To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Pochwalcie sie przebiegami i wasze sugestie !!!

DJ Fazi - 23-05-2011, 16:26

Chodzi o te czarne obwódki czy o pseudo chrom ? U mnie mam odpryski na tych czarnych szkiełkach na halogenach.
michu300 - 23-05-2011, 16:54

DJ Fazi napisał/a:
Chodzi o te czarne obwódki czy o pseudo chrom ? U mnie mam odpryski na tych czarnych szkiełkach na halogenach.

Chodzi o czarne. U mnie z obu już tak obłaziło, że zgłosiłem jako reklamację.

DJ Fazi - 23-05-2011, 16:56

To też to zgłoszę przy przeglądzie rocznym.
ramzesw11 - 23-05-2011, 18:29

...mam podobnie po 5 miesiącach...
13zbyszek13 - 24-05-2011, 07:55

michu300 napisał/a:
Śpieszę poinformować, że w piątek w zeszłym tygodniu odebrałem samochód z naprawy - wszystko OK. Wykonane terminowo, wymienili mi przy okazji obwódki halogenów na gwarancji, bo farba z nich zlazła. Być może obsługa dobra, bo to jednocześnie Skoda i Mitsu :-) Likwidacja szkód w salonie Skody.... :wink:

To teraz tylko śmigać .

michu300 - 24-05-2011, 10:52

13zbyszek13 napisał/a:
To teraz tylko śmigać .
To też śmigam. Trochę się tylko zasmuciłem po przesiadce z Mondeo, bo jednak Outek mniej jest żwawy... ale nie aż tak strasznie. Natomiast za to przestał mnie boleć kręgosłup, pod tym względem to Outek jest właściwie samochodem rehabilitacyjnym. 8)
rezon - 24-05-2011, 11:13

michu300 napisał/a:
Natomiast za to przestał mnie boleć kręgosłup, pod tym względem to Outek jest właściwie samochodem rehabilitacyjnym.
u mnie na odwrót ostatnio zaczynam kombinować z jakimiś nakładkami bo boleśnie odczuwam dłuższe trasy w Outku. Czekam na kasztany podobno kilka położony też pomaga - przynajmniej jeden ze znajomych wozi ;) Starość nie radość ;)
michu300 - 24-05-2011, 11:39

rezon napisał/a:
michu300 napisał/a:
Natomiast za to przestał mnie boleć kręgosłup, pod tym względem to Outek jest właściwie samochodem rehabilitacyjnym.
u mnie na odwrót ostatnio zaczynam kombinować z jakimiś nakładkami bo boleśnie odczuwam dłuższe trasy w Outku. Czekam na kasztany podobno kilka położony też pomaga - przynajmniej jeden ze znajomych wozi ;) Starość nie radość ;)

Każdy ma co innego, ja zauważyłem, że jak siedzę wyprostowany wysoko, to mam spokój. Natomiast jak wpadam :butthead: w taki dołek jak jest w większości sedanów/kombi klasy średniej, to normalnie wysiąść nie mogę. Kasztany jeszcze trochę , dopiero kwitną, ale tak w ogóle to nie słyszałem, że pomagają :biggrin: ...

13zbyszek13 - 25-05-2011, 12:23

michu300 napisał/a:
ale tak w ogóle to nie słyszałem, że pomagają :biggrin: ...

Wiara czyni CUDA.

joachim69 - 26-05-2011, 22:43

czemu ten samochód nie ma podparcia lędźwiowego to nie jestem w stanie pojąć :roll:
13zbyszek13 - 27-05-2011, 08:11

joachim69 napisał/a:
czemu ten samochód nie ma podparcia lędźwiowego to nie jestem w stanie pojąć :roll:

Po co ty go kupiłeś ?
Przecież tego wszystkiego na co narzekasz do bólu nie posiadał w momencie zakupu.

DJ Fazi - 27-05-2011, 08:19

Tak, Outek ma tą przypadłość że potrafi zawrócić facetowi w głowie jak kobieta:-) Grunt to dobrze wybrać żeby później nie chcieć się rozstawać.
13zbyszek13 - 27-05-2011, 08:33

DJ Fazi napisał/a:

Tak, Outek ma tą przypadłość że potrafi zawrócić facetowi w głowie jak kobieta:-) Grunt to dobrze wybrać żeby później nie chcieć się rozstawać.

Nie przesadzaj nie płynie w nim gorąca południowa krew, tylko zimna wschodnia ewentualnie zachodnia ale tez zimna i trudno tu nie zachować rozsądku.
Ale jak z każdego związku można się wyzwolić więc nie wiem na co czekasz.

adrian71 - 27-05-2011, 09:11

DJ Fazi napisał/a:

facet musi byc strasznie mało wymagający. Mi wczoraj kolejny raz w ciągu 2 tygodni sie zepsuł. Moje wkurwienie sięga zenitu. Jechałem do Gliwic,wszystko ok i po ok 60km pach,brak mocy, wylaczanie silnika i wlaczanie na nic, musialem jakoś dotoczyć sie do gliwic, predkość 90km/h przy dobrych wiatrach 100km/h, w miejscu gdzie jest pod górke szalone 60km/h. Marze zeby jak najszybciej te japonskie gowno wyrzucic na smietnik i przesiaść sie do porządnego niemieckiego auta.

merols - 27-05-2011, 09:30
Temat postu: 200 K KM
Ponieważ w moim OUTKU w tym tygodniu pewnie będzie 200 tys postanowiłem się tym faktem pochwalić. Rok 2007, przebieg głównie na trasach i autostradach, 2.0 TDI

O ile na trasie Outek jest ok, to na autostradzie trochę głośno i wolno.

Ciekawsze dane eksploatacji:

linka wlewu paliwa - skończyło się sczęśliwie ale było groźnie, nie mogłem zatankować ...

kontrolka check engine - do wymiany przepustnica zaworu EGR, jedyny objaw to głośniejsze gaszenie silnika i wspomniana kontrolka

czasami not lauf ale nie za bardzo wiem co wymieniać, a pojawia się tylko na autostradzie

wahacz, tarcze, klocki itp ale to standard

drobna stłuczka, wymienione drzwi i błotnik i znowu smigał jak nowy

z doświadczenie polecam przed wymianą zapytać ile taka cześc kosztuje w PSA. Np. wahacz połowę tańszy w Citroenie