Nasze Miśki - Carisma Exlusiv by RoBSoN
RoBSoN_97 - 12-09-2011, 17:15
m6riano napisał/a: | wrzuć fotki z tymi ledami na przedzie |
Wrzucę jutro jak zrobię fotki
Dziś mogę się pochwalić własnym autorskim projektem ramki MM (ramek nie mogłem zmienić na ramki MM bo blachy wbite mam na nity) :
Wojciech Bogacz - 12-09-2011, 18:08
Wygląda to zacnie
Piwor - 12-09-2011, 18:42
RoBSoN_97, Panie, zamorduje. Jakie dałeś wyciszenia, co i jak...
RoBSoN_97 - 14-09-2011, 08:06
No wyciszyłem bagażnik, a głównym powodem był tłumik końcowy, w dłuższej trasie dawał o sobie znać, teraz jest zdecydowanie lepiej
Cudów nie zrobiłem. Z tego względu, że wyciszałem głównie pod tłumik,a dodatkiem było pod audio to maty kleiłem na plastyk w bagażniku- praktycznie cały przysłonięty + przysłonięte parę otworów, żeby było jak najszczelniej. A że mam jeszcze gaz to wygłuszałem jeszcze przy butli, żeby jak najbardziej odciąć się od zewnątrz- to muszę jeszcze dokończyć bo jeszcze połówka buli mi została do wygłuszenia. Z efektu jestem bardzo zadowolony
Jak chcesz Piwor mogę zrobić fotki i wrzucić.
Piwor - 14-09-2011, 08:43
Z chęcią. Sam się do tego zabieram i szukam odpowiednich mat itp.
RoBSoN_97 - 14-09-2011, 16:27
Również w zeszłym tygodniu założyłem chromowe żarówki kierunkowskazów przednich- efekt -> jakby w środku w ogóle żarówki nie było xD I cały przód teraz jest na srebrno
Na pierwszym zdjęciu z lewej widać jak po stronie kierowcy jest jeszcze pomarańczowa a od pasażera już chrom.
RoBSoN_97 - 14-09-2011, 17:58
Przednie LED:
Przepraszam, że autko ubrudzone, ale ostatnio nie miałem czasu umyć, jutro mycie
LEDy zamontowałem pod lampami i wpiąłem się pod wtyczkę postojówek. I teraz jeżdżę na samych postojowych.
Pierwsze trzy zdjęcia- zamontowane LEDy pod lampami, światło wyłączone, 4 i 5 zdjęcia światła postojowe włączone - zdjęcia robione w dzień ze słońcem na samochód.
Miniaturki:

Noc:
Uprzedzę pytania- włączone są same światła postojowe. Efekt RGB: Zamieściłem kilka zdjęć z czego aparat różnie łapał i wychodziła różna poświata- wyszedł przez to ciekawy efekt. Zdjęcie pierwsze od lewej oddaje barwę świecenia i wygląd świateł.

Hugo - 15-09-2011, 00:32
Z tymi ledami pod reflektorami wygląda jakby miała łzy w oczach.
xluki - 15-09-2011, 10:10
Jakie siedzą postojówki w lampach?
RoBSoN_97 - 16-09-2011, 16:40
postojówki LED T4W/BA9S HP- 6chip-180 st -XENON EFFECT
więcej info zapraszam na 2 stronę mojego tematu: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
RoBSoN_97 - 19-09-2011, 11:43
Tak jak mówiłem nie jest to zrobione do końca na tip top ale jest już wyraźnie słyszalna różnica ( nie uchwyciłem wygłuszenia przy butli z gazem i wokół niej- tam, wygłuszałem matą "włóknistą").
Fotki z wygłuszenia:
Saqu - 20-09-2011, 21:13
eee te maty to się przykleja pod plastiki a nie na nie
RoBSoN_97 - 20-09-2011, 23:42
No wiem
Ale jak mogłeś przeczytać kilka postów wyżej napisałem:
"wyciszyłem bagażnik, a głównym powodem był tłumik końcowy"
Więc celem było zatkanie, przysłonięcie, zakrycie większości szczelin w plastykach i nie tylko (w okół butli jest w połowie zrobione na dzień dzisiejszy), by dźwięk od tłumika nie dostawał się do wewnątrz aż w takim stopniu jak było przed założeniem mat
Jest teraz super i będzie jeszcze lepiej jak wygłuszę do końca
carismamaniac - 17-10-2011, 21:14
witam..
mam pytanko. czym czyściłeś plastiki obok lusterek bocznych? te muszę to zrobić..
RoBSoN_97 - 18-10-2011, 18:44
Zapewne widziałeś te czarne plastyki przy szybie/lusterku u mnie na stronie 4 w temacie.
Więc mój sposób odnowienia wyglądał następująco:
zdemontowałem, odtłuściłem, 2x warstwa podkładu do plastyku, 3x cienka warstwa lakieru czarnego (półmat), 2x warstwa lakieru bezbarwnego (połysk).
Kiedyś parę razy przy myciu samochodu próbowałem takim preparatem do plastyków, który sprawia że plastyki są czarniejsze i wyglądają świeżej, ale to krótkotrwały efekt był na 3 dni.
|
|
|