To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Avance

Matejko - 06-06-2011, 14:25

Derpin napisał/a:
u mnie właśnie tak trochę puszczają po dobiciu klimy na maxa

uwierz mi ze nie puszczaja bo jakby choc odrobine puszczaly to gazu bys nie mial w miesiac wiec albo sie ulozyly i sa ok od rozprezenia gazu, albo cholera wie co, a oringi sa do klimatyzacji specjalne najczesciej zielone :)
na razie chyba oleje sprawe jak sie zdarzy drugi raz to zaczne kombinowac

Krzyzak - 06-06-2011, 17:05

kurcze - bo ostatnio widzę, że warsztaty klimy dziadują - np. w kombi robili napełnianie i podobno dobili z 500 na 670, a klima chłodzi dużo słabiej...
chyba trzeba na poprawkę jechać

Anonymous - 06-06-2011, 18:27

Krzyzak napisał/a:
670,
tylko 670? nie chcę skłamać ale u mnie nabiliśmy albo do 700 albo 770 :P w każdym bądź razie 7 była z przodu bankowo :P
fj_mike - 06-06-2011, 20:02

User manual podaje 630-670g
Service manual z kolei 670-710g.

Anonymous - 06-06-2011, 20:11

jutro sprawdzę u fafała w katalogu ile miał tam podane bo nabijaliśmy wg jego listy przy tym sprzęcie.
Krzyzak - 07-06-2011, 06:59

fj_mike napisał/a:
Service manual z kolei 670-710g

tym się kierowałem

Matejko - 10-06-2011, 01:29

wczesniej chyba zapeszylem, bo maszyna do klimy sie posypala :) a w galu nadal chlodzi,
dzisiaj wymienilem dwa dolne wahacze przednie, ale juz nie mialem sily na jazde probna jutro sprawdze,
mimo to cos jeszcze z tylu sie tlucze i nie idzie znalezc :(

Krzyzak - 10-06-2011, 06:30

Matejko napisał/a:
z tylu sie tlucze i nie idzie znalezc

to pewnie hamulce... lekko but i jak przestanie, to one

Matejko - 10-06-2011, 20:06

tlucze sie z tylu stabilizator i laczniki, na jutro mam nowe po 20zl/szt. z adlera - pamietam jak kupilem do cari takie to wytrzymaly nader dlugo w porownaniu z innymi - sprawdzimy, geometria ustawiona na zielonym :) ale mimo wymiany wahaczy cos jeszcze sie tlucze z przodu - tylko przed regulacja zbieznosci sie nie tluklo i obstawiam jakis kawal kolegow z pracy :evil:
Hugo - 10-06-2011, 20:45

Im więcej grzebiesz tym więcej słyszysz. Jadąc po wyboistej drodze leciutko naciśnij pedał hamulca, jak przestanie się tłuc to zaciski hamulcowe do remontu.
Matejko - 10-06-2011, 21:09

eeee jak luz na hamulcach slychac to wiem, a to zdecydowanie cos innego, no i tak jak napisalem wczesniej tego nie bylo, zaczelo byc po regulacji zbieznosci
gigant87 - 11-06-2011, 10:24

U mnie tłucze jakieś łożysko oporowe od amora... może wpadłeś ostatnio w jakąś dużą dziurę?
Matejko - 11-06-2011, 10:45

nie kurwcze, wcisne hamulec to przestaje w morde :mrgreen:
Hugo co tam z tymi hamulcami trzeba zrobic??

Hugo - 11-06-2011, 10:51

Matejko napisał/a:
nie kurwcze, wcisne hamulec to przestaje w morde
Hehe, a nie mówiłem?
Matejko napisał/a:
Hugo co tam z tymi hamulcami trzeba zrobic??
Najpierw kup zestaw naprawczy prowadnic (jeśli te prowadnice co masz nie są skorodowane to zostaw je i nowych nie kupuj). Zestaw naprawczy prowadnic mam na myśli tylko gumki na górne prowadnice i odpowiedni smar. Kup również blaszki trzymające klocki i wymień. Powiem tak: Pomoże, ale na kilka dni, sam się przekonasz. Ja załatwiłem problem chyba na zawsze, a więc: to jest raczej możliwe tylko w Galancie, mianowicie wybijają się otwory prowadnic w jarzmach. Nie ma innego wyjścia jak oddać jarzma i prowadnice do ślusarza, wstawi tulejki w jarzma i stoczy prowadnice. Ja dokładnie tydzień temu to zrobiłem i jest genialnie. Zero luzów na zaciskach, żadnycgh stuków i zawieszenie przednie jest niesłyszalne. Mam też takie przemyślenia, że te ogromne luzy mogły być przyczyną gięcia się tarcz hamulcowych, ale nie mam nic na poparcie tej teorii...
Matejko - 11-06-2011, 12:13

Hugo napisał/a:
Najpierw kup zestaw naprawczy prowadnic (jeśli te prowadnice co masz nie są skorodowane to zostaw je i nowych nie kupuj). Zestaw naprawczy prowadnic mam na myśli tylko gumki na górne prowadnice i odpowiedni smar. Kup również blaszki trzymające klocki i wymień. Powiem tak: Pomoże, ale na kilka dni, sam się przekonasz.

uoo to tak samo jakbym poprostu tam smaru dolozyl :mrgreen: