Nasze Miśki - My Blu Gal by M6riano
m6riano - 17-03-2011, 21:29
No ja sie tam nie pchałem...;-)
ps. Jeśli jechali za mną(a jechali bo kamerzysta mi powiedział) od Modlińskiej to nawet 800metrów..;-)
Muciek - 17-03-2011, 22:12
Dobrze, że cię nie zepchnęli jak w amerykańskich filmach
cns80 - 18-03-2011, 08:01
m6riano napisał/a: | A widziałeś te opony? | Wierzę Policji
m6riano napisał/a: | Po za tym...Nie śmiej sie bratku z czyjegoś przypadku...;-) | A będę Bo to nie przypadek tylko własne działania właściciela pojazdu
wilk88 - 18-03-2011, 12:21
cns80 napisał/a: | Wierzę Policji |
To kiedyś przestaniesz Ja straciłem całkowicie wiarę w policję kiedy wlepili mi mandat za brak pasów, które miałem zapięte... dodam że była godzina 22 i padał śnieg. Panowie policjanci stwierdzili że zobaczyli ruch zapinania pasów, spytałem się czy podobne ruchy też kwalifikują się na mandat, np. drapanie za lewym uchem? Odpowiedź: to niech pan idzie do sądu i powie że się drapał za uchem, nas jest 2 a pan jeden... Mogłem nie przyjmować ale kto ma czas na to żeby ganiać się po sądach, niestety niewielu. Ważnym aspektem całego zdarzenia było to, że miało miejsce w Toruniu a ja jestem z Bydgoszczy, niestety nie wiedzieć czemu nasze miasta darzą się antypatią, która jest zwiększana poprzez takie sytuacje.
emilio_09 - 18-03-2011, 13:10
wilk88 napisał/a: | Ja straciłem całkowicie wiarę w policję |
To i ja opowiem wam ciekawą historię, nie moją a brata.
Wieczór godzina 22, brat jedzie przez miasto spokojnie, tak jak należy 50 mk/h , pasy zapięte światła włączone, wraca do domu. W połowie drogi dołącza się do niego radiowóz, siedząc mu cały czas na ogonie. Jadąc przez miasto brat załapał się na "zieloną linią" 4 skrzyżowania udało mu się przelecieć na zielonym, radiowóz za nim. Brat wjeżdża na osiedle radiowóz za nim tuż przed domem odpalają strobo....brat się zatrzymał, podchodzi mundurowy i zaczyna się szopka
-Dobry wieczór Panie kierowco czy wie Pan jaki jest powód kontroli?
-Nie!
- Jazda bez pasów!
(No a on cały czas siedzi w tych pasach bez ruchu, zdeka zdziwiony)
- Ale Pan widzi że cały czas mam pas zapięty i odkąd za mną jedziecie miałem zapięty!!
- No ale to nie wszystko, przejechał Pan na czerwonym świetle!!
- ( Tu brat doznał szoku!!) W żadnym przypadku, 4 skrzyżowania udało mi się przejechać na zielonym, o czym Pan mówi??!!
- No ale to nie wszystko. przekroczył Pan prędkość!
-(Śmiech brata!!!) Tak a o ile?
- O 50 km/h!
- Czy myśli Pan że widząc za sobą radiowóz byłbym na tyle głupi że przekroczyłbym prędkość o 50km/h??!!
- Panie kierowco my swoje wiemy, swoje widzeliśmy, zapraszam do radiowozu!
Brat będąc w radiowozie prosi o pokazanie mu nagrania na którym chce zobaczyć swoje auto i to jak łamie przepisy
- No ale nam akurat się zepsuł wyświetlacz! ( mówi policjant), jutro na komendzie może pan oglądnąć!, Czy przyjmuje Pan mandat?
- Tak (mówi brat) tylko z tyłu proszę napisać imię i nazwisko oraz nr odznaki
- A po co Panu?
- Przyda mi się jutro na komendzie, jak będę składać skargę oraz w chwili gdy będę rozmawiać z prasą.
To trochę zdziwiło policjantów
Po chwili zastanowienia jeden z mundurowych zgłosił upomnienie na centrali dla kierowcy audi podziękował bratu i puścił go bez mandatu
Rozpisałem się, ale ta historia dokładnie pokazuje jak wiarygodni są nasi Policjanci i to jak są bezczelni oczywiście nie mowie tu o wszystkich, ale Ci byli mega......
Chcieli znaleźć frajera, no ale niestety nie udało się
m6riano - 18-03-2011, 13:27
cns80 napisał/a: | m6riano napisał/a: | A widziałeś te opony? | Wierzę Policji
m6riano napisał/a: | Po za tym...Nie śmiej sie bratku z czyjegoś przypadku...;-) | A będę Bo to nie przypadek tylko własne działania właściciela pojazdu |
To jak dla mnie masz 15 lat..albo myślenie pietnastolatka....państwu..politykom...rządowi..premierowi i innym (paniom lekkiego prowadzenia) też wierzysz na słowo?
Jeśli tak to gratuluje
cns80 - 18-03-2011, 14:10
m6riano napisał/a: | To jak dla mnie masz 15 lat..albo umysł pietnastolatka.... | Nie bój się o mój umysł Jeśli stan Twojego odzwierciedla materiał filmowy to mogę sobie pewne zdanie wyrobić m6riano napisał/a: | państwu..politykom...rządowi..premierowi i innym edit by Jackie też wierzysz na słowo? | Czy coś takiego napisałem ? A Ty jesteś w stanie udowodnić że te opony nie były zużyte do ogranicznika ? Jeśli tak to dlaczego nie zgłosiłeś sprzeciwu przy Policji ? Przecież wszystko kręcił TVN i w sądzie miałbyś dowód (wystarczy żeby sąd zwrócił się do stacji o ujawnienie zapisu).
Nie czaruj m6riano, nie czaruj
Po prostu się nie popisałeś i tyle
m6riano - 18-03-2011, 14:18
"Czarowałem" przed policją...z doświadczenia wiem że jeśli udowodnisz im swoją wyższość to nic dobrego z tego dla ciebie nie wyniknie...
po za tym nie zabrali mi dowodu za stan bieżnika tylko za zenony..opony miały 3 mm a więc dopuszczalne
cns80 - 18-03-2011, 14:28
m6riano napisał/a: | "Czarowałem" przed policją...z doświadczenia wiem że jeśli udowodnisz im swoją wyższość to nic dobrego z tego dla ciebie nie wyniknie... | Jest subtelna różnica w udowadnianiu swojej wyższości i swoich racji. Wyższości nie mam potrzeby udowadniać (zresztą nie czuję się od nich ważniejszy), a swoje racje prawie zawsze udowadniałem (szczególnie w tak przejrzystych sytuacjach jak Twoja) i nigdy nie miałem z tym żadnych problemów, a różne przejścia z policją już miałem. Jakoś tylko raz skończyło się na złożeniu skargi, a w pozostałych przypadkach każdy z nas rozjeżdżał się w swoją stronę bez żadnej agresji.
m6riano napisał/a: | po za tym nie zabrali mi dowodu za stan bieżnika tylko za zenony. | Czyli mieli dobry powód. A ponieważ jest obowiązek jazdy na światłach, to mogliby być bardziej upierdliwi i Ci odholować auto. Podobnie z "zagubionym/skradzionym" dowodem - jakby im się chciało wypełniać tony papierów i jeszcze prosić przełożonych o akceptację to by mogli skierować wniosek do Twojego wydziału komunikacji o cofnięcie DR. Tyle że oni też są ludźmi i rozumieją że Ty musisz zarabiać na życie, a swoje obowiązki wypełnili.
Jeśli stan Twojego pojazdu jest "nieodpowiedni" to lepiej nie ryzykować udowadniania Policji swoich racji, ale jeśli wszystko gra to nie widzę przeszkód.
P.S. Tak się zastanawiałem kiedy Mitsumaniak zagości w UWAGA PIRAT i czy to będę ja No ale mnie ubiegłeś Ale jak mnie złapią to na forum będę chyba udawał niezalogowanego
m6riano - 18-03-2011, 17:03
cns80 napisał/a: | m6riano napisał/a: | "Czarowałem" przed policją...z doświadczenia wiem że jeśli udowodnisz im swoją wyższość to nic dobrego z tego dla ciebie nie wyniknie... | Jest subtelna różnica w udowadnianiu swojej wyższości i swoich racji. Wyższości nie mam potrzeby udowadniać (zresztą nie czuję się od nich ważniejszy), a swoje racje prawie zawsze udowadniałem (szczególnie w tak przejrzystych sytuacjach jak Twoja) i nigdy nie miałem z tym żadnych problemów, a różne przejścia z policją już miałem. Jakoś tylko raz skończyło się na złożeniu skargi, a w pozostałych przypadkach każdy z nas rozjeżdżał się w swoją stronę bez żadnej agresji.
m6riano napisał/a: | po za tym nie zabrali mi dowodu za stan bieżnika tylko za zenony. | Czyli mieli dobry powód. A ponieważ jest obowiązek jazdy na światłach, to mogliby być bardziej upierdliwi i Ci odholować auto. Podobnie z "zagubionym/skradzionym" dowodem - jakby im się chciało wypełniać tony papierów i jeszcze prosić przełożonych o akceptację to by mogli skierować wniosek do Twojego wydziału komunikacji o cofnięcie DR. Tyle że oni też są ludźmi i rozumieją że Ty musisz zarabiać na życie, a swoje obowiązki wypełnili.
Jeśli stan Twojego pojazdu jest "nieodpowiedni" to lepiej nie ryzykować udowadniania Policji swoich racji, ale jeśli wszystko gra to nie widzę przeszkód.
P.S. Tak się zastanawiałem kiedy Mitsumaniak zagości w UWAGA PIRAT i czy to będę ja No ale mnie ubiegłeś Ale jak mnie złapią to na forum będę chyba udawał niezalogowanego |
]\
No to chyba nie znasz przepisów..bo za brak któregoś z dokumentów jest mandat 50zł, a za jazdę niesprawnym autem jest zabierany dowód,w momencie jak tego dowodu nie ma to jest właśnie taki mandat jaki dostałem, teraz już nie odholowywują aut (no chyba że jesteś nietrzeźwy i nie ma w pobliżu trzeźwego kierowcy który by tym autem za ciebie pojechał)
Ps. pożyjemy zobaczymy..nie mówię że jest się czym chwalić ..ale powodu do wstydu tez nie mam...jeśli ty uważasz że występ w takim programie to wstyd lub pewnego rodzaju ujma to naprawde dziwnym człowiekiem jesteś...
koszmarek - 19-03-2011, 07:03
m6riano napisał/a: | takim programie to wstyd lub pewnego rodzaju ujma |
Myślę, że dla Mitsumaniaka powinno być ujmą, no ale....
Hubeeert - 19-03-2011, 07:13
dość
ochłońcie może trochę.
Wszyscy
m6riano - 26-03-2011, 17:40
Koniec z tym offtopem:
m6riano - 26-03-2011, 17:41
mkm - 26-03-2011, 18:43
m6riano, kogut już jest na niebiesko?
|
|
|