Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)
Misiek :) - 06-10-2010, 20:59
Awięc tak, w weekend byłem poza miastem.
Spalanie w trasie pomimo ostrej jazdy i wyprzedzania około 11-12 l/100km, a w mieście (warszawa) mam około 14/15 l/100km
chyba mam jakiś ogranicznik prędkości, bo jak próbowałem na zamkniętym odcinku drogi, to do 200 dojechał bez problemu a potem zero, i ni więcej
macia - 07-10-2010, 09:03
No to masz cięższą nogę od mojej Mnie tyle nie piła wersalka, no ale teraz się rozpanoszyła bo do stolycy ją zabrali
rosomak1983 - 07-10-2010, 11:04
Misiek napisał/a: | Spalanie w trasie pomimo ostrej jazdy i wyprzedzania około 11-12 l/100km, a w mieście (warszawa) mam około 14/15 l/100km
chyba mam jakiś ogranicznik prędkości, bo jak próbowałem na zamkniętym odcinku drogi, to do 200 dojechał bez problemu a potem zero, i ni więcej |
mowa o benzynie ? sporo No ale jak tak szarzujesz po tych zamknietych odcinkach to moze tyle wyjsc Zrób pomiary w trybie nogi na ECO jak wyjdzie tyle bo brałbym sie za sprawdzenie/wymiane sondy lambda.
Co do ogranicznika to po prostu tyle pójdzie IMO nie jest zly wynik.
Misiek :) - 07-10-2010, 11:06
z tego co zauważyłem, to lublin ma zupełnie inny styl jazdy. Pozatym samochody na ogół spokojniej ruszają i w lublinie pomarańczowe=czerwone a nie jeszcze zielone jak w 100licy.
A tak z ciekawości,macia, ile Ci palił biały??
Misiek :) - 07-10-2010, 11:09
rosomak1983 napisał/a: | Zrób pomiary w trybie nogi na ECO |
jeżdze w glanach
a takk na poważnie to tryb eko dla mnie to męka....
autko moich rodziców pali mi około 4l/100km więcej.
Hubeeert - 07-10-2010, 11:38
Mi bordowy wciągnął ostatnio 57l na 300km po miescie i najwyraźniej dopomina sie wymiany sondy bo w trasie zeżarł 12/100...
Owczar - 07-10-2010, 12:16
Hubeeert napisał/a: | Jak GTi to 3 razem |
A umyjesz swojego w końcu?
Hubeeert - 07-10-2010, 12:18
umyty od dawna. Nawet kilka razy.
Misiek :) - 07-10-2010, 12:23
Ja tankuje w 90% na jednej stacji shell, z resztą również Maretzky85 ma dobre zdanie i sam tankuje w tym miejscu, więc to nie wina paliwa u mnie.
Lambde będe musiał sprawdzić... chyba skorzystam z komputera Marka do diagnozy błędów ECU.
Ciągle się zastanawiam co z abs. Marek mi podsuwa sugestie, że to może być korektor siły hamowania.
Też bez radia ostatnio mi się ciężko jeździ. Brakuje mi dobrego brzmienia, bo w domu mam średnie. Jak to Asia powiedziała, staje się Audiofilem.
Jeśli Marek czyta ten post to się przypominam z gazem, bo chce jak najszybciej to załatwić.
Mam prace w której mam dużo km do zrobienia po mieście. Będe prowadził zajęcia sportowe w różnych placówkach typu szkoła/klub sportowy/przedszkole więc podtlenek lpg narazie będzie przynajmniej w dojazdach do pracy konieczny.
Misiek :) - 07-10-2010, 12:27
Co do mycia odradzam myjnie ręczną koło parkingu przy skrzyżowaniu zamieniecka/fieldorfa z ostrobramską.
Dałem kolesiowi do ręki 8zł powiedziałem, aby zrobił to od serca, a za mycie zewnątrz i czyszczenie środka dałem 42 pln razem z myciem felg.
Felgi są nie umyte w tych pseudoszprychach (ori fele), i tył koło tablicy rejestracyjnej nieumyty.
Moim rodzicom zawsze tam bardzo dobrze myli a mnie spaskudzili :/
karszerem musiałem felgi podmyć aby tak nie biło po oczach, że brudasy
Owczar - 07-10-2010, 12:27
A co się dzieje z tym ABS? Świeci się kontrolka?
Misiek :) - 07-10-2010, 12:29
Owczar napisał/a: | A co się dzieje z tym ABS? Świeci się kontrolka? |
świeci się kontrolka, abs nie działa. Marek wyczyścił czyjniki koło tarcz i dalej nie :/
ale to już bardziej kosmetyka, nie jak zawieszenie, konserwacja podwozia przed zimą czy lpg
Owczar - 07-10-2010, 12:32
Skro świeci się kontrolka to najlepiej zrobić diagnostykę bo inaczej szukasz w ciemno. Pewnie jeden z czujników powiedział papa... Korektor nie spowodowałby zaświecenia kontrolki ABS.
macia - 07-10-2010, 22:21
Misiek, mi po Lublynie paliła wersalka 10-12 zależy od nogi W trasie to 8-9. Nie szukałbym przyczyny w sondzie tylko łydę do dietetyka wysłał
ABS nie działał od kiedy wpadła wersalka w moje łapy, więc nie pomogę
Misiek :) - 07-10-2010, 22:48
o tym, że abs nie działał to wiem, ale nie byłbym sobą gdybym nie starał się zrobić aby działał. Jak coś mam w aucie to chce to mieć sprawne, chyba że systemy które uważam za przeszkadzacze:
-system ostrzegawczy o najechaniu na linie
-system automatycznmego parkowania
- system że jak się zbliżam do przeszkody to hamuje (wyjątkiem jest ja ma działać z tempomatem a po wyłączeniu tempomatu da się wyłączyć)
-system doświetleń zakrętów przez zapalanie lamp (jak się wygina lampa to ok, ale jak się ma zapalać osobna lampa np halogen to won z tym)
- czujnik wciśniętego sprzęgła podczas zapłonu
- alkomat (ja niepije więc to mi niepotrzebne) blokujący zapłon
i może o czymś zapomniałem, ale ja tego niemam to ok
acha, i usunąłem przygasanie zegarka przy włączonych światłach
|
|
|