Nasze Miśki - a
Mithrill - 23-01-2011, 22:45
leigimas napisał/a: | ja sie jeszce zastanowie ale chyba jednak kupie te kierunki |
Bierz, bierz, są świetne!
Tylnych lamp nie ruszaj, bo są ok, a możesz sobie tylko narobić problemów z lejącą się do środka wodą.
Tą tablicę rejestracyjną dałbym na razie w standardowe miejsce. Na boczek powędrowałaby po założeniu zderzaka z GTi.
Kod: | http://allegro.pl/lancer-92-gti-1-8-okazja-i1418887904.html | - ten człowiek sprzedaje części ze sprowadzonego Lanca. Dzwoń, dogadaj się, może nie zedrze (chciał 250 zł za zderzak przedni). Jakby mówił, że jest zaklepany, lub sprzedany to daj znać. Spróbujemy "odklepać". Za spojler z tylnej klapy tez chciał jakieś grosze. Chyba 1000 zł za felgi. Progi wg mnie są karykaturalnie śmieszne, nimi bym się nie interesował.
Mithrill - 23-01-2011, 22:58
Misiek napisał/a: | podświetlenie czerwone by pasowało, i co na nich będzie?? |
Jeden to będzie zegarek, a drugi to odczyt z termometru zewnętrznętrznego
A w miejsce seryjnego zegarka - ekran GPSu. Kosmos.
leigimas, powaga - szukaj grilla. Ewentualnie spróbuj coś zrobić ze swoim. Może powycinać te paski i zostawić same obramowanie (nie widziałem tego zwykłego modelu, nie wiem jak to jest tam rozwiązane)? Pierdyknąć czarny siatex (:P) i na niego nakleić diamenty? Pasowałoby kolorystycznie do czarnych felg z czerwonym rantem...
Te listewki chromowe mogą się kiedyś przydać... można je wyciągnąć (ostrożnie, bo ładnie się łamią), rowki wypełnić jakąś masą i pomalować na czerwono. Lusterka w kolor nadwozia, to samo progi. Lotka na klapę i redukcja napisów z tyłu. Czyszczenie tylnej szyby z naklejek. Czyszczenie przedniej szyby z naklejek. Delikatne przyciemnienie. Jak już chcesz naklejki, to pacnij sobie jakieś mitsumaniakowe. Ale z umiarem.
Ech, mnie także czeka kupa roboty przy mojej bordowej gablotce
To już nie jest fajny kolor pod GTi... skorzystam i zapytam - jakbyście widzieli białe felgi do bordowego? Spasują?
Anonymous - 23-01-2011, 23:01
chlopaki pomysly macie naprawde dobre, cos napewno pozycze, dawajcie dalej!
a kto wie skad wziac ta czerwona "tasme " czy co to jest na listwe na dzwiach i zderzakach tak jak w wersji GTI?
R-Man - 23-01-2011, 23:18
Mithrill napisał/a: | (np. ten czerwony pasek dookoła wozu... można by go było przemycić na deskę rozdzielczą lub np. klapę od schowka). |
Moim zdaniem akurat malowanie kratek, klamek itp jest równie obciachowe, co leigimas napisał/a: | srebne dywaniki |
ja kontynuowałem motyw czerwonego paska na kierownicy:
leigimas napisał/a: | -co z przednim grilem?co zamiast chromowanej listwy |
Do C5/C6 wyprodukowano conajmniej 4 grille, i pozostałe 3 są o niebo ładniejsze od tego zastosowanego w Twoim lancerze (Twój nawiązuje do Galanta)
leigimas napisał/a: | -blacha z boku ( taka mała podrobka Evo) |
Tu nie widzę powiązania... blacha na boku kojarzy mi się z Alfa Romeo... Jeśli blacha na boku, to tylko dlatego, aby nie zasłaniać dolotu do IC
leigimas napisał/a: | -skad wziasc czerwona tasme czy liswte na boczne listyw zamisat zesyjnego chromu? |
Najprostrzy sposób? odklej chromy, przygotuj do malowania i pryśnij na czerwono
leigimas napisał/a: | -zderzaki GTI hmm fajna sprawa, ale skad je wziasc i cena tez jest ładna a ja jeszcze uczen jestem;d |
Ja swojego szukałem ponad pół roku. Przez ten czas przewinęły mi się 4 zderzaki od GTi - Ceny różne... Od 50 do 350zł za zderzak
leigimas napisał/a: | -lamy chyba zostaja takie jak sa bo raczej nic innego z nimi nie idzie zrobic, jedynie przyciemnic, co o tym myslisz kolego? |
Przód? tył?
leigimas napisał/a: | zmaierzam dokupic jeszce 2 zegary na slupek boczny bo jak narazie jest 1, |
Wspaniały pomysł! idealne na termometr, zegarek i wysokościomierz...
leigimas napisał/a: | co do srodka samochodu |
Mi się podoba taka wizja na cywilnego lancera :
Co do wyglądu, podzielam zdanie Mithrill'a
Mithrill - 23-01-2011, 23:20
leigimas napisał/a: | a kto wie skad wziac ta czerwona "tasme " czy co to jest na listwe na dzwiach i zderzakach tak jak w wersji GTI? |
Skąd? Z oryginalnych zderzaków i plastików do GTi
Leigimas, w którym miejscu masz regulację podgrzewania foteli?
R-Man - 23-01-2011, 23:23
na dole, pod popielniczką... W wersjach bez podgrzewania znajduje się tam taka klapka, a za nią schowek... Ostatnio wyrwałem ze złomu taki zestawik razem z matami podgrzewającymi. Muszę tylko instalację poprowadzić do tego
mkm - 23-01-2011, 23:24
R-Man krytyka zawsze jest mile widziana, ale musi być konstruktywna. Niektóre Twoje porównania (np.remiza) były całkowicie zbędne.
leigimas, czerwona wstawka na listwach to luźna propozycja.
Najtańszym sposobem, żeby się przekonać czy Ci się to widzi to zwykła taśma izolacyjna.
Jeżeli nie będzie Ci się podobać to odklejasz. Jak Ci się spodoba to wybór folii jest olbrzymi.
Ja proponowałbym przeźroczystą czerwień. Taka folia naklejona na „chrom” daje bardzo ładny efekt „czerwonego chromu”.
PS. Na Forum nie używamy wulgaryzmów! Wulgaryzm wykropkowany nadal uznaję za wulgaryzm.
Mithrill - 23-01-2011, 23:46
R-Man napisał/a: | na dole, pod popielniczką... W wersjach bez podgrzewania znajduje się tam taka klapka, a za nią schowek... Ostatnio wyrwałem ze złomu taki zestawik razem z matami podgrzewającymi. Muszę tylko instalację poprowadzić do tego |
Taaa... mam tam schowek... na okulary. Masakra.
Co do akcentu kolorystycznego. Generalnie robi się tak, jak R-Man właśnie. Może być np. czerwona nić (kierownica, mieszki, tapicerka), pasek podkreślający np. na desce rozdzielczej (w naszych Miśkach jest nawet fajna linia, biegnąca od kiery pod środkowymi nawiewami aż do końca, którą można w ten sposób podkreślić... tylko to ma być linia maksymalnie na centymetr szeroka, a nie pas startowy), akcent na podsufitce (obszycie/brzegi szyberdachu), akcent na dywanikach itp.
Jak widzę pomalowane całe elementy jakaś farbą w spray'u, to mnie odrzuca. Zwłaszcza jak jest to farba srebrna. Może mam coś nie tak z głową, ale nie lubię tych wszystkich "ozdobnych" nakładek na wydech. Wolę jak zakończenie wydechu jest naturalne.
PS. Fajne zestawienie - nowa Impreza i stary dziadunio Misiek
rosomak1983 - 24-01-2011, 00:21
leigimas, WYWAL CHROM !!! Generalnie dobrze zrobiona wersja Gti miazdzy wyglądem... od mojego nie moge oderwac wzroku nieraz
jkrzysztof80 - 24-01-2011, 10:41
leigimas, zapytaj tych gości mają dużo części to twojego miśka może akurat coś tanio uda się wyhaczyć http://allegro.pl/czesci-...1407573517.html http://allegro.pl/lancer-...1418887904.html
Tak po za tym fajny lancerek, bezawaryjnej jazdy życzę
robertdg - 24-01-2011, 11:15
jkrzysztof80, toż ten pierwszy forumowy ale 10zł za używaną śrubke bym nie dał - w serwisie taniej i nowa
rosomak1983 - 24-01-2011, 11:42
robertdg napisał/a: | toż ten pierwszy forumowy |
Fotka Diablo tylko do celów marketingowych oczywiscie nie jest na czesci,
jkrzysztof80 - 24-01-2011, 12:46
jkrzysztof80 napisał/a: | jkrzysztof80, toż ten pierwszy forumowy |
Widzisz, nie zwróciłem uwagi na nicka zajrzałem tylko na allegro
Mithrill - 24-01-2011, 15:17
rosomak1983 napisał/a: | Fotka Diablo tylko do celów marketingowych oczywiscie nie jest na czesci, |
Za odpowiednią cenę wszystko pójdzie na części
PS. Jeszcze moment czekania na moje partsy i chyba zacznie mi się choroba pt. Nissan 200SX . Ileż można?!
rosomak1983 - 24-01-2011, 17:39
Mithrill napisał/a: | Za odpowiednią cenę wszystko pójdzie na części
|
mozeeee w całosci tak ,na czesci dopóki jezdzi NIGDY !!! Czuc ze to auto chce jezdzic nie miałbym serca go kroić
|
|
|