytanie? Masz inne opony w samochodzie?

Trik - 17-06-2009, 20:38

Rozmiar taki sam na 205/60R16. Napisz w końcu o co ciebie biega. :biggrin:
marmach - 17-06-2009, 20:58

Już piszę o co biega.
Samochodu jeszcze nie mam. Gdybym miał, to bym nie pytał. Wpłaciłem jakiś czas temu zaliczkę i cierpliwie czekam. Odbiór dopiero we wrześniu (może pod koniec sierpnia). W tzw. międzyczasie postanowiłem zamówić opony zimowe do niego. Poza sezonem są kapkę tańsze. Z tego co wiem wszystkie wersje poza najdroższą mają 205/60R16. Zadzwoniłem do jednego z dealerów żeby się upewnić, a Pan powiedział, że guzik prawda, bo w różnych dostawach z Japonii auta mogą mieć różne rozmiary kół. Wydało mi się to mało prawdopodobne, ale z drugiej strony dzwoniłem do sprzedawcy aut (autoryzowanego), a nie do kowala, dlatego postanowiłem zapytać kogoś z forum. Dlatego pytałem o ROZMIAR.
Przy wyborze zimówki posiłkowałem się opiniami użytkowników na dwóch forach oponiarskich. Przy okazji chciałem się dowiedzieć, jakie letnie są fabrycznie montowane, żeby zasięgnąć języka, co kierowcy o nich myślą. Stąd pytanie o PRODUCENTA. Mam nadzieję, że teraz trochę się wyjaśniło.
Dzięki za info.

piomic - 17-06-2009, 21:18

marmach napisał/a:
Z tego co wiem wszystkie wersje poza najdroższą mają 205/60R16
To źle wiesz.
Dwie tańsze mają takie, dwie droższe 18-stki Yokohama Advan. Nie są różne w zależności od dostawy jak Ci kapciarz mówił, tylko przypisane do wersji. Dokładnych rozmiarów nie będę podwał bo są na stronie mitsu i w katalogach, może byś zechciał poszukać?

krzychu - 17-06-2009, 21:57

piomic napisał/a:
Dokładnych rozmiarów nie będę podwał bo są na stronie mitsu i w katalogach, może byś zechciał poszukać?

To nowy użytkownik był byś chodź trochę milszy i wyrozumiały? Wiem że traz jest modna kultura obrazkowa i podawanie informacji na tacy ale cóż zrobić świata nie naprawisz chyba że masz taki życiowy cel. Po za tym producenta nie podają na stronie na pewno. A weryfikacja informacji o różnych rozmiarach to też dobre miejsce żeby rozwiać wątpliwości bo specyfikacja swoje a niekiedy życie swoje. A na przyszłość kolego marmach pierwsze warto sprawdzić czy podobny temat nie był już wałkowany a na pewno był i wtedy tam kontynuować temat nie rozpoczynać nowego.

pawelek32 - 17-06-2009, 22:21

witam
również zgłaszam Dunlopy- wg mnie dobre właściwości jezdne, niestety kosztem głośności...
piszesz, że planujesz zakup zimówek. też powoli szykuje się do takiej inwestycji.
napisz czego się dowiedziałeś od fachowców, bo sam mam dylemat jakie kupić. najchętniej kupił bym 16" z balonem 195, ale bardzo ciężko takie znaleźć... z drugiej strony montaż 15" do lancera???
wolałbym węższe z racji, iż mieszkam na wsi i często jest dużo śniegu, koleiny (środkowa wspólna, itp).
poradźcie co kupić.
pzdr

piomic - 17-06-2009, 22:27

krzychu napisał/a:
Po za tym producenta nie podają na stronie na pewno
Toteż producenta i model podałem wiedząc, że tej informacji nie znajdzie na stronie (ale na forum i owszem).
lukas1 - 17-06-2009, 22:32

Ja kupiłem zimowki Pirelli Sottozero 205/60/16 ( 1500pln za komplet) i powiem szczerze ze spisuja sie bardzo dobrze, przy glebszym sniegu i oblodzonej nawierzchni- ciekawe ze ten sam model ale do kol 18 '' kosztowal okolo 900pln za sztuke, dlatego zamiast wydawac prawie 4 tys na 18 zimowki, kupilem 4 x16'' + alumy po 320pln i tym sposobem w kiszeni zostal tysiak a jam nmam 2komplety alu co daje latwiejsza zmiane miedzy sezonami
krzychu - 17-06-2009, 23:07

pawelek32 napisał/a:
z drugiej strony montaż 15" do lancera???

Wejdą ale odpuść sobie 15 cali.

pawelek32 napisał/a:
wolałbym węższe z racji, iż mieszkam na wsi i często jest dużo śniegu, koleiny (środkowa wspólna, itp).

195 raczej węższej nie warto kupować bo potem tracisz na asfaltach ja też mieszkam w górach ale i tak większość się jeździ po czarnym a zimy coraz lżejsze. Czyli np. 195/65/16.

marmach - 18-06-2009, 07:50

Na zimę wybrałem Uniroyal MS PLUS 66. Ma dobre opinie wśród użytkowników + cena do zdzierżenia - 366 zł./szt.
krzychu - 18-06-2009, 10:42

A hit poprzedniego sezonu na tym forum czyli GoodYear Ultra Grip 7+??
shalafi - 18-06-2009, 11:00

no właśnie, sam się zastanawiam kiedy kupować zimówki i jakie,
czy kupować do tego drugi komplet alusków... jeśli tak to jakich...
wcześniej też wyczytałem że wszyscy biorą te Goodyeary..

same ciężkie decyzje...

Anonymous - 18-06-2009, 11:12

krzychu napisał/a:
A hit poprzedniego sezonu na tym forum czyli GoodYear Ultra Grip 7+??

Złego o nich chyba nic nie można powiedzieć.
Akcja promocyjna w formie testu ADAC też przyniosła korzyści.
Mam, nie narzekam. Cena była ok więc wziąłem.

Co do wymieniania całych kół to nie wiem jaki jest tego cel i oszczędność.