Outlander II GEN Techniczne - Podsumowanie napraw gwarancyjnych po 3 latach użytkowania
mitsu00 - 30-01-2011, 19:16
Muciek napisał/a: | A ogrzewanie lusterek też nie działa tacie | Musi się załączyć po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Jak nie to do ASO. U mnie dodatkowo włącza się też ogrzewanie wycieraczek jako żę mam wersję skandynawską.
Muciek - 30-01-2011, 19:28
mitsu00 napisał/a: | Muciek napisał/a: | A ogrzewanie lusterek też nie działa tacie | Musi się załączyć po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Jak nie to do ASO. U mnie dodatkowo włącza się też ogrzewanie wycieraczek jako żę mam wersję skandynawską. |
No właśnie nie działa po włączeniu przycisku ogrzewania szyby tylnej.
kaniak - 30-01-2011, 22:08
Na czym polega ogrzewanie wycieraczek? Jaka to wersja skandynawska? Chętnie dowiem się kilku informacji na ten temat
joachim69 - 30-01-2011, 22:11
masz pasek pod wycieraczkami zeby nie przymarzły,nie jest to tak świetne rozwiązanie jak szyba z fordzie ,ale zawsze coś
kaniak - 30-01-2011, 22:16
Rozumiem, że takie rozwiązanie nie jest możliwe do zrobienia w Polsce?
joachim69 - 30-01-2011, 22:17
jest możliwe jeżeli wymienisz szybę dodasz zapewne jakiś przekaźnik itd
kaniak - 30-01-2011, 22:22
Mogę się mylić, ale wg. mnie ogrzewanie przedniej szyby jest czasami ważniejsze od podgrzewanych lusterek.
mitsu00 - 30-01-2011, 22:27
kaniak napisał/a: | Mogę się mylić, ale wg. mnie ogrzewanie przedniej szyby jest czasami ważniejsze od podgrzewanych lusterek. | Ogrzewanie jest w 100% mozliwe do zamontowania w autach bez takiej opcji. Mój jest kupiony w Szwecji i tam ta opcja jest standardem. Działa idealne szczególnie na mrozach. Żeby to dzialało w autach bez, trzeba wymienic szybę na taką z wiązką grzewczą i dodać przekaźnik sterujący wiązką w skrzynce w komorze silnika. Kable sa juz pociągnięte i wtyczka znajduje sie pod plastikowa osłona pod wycieraczka po stronie kierowcy.
karol_alasz - 30-01-2011, 22:29
Muciek napisał/a: | No właśnie nie działa po włączeniu przycisku ogrzewania szyby tylnej. |
Nie działa na pewno czy trzeba długo czekac na efekt (bo TTTM) ?
ASO-MUT III i po sprawie... chyba że sie sterownik "zwalił"... Tak czy owak ASO.
[ Dodano: 30-01-2011, 22:31 ]
mitsu00 napisał/a: | Ogrzewanie jest w 100% mozliwe do zamontowania w autach bez takiej opcji. |
Wszystko fajnie ale jak to z elektryką i w dodatku spod znaku Mitsu może się spsuć a wtedy żeby cacko działało to całą szybę trzeba znowu wymieniać,bo wiązka grzewcza zatopiona w niej jest... Prawda mitsu00...?
Muciek - 30-01-2011, 22:33
karol_alasz napisał/a: | Muciek napisał/a: | No właśnie nie działa po włączeniu przycisku ogrzewania szyby tylnej. |
Nie działa na pewno czy trzeba długo czekac na efekt (bo TTTM) ?
ASO-MUT III i po sprawie... chyba że sie sterownik "zwalił"... Tak czy owak ASO.
[ Dodano: 30-01-2011, 22:31 ]
mitsu00 napisał/a: | Ogrzewanie jest w 100% mozliwe do zamontowania w autach bez takiej opcji. |
Wszystko fajnie ale jak to z elektryką i w dodatku spod znaku Mitsu może się spsuć a wtedy żeby cacko działało to całą szybę trzeba znowu wymieniać,bo wiązka grzewcza zatopiona w niej jest... Prawda mitsu00...? |
No jeśli 25 minutowa jazda nie wystarczyła, to może TTTM Kto go wie.
mitsu00 - 30-01-2011, 22:35
karol_alasz napisał/a: | bo wiązka grzewcza zatopiona w niej jest... Prawda mitsu00...? | Prawda. Raz mi sie "dziadostwo" zepsuło i ASO musialo wymienić całą szybę.
[ Dodano: 30-01-2011, 22:36 ]
Muciek napisał/a: | No jeśli 25 minutowa jazda nie wystarczyła, to może TTTM Kto go wie. | U mnie ogrzewanie lusterek zaczyna działać momentalnie od załączenia ogrzewania tylnej szyby.
Grzesq - 30-01-2011, 23:00
mitsu00 napisał/a: | U mnie ogrzewanie lusterek zaczyna działać momentalnie od załączenia ogrzewania tylnej szyby. |
Dokładnie tak ma to działać, u mnie jest identycznie, najlepiej to zaobserwować kiedy wjeżdzam do garażu podziemnego kiedy na zewnątrz jest mróz. Po wieżdzie natychmiast parują szyby, bo w garażu jest ok 10 stopni na plusie. Wtedy po włączeniu ogrzewania tylnej szyby w kilka sekund znika para z lusterek
DJ Fazi - 30-01-2011, 23:22
Ciekawe czy u mnie działa ogrzewanie lusterek, outek zimuje w garażu więc szron się nie osiada. Są może jakies inne "domowe" sposoby sprawdzenia czy ogrzewanie lusterek działa?
Ogrzewanie szybki tylnej działa.
Chyba będę miał nowy punkt do listy przy przeglądzie rocznym.
Grzesq - 30-01-2011, 23:26
Mój sposób z zaparowanymi jest o tyle lepszy od zaszronionych, że efekt ich działnia jest o wiele szybszy do zaobserwowania.
karol_alasz - 31-01-2011, 08:50
DJ Fazi napisał/a: | Są może jakies inne "domowe" sposoby sprawdzenia czy ogrzewanie lusterek działa? |
Na deszczu. Może efekty nie są tak spektakularne jak wyżej ale tez można zaobserwować działanie...
|
|
|