To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - -> COLT 4X4 <-

pawela - 27-05-2007, 13:05

dalej dalej maklakus, zrob z tego bączka cudenko :wink: na wlasne oczy moglem sie przekonac jak 4x4 pomaga w opanowaniu tego sprzeta. Respekt 8)

PS co zrobiles ze starymi felami?? Moze znowu pohandlujemy?? :D

maklakus - 30-05-2007, 15:48

pierwsze foty od mechanika: - będzie więcej

prostowanie i pasowanie :

coś z elektryką i eliminacia stuków z pod deski rozdzielczej (odklejony przewód nawiewu i mechanizm wycieraczek niedokręcony) tylko tyle wiem - narazie

c.d.n...............

maklakus - 02-06-2007, 20:06

no i wreszcie odebrałem misia od chirurga :)

- maska , światła i zdeżak - naprostowane - teraz misiaczek ma ładny pyszczek :)

Zamówiłem też sprężyny niemieckiej firmy VOGTLAND , obniżenie -35/-35mm ,
12-stego czerwca powiny być już w moich łapkach.

rafq - 04-06-2007, 18:57

hmm jak już wszystko będzie zrobione to może jakieś navi albo palm podłączony do gniazda serwisowego ? :) albo jakiś mały lcd do equalizera ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Grześku - 06-06-2007, 10:47

Wiedziałem że go nie sprzedasz ! :)

next time nie dam się wsadzić na miejsce pasażera, tym razem muszę się nim przejechać! 8)

maklakus - 14-06-2007, 19:50

OKej springi wreszcie już mam i cieszę się niezmiernie :P

tak więc praca wre :) z ciekawostek znalazłem i nabyłem wkońcu silnik bez osprzętu do mojego misia (wtajemniczeni pamiętają - luz na tłoku i co za tym idzie zaczął brać olej itp.) .
Silnik pochodzi z rozbitka (skasowana pupa i bok)- podobno w bdb stanie - i dostałem 1 miesiąc gwarancji :) , 22/23.06.2007 przewidziany montaż silnika , springi troszkę poczekają bo zastanawiam sie nad amorkami koni - niebawem c.d.

Anonymous - 14-06-2007, 21:31

Szkoda ze nie dales znac, ja mam takie zawieszenia jak chcesz...
Te same springi vogtlandt juz zamontwane na amory Koni Sport Żółte z regulacja tlumienia wmontowane w mcpersony i gotowe do montazu.A jest troche pracy zeby je wmonotwac w stare amory.Przynajmniej przod trzeba poucinac serie w odpowiednim moemncie.Na tym zawiasie przejechalem moze z 1000 km 3 tyg na aucie i BUM :/
Na same amory do tego modelu auta musisz czekac z miecha bo zamawiaja je z Holandii,ja juz mialem rezygnowaz z kupna ale doszly...no i co z tego :(

pawela - 21-06-2007, 11:55

Michal twoj avatar to projekt czy w tydzien od naszego ostatniego spotkania tak miska odpicowales :D
maklakus - 21-06-2007, 14:52

Cytat:
Michal twoj avatar to projekt czy w tydzien od naszego ostatniego spotkania tak miska odpie*doliles?? :D

słoneczko moje - to dopiero prodzekt - zbieram ostro kasę i jak nadal będę chciał go aż tak przerobić to na wiosnę tak będzie wyglądał . niestety czasowo takie przedsięwzięcie wymaga minimum 2 miesiące pracy :( - ale dam radę - wszystko zależy czy colt do tego czasu nie będzie się psuł (bo technicznie już prawie koniec i cyka jak szwajcarski zegarek) .

- apropo SWAPA i końca roboty pod kryptonimem "colt cyka jak marzenie" - oddaję go dopiero do mechanika w czwartek , zajmie mi to jakieś 4 dni robocze: będzie wymieniony silnik (na podobno żyletę) i na wszelki wypadek całe sprzęgło , rozrząd ,świece itp.

PS. sory za brak ładu , składu , fatalną polszczyznę :)

maklakus - 28-07-2007, 17:31

A więc silniczek w końcu wstawiony - jestem zadowolony na 100% - zrobiłem na nim już 2000km i spisuje się świetnie :) - silnik ma większość osprzętów nowych, takich jak : rolki, pompa wody , rozrząd , kable wn , świeczki.

Sprężyny także zamontowane - twarde strasznie (plomby w zębach można pogubić na dołkach) - ale za to na równym trzyma się zakrętów niesamowicie - po prostu bajka - a przy wychodzeniu z poślizgu jak fajnie :P

kilka fotek :

sprężynki

trochę bliżej ziemi -3cm

odchudzanie (najtańsze konie mechaniczne :lol: )

Hubeeert - 29-07-2007, 00:07

pawela napisał/a:
Michal twoj avatar to projekt czy w tydzien od naszego ostatniego spotkania tak miska *cenzura - nastepny bedzie czerwony pasek...***cenzura*?? :D

Troche mniej cenzura w wypowiedziach poprosze. Zachwyt mozna wyrazic w sposob kulturalny zamiast wulgarny. Polecam rowniez Zasady Forum i Warunki Rejestracji.

Kolejne nagrodze paskiem progresywnym
pierwsze = 1
drugie = 2
trzecie = 4
po czwartym odpoczniesz od forum a jak nie po czwartym to po piatym na 100%.

I prosze potraktowac to powaznie bo nie zartuje. Ostatnio na forum namnozylo sie przypadkow uzywania wulgaryzmow. Nie bede tego tolerowal.

Hubeeert
administrator forum

Anonymous - 29-07-2007, 11:32

maklakus napisał/a:
na podobno żyletę

Mak powininem zarzucic focha tym moemncie...
ale oddaje honor
maklakus napisał/a:
jestem zadowolony na 100% - zrobiłem na nim już 2000km i spisuje się świetnie - silnik ma większość osprzętów nowych, takich jak : rolki, pompa wody , rozrząd , kable wn , świeczki.

maklakus - 11-08-2007, 10:18

2 X Colt -> mój i Paweli

taki tam filmik z fajna nutką - sponsorowany przez OBI ;)

http://video.google.pl/vi...081677947563377

TommiCrazy - 14-08-2007, 10:39

przyjemny filmik, ale niestety widac ze do harcowania po suchym troszku mocy brakuje, chyba musisz zbierac kase na silnik turbo:) taki colt awd turbo to by byla jedna z najfajniejszych zabawek jakie sam bym chcial miec
TommiCrazy - 16-08-2007, 01:12

z ciekawosci...... na jaká sume wycenil bys swojego colta gdybys chcial go sprzedac ( czysto teoretycznie)