Częstochowskie - SPOTY
Aga - 07-01-2011, 21:57
kurcze, no muszę to powiedzieć!
wiem, że temat był już kiedyś poruszany przez Buba...
ale znając moje stanowisko dot. poprawnej polszczyzny powinniście zrozumieć:
bardzo, ale to bardzo razi mnie pisanie imion z małej litery!
i to za każdym razem, kiedy to widzę
nie potrafię się do tego przyzwyczaić
toczyłam na tym forum boje o pisanie poprawną polszczyzną - na wiele już teraz przymykam oko
ale na imiona pisane z małej litery - nigdy
dla mnie to zawsze pozostanie kwestią szacunku i nikt mi nie wytłumaczy, że to taka internetowa nowość
mabda - 07-01-2011, 22:09
Rozumiem, to było do mnie. Czy dotyczyło to także używania polskich znaków diakrytycznych? Rozpoczynania zdań wielką literą? Pisania również wszelkich innych zwrotów grzecznościowych wielką literą?
Jeżeli tak, to masz moje słowo, Agnieszko, że postaram się pisać jak najbardziej poprawną polszczyzną.
Aga - 07-01-2011, 22:18
nie Madziu - dotyczyło tylko imion
do reszty już się przyzwyczaiłam - i nawet się dostosowałam
ale cieszę się, że będziesz się starać
mabda - 07-01-2011, 22:21
Cieszę się niezmiernie, jednakowoż, jeśli już mam się starać, wolę czynić to w każdym aspekcie pisania poprawną polszczyzną. Pisanie tylko imion wielką literą może nie wejść mi w nawyk i mogą pojawić się chochliki.
joker_wmb - 07-01-2011, 23:18
Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tego zagadnienia, jest ono zbyt specyficzne w swojej strukturze obiektywnej, i wobec tego w ramach szowinizmu i abstrakcjonizmu absolutnie nie wchodzi w rachubę. No bo jeżeli ktoś komuś coś, a nikt nikomu nic, to po cóż i na cóż. A co się tyczy względem tego to i owszem, gdyż z punktu patrzenia na punkt widzenia, kwintesencja omawianego zagadnienia jest nam bardzo dobrze znana. Lecz jeśli o mnie chodzi, to nie wiem, o co chodzi
mabda - 07-01-2011, 23:44
Jacku, nie wiem co piłeś albo co brałeś, ale jest mi bardzo przykro, że się nie podzieliłeś...
joker_wmb - 08-01-2011, 11:24
to po tej pizzy z feta
BUBU - 08-01-2011, 15:49
joker_wmb napisał/a: | to po tej pizzy z feta |
To trzeba koniecznie o przepis poprosić
colgate - 08-01-2011, 18:22
BUBU napisał/a: | to po tej pizzy z feta
To trzeba koniecznie o przepis poprosić |
Ależ nie ! Absolutnie! My z Izą stwierdziłysmy jednogłośnie że to po tej właśnie pizzy miałyśmy na drugi dzień problemy żołądkowe po niczym innym!
Aga - 08-01-2011, 19:19
absolutnie po niczym innym!
no bo niby po czym ??!!
Anonymous - 11-01-2011, 22:36
Madziu - nie zraziłem się do Was, wręcz przeciwnie. Bardzo mi się podobało i mam nadzieję, że spotkamy się na kolejnym spotkaniu. I liczę na to że przyjmiecie mnie do swej rodzinki.
mabda - 11-01-2011, 23:22
no, to zapraszamy na kolejne spoty chrzest bojowy przeszedles wiec teraz moze byc tylko lepiej
Mithrill - 12-01-2011, 13:03
joker_wmb napisał/a: | a swoją drogą jak ktoś niewtajemniczony poczyta o Naszych spotach to sobie dopiero pomyśli o tym co ekipa częstochowska wyprawia, że podjeżdża policja i do lokalu nie mamy już po co wracać |
Mogę potwierdzić... różne rzeczy mi na myśl przychodzą
Pozdrawiam sąsiadów!
Aga - 12-01-2011, 13:31
Mithrill napisał/a: |
Mogę potwierdzić... różne rzeczy mi na myśl przychodzą
Pozdrawiam sąsiadów! |
odwiedź nas - będziesz miał okazję zweryfikować swoje podejrzenia
Mithrill - 12-01-2011, 14:44
Aga napisał/a: | odwiedź nas - będziesz miał okazję zweryfikować swoje podejrzenia |
Postaram się... jak tylko przeprowadzę modyfikacje misiaczka (czyli latem). Często jestem w Czewie. W weekend bez problemu można spotkać moją pszczółkę na parkingu M1, albo w okolicach Jurajskiej. Za każdym razem widuję pozostawione przed sklepami mitsumaniakowe rydwany. I wtedy właśnie żałuję, że nie mam pod ręką wizytówek (tak, jak kilka dni temu)
PS. Dzięki za zaproszenie
|
|
|