To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Skrzypiące zawieszenie / końcówki drążków?

marcinzam - 15-05-2012, 12:41

sipex napisał/a:
dzięki za szybką odpowieź Koledzy ale mógł by ktoś wrzucić jakąs fotke tego wahacza?i jak go odkręce to rozumiem ,że tuleje wewnątrz przesmarować?a zwykłym smarem do łożysk?bo mam taki w garażu akurat?

nie silikonowym

Anonymous - 15-05-2012, 12:56

Chodzi o przesmarowanie tych osłon gumowcyh które zakłada się na tuleje tego wahacza wleczonego/wzdłużnego. To ten co wyprzedza tylne koło i idzie jakby w strone przodu auta (mniej wiecej wzdłuż).
sampler - 15-05-2012, 13:40

Dokladnie chodzi o oslony 41324B i C

sipex - 15-05-2012, 16:28

oki juz wszystko rozumiem jutro się za to biore:D dzięki wielkie Panowie jestem wdzięczny i mam nadzieje ,że ten problem zniknie :D

[ Dodano: 26-05-2012, 16:53 ]
osłony gumowe przesmarowane..nastała cisza :D ciężko było wszystkie śruby trzymały bardzo mocno ale udało się :P raz jeszcze dzięki Panowie za pomoc :)

mar111cin - 30-06-2012, 17:38

Ostatnio przez tydzień skrzypiało mi coś w przednim prawym zawieszeniu, dzisiaj postanowiłem wymienić wahacz dolny prosty. Po ściągnięciu starego okazało się że sworzeń blokuje się przy próbie obrotu, dwa skacze góra-dół. I tak powinienem się cieszyć że wytrzymał 25tys.. ale jakość zamienników jest tragiczna. Oryginał przejechał dwa razy więcej (licząc tylko u mnie) i jest dalej dobry, a zamiennik lata jak żyd po pustym sklepie. Faktycznie przyznam że sytuacja już się robiła niebezpieczna, a zgrzyt zawieszenia powodował nieustanny wzrost ciśnienia ;)
Funny_igor - 02-02-2013, 10:48

Pieraś napisał/a:
No i ja się dołączam do niestety masakrycznego grrr skrzypienia teraz podczas mrozów.
Normalnie obciach na jakieś 50m dookoła auta :/

I mnie dopadł problem skrzypienia, na przeglądzie powiedzieli że to guma na wahaczu... standard... ](*,)

Miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze, okazało się ze prawy i lewy dolny prosty wahacz do wymiany a do pełni szczęścia doszło łożysko, drążek kierowniczy i końcówka.
Jak tu wierzyć diagnostom...

sipex - 22-03-2013, 19:00

witam.Skrzypiało mi coś przy skręcaniu w lewo ,prawo jakby w przekładni..takie jakby tarcie gumy o gumę..umyłem dokładnie kola i zawiechę i dalej to samo pojezdzilem z 20km pojechałem do mechanika i u niego przed warsztatem ucichło :D i do dzisiaj nagle znowu to zgrzytanie się pojawiło w kabinie dość głośne na zewnątrz auta slychać ale mniej..ma ktoś pomysł co to może zgrzytać?
abdul - 29-03-2013, 11:01

troche glupie pytanie ale czy majac kanal i odstawowy zestaw kluczy da rade samemu wymienic wahacz dolny prosty? :oops: 2 miesiace temu wyminialem prawy i teraz odezwal sie lewy :evil:
Owczar - 29-03-2013, 11:15

Wymiana nie jest skomplikowana, ale wybicie sworznia ze zwrotnicy bywa kłopotliwe. Tutaj masz mały tutorial:
http://forum.mitsumaniaki...p=703977#703977

abdul - 29-03-2013, 11:16

dzieki 8)