To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma 1.6 90KM

Adamo02 - 27-07-2011, 11:32

jak dotąd znalazłem tylko ten " Synthetic Blend" a żadnego "SemiSynthetic", mimo że na allegro zaznaczyłem półsyntetyki :/
Saqu - 27-07-2011, 12:00

aż taka różnica, że nie może być syntetyk? :P
Adamo02 - 28-07-2011, 11:42

Saqu napisał/a:
aż taka różnica, że nie może być syntetyk?

Może być, ja tylko pytam :P

EDIT

Ok. Amortyzatory zrobione :) Narazie jest dobrze :) Ale za to mam inny problem... Mechanik wymienił filtr paliwa i jakiś czas było dobrze a teraz od góry się poci i wali beną :/ Sprawdzałem, sam filtr się nie poluzował :/

wichura1 - 28-07-2011, 12:09

Synthetic Blend - czyli mieszanka syntetycznego z mineralnym, zwana potocznie półsyntetykiem (najczęściej syntetyczna w 30%).

Co do smrodu paliwa, musisz znaleźć w którym miejscu się poci, czy od strony węża czy filtra. Jakiej firmy kupiłeś filtr?

Adamo02 - 28-07-2011, 12:14

poci się na filtrze paliwa, ta śruba od góry, a filtr kupował mechanik bo ja nie miałem kiedy :/
Saqu - 28-07-2011, 13:08

może wystarczy dokręcić śrubę ;) czasami najprostsze rozwiązanie może być najlepsze ;)

co do tego amorka to już tak bywa, czasami jedna pomyłka a tyle zachodu ;)
a co do oleju to jak nie gubi oleju to płukanka i na syntetyk :)

mkm - 28-07-2011, 17:05

Adamo02 napisał/a:
poci się na filtrze paliwa, ta śruba od góry

W filtrze Nipparts do Colta nie trzymała uszczelka/podkładka.

Adamo02 - 28-07-2011, 23:03

Saqu napisał/a:
może wystarczy dokręcić śrubę czasami najprostsze rozwiązanie może być najlepsze

co do tego amorka to już tak bywa, czasami jedna pomyłka a tyle zachodu

Śruba dokręcona i nadal się poci, a co do amortyzatorów to dzisiaj poszło nam już sprawnie i w niecałe 2h były gotowe :)

mkm napisał/a:
W filtrze Nipparts do Colta nie trzymała uszczelka/podkładka.

Możliwe, że wystarczy kupić filtr lepszej firmy :) jutro od rana będę patrzył.

kaziu1985pn - 29-07-2011, 11:30

Adamo02, niech najpierw ten mechanik zobaczy czy podkładki są wporzadku bo tak jakby tam były miedzianki, może przy dociąganiu zrobił zadzior.

zawieszenie nowe to teraz coś dla ciebie :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1741968837

Adamo02 - 29-07-2011, 11:41

kaziu1985pn napisał/a:
niech najpierw ten mechanik zobaczy czy podkładki są wporzadku bo tak jakby tam były miedzianki

Wiesz, filtr paliwa kosztuje grosze...

kaziu1985pn napisał/a:
zawieszenie nowe to teraz coś dla ciebie

oooo :mrgreen: Dobrze, wiesz że teraz mi nie wolno o tym myśleć :P

mkm - 29-07-2011, 13:42

Adamo02 napisał/a:

Możliwe, że wystarczy kupić filtr lepszej firmy :) jutro od rana będę patrzył.

W moim przypadku wystarczyło przełożenie uszczelki :wink:

m6riano - 29-07-2011, 13:52

kaziu1985pn napisał/a:
zawieszenie nowe to teraz coś dla ciebie :)

Zajefajne,....szkoda że nie 4x114,3 i nie 16..;-)

kaziu1985pn - 29-07-2011, 16:50

Adamo02, wyglądają lepiej od tych moich ori :D

fakt filtr nie duży wydatek, gdyby nie ten kitowy dostęp to by się przy okazji amorków tym zajęło.
a teraz zaczynam zbierać dane o v6 :D

Adamo02 - 29-07-2011, 22:25

No to autko odebrane od fachury, okazało się że poprzedni "mechanik" przekręcił gwint na filtrze i trzeba było go wymienić.

Psikusa mi zrobili w sklepie z częściami; Pojechałem żeby kupić filtr, jak zawsze podałem panu markę, model, silnik, rok, a do tego dałem jeszcze VIN... Pan podał mi część, otworzyłem pudełko i mówię mu, że to nie ten. Sprzedawca stwierdził, że to musi być ten bo w katalogu ma, że to dedykowany do tego samochodu. No dobra, powiedzmy że go wezmę... podskoczyłem do mechanika i rozmawiam z nim na temat filtra. I się nie pomyliłem ten co mi sprzedali nie pasuje do mojego autka :roll: Dzisiaj niestety do 21 byłem w pracy i nie zdążyłem jechać go oddać, ale w poniedziałek od samego rana jadę oddać ten szmelc który mi sprzedano :!:

kaziu1985pn napisał/a:
zawieszenie nowe to teraz coś dla ciebie

Sprzedane, nie miałem czasu się nawet zastanowić i skonsultować :(

Adamo02 - 31-07-2011, 23:24

W weekend w końcu zebrałem się w sobie i kupiłem wycieraczki "my name is tesco", do tego sprawdziłem czy po wymianie zegarów będzie liczył spalanie (niestety nie liczy, przy okazji wymieniłem żarówkę od SRS i okazało się, że świeci na okrągło. Czyli mam jakiś błąd poduszek. Sprawdziłem wszystkie złączki, po dociskałem i nic. Możliwe, że jest jakiś stary błąd nie skasowany... hmm )no i pokleiłem popękane mocowania przednich przeciwmgielnych :) więc uważam koniec tygodnia za dość udany :P