To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt GTi :)

fck - 28-11-2010, 21:21

no cóż, na glebie prezentował się zdecydowanie lepiej. Czemu zdecydowałeś się zdemontować obniżane zawieszenie, przecież to gti od takich aut wymaga się sztywności no i agresywnego wyglądu a nie komfortu
Anonymous - 28-11-2010, 21:45

fck, pewnie, wygląda dużo gorzej, ale...:
- nie można było przejeżdżać przez progi zwalniające
- większość krawężników nie dało się pokonać
- Paweł nie mógł Coltem wjechać do garażu
- przejazd przez centrum wielu śląskich miast kończył się ogromnym bólem w krzyżu

Ja osobiście Pawłowi odradzałem zmiany zawieszenia - mi podobał się obniżony, lecz u mnie Colt byłby drugim, bądź trzecim samochodem i właściwie tym się kierowałem. Dla osoby korzystającej z samochodu na codzień ten niski i piekielnie twardy zawias był wyjątkowo niepraktyczny, niestety.

misjonarz. - 28-11-2010, 22:29

a mi bardziej podoba sie taki jaki teraz jest. też takiego miałem i oryginalny dawał rady (nawet w terenie)
pawliku - 28-11-2010, 22:49

fck napisał/a:
no cóż, na glebie prezentował się zdecydowanie lepiej
wiem że lepiej ale tak jak marcin wspomniał jazda po sląskich drogach z tym zawiasem była męczarnią... i elementy zawieszenia szybciej by sie zużywały...

fck napisał/a:
przecież to gti od takich aut wymaga się sztywności no i agresywnego wyglądu a nie komfortu
ee tam ja wole komfort :P ale i tak ten zawias jest bardzo sztywny :P

ale dzis zawoziłem siostrę do pracy i sobie troche przetestowałem zawieche i jest według mnie 1000% lepsza od wczesniejszej :)

mirc23 - 29-11-2010, 13:13

E tam narzekacie :P Dziś sprawdziłem i tylko na jednym progu, w sumie to nie próg ale tylko w jednym miejscu zachaczyłem. Co prawda przez progi lepiej przejeżdżać wolniej ale nie ma tragedi, na wiosnę się przekonam czy lepiej :D
Anonymous - 29-11-2010, 13:23

Będzie gorzej, zaufaj mi. ;)
jkrzysztof80 - 30-11-2010, 19:01

pawliku, super zabawka, gratulacje!!! Dopiero teraz przestudiowałem twój temat (sory że tak późno ale ostatnio nie mam czasu tak często tu zaglądać). Wrzuć jakieś video na youtube jestem ciekawy jak chodzi :) . Ja też sprawiłem sobie a raczej żonce Colcika ale troszkę słabszego :( niż twój.
Pozdrowionka

robertdg - 07-12-2010, 12:08

pawliku, co tam modzisz :?:
pawliku - 07-12-2010, 13:45

oprócz zmiany gałki od lewarka do biegów i radia to nic :P leje paliwko i jeżdzę :)
pawliku - 09-12-2010, 19:59

dzis colcik został przerejestrowany oraz wykupiłem nowe ubezpieczenie :)
rosomak1983 - 09-12-2010, 20:29

pawliku napisał/a:
wykupiłem nowe ubezpieczenie :)

na tatke ??? :P ile ?

pawliku - 09-12-2010, 23:05

Cytat:
na tatke ???
no ba :D nie widzi mi sie płacic 2500zł za ubezpieczenie colta :P
robertdg - 10-12-2010, 09:28

pawliku, nie przejmuj sie za 7 lat dzieki znizkom ojca i ukonczonemu 25 roku zycia, bedziesz mógł liczyć na full rabat (jezeli ubezpieczalnie nic nie pozmieniaja, bo warta juz zmienila na 35lat) no i uwazaj aby tatuśkowi nie tracic znizek :P
idas - 10-12-2010, 10:26

Jest jeszcze opcja Link4, jak ostatnio kupowałem ubezpieczenie przez internet nikt nie sprawdzał realnej wysokości zniżki:] Podałem, że mam 60 procent (ze wskazaniem współwłaściciela) i w żaden sposób nie zostało to potwierdzone. Dzięki czemu płacę teraz 2x 230zł na rok:] Jak dla mnie bomba!:D
londolut - 10-12-2010, 12:51

idas, gorzej będzie jak będzie trzeba 'naruszyć' ubezpieczenie. Wtedy ubezpieczyciel ma mocny argument do niewypłacenia odszkodowania.