Nasze Miśki - Galantomania
wookash83 - 17-06-2011, 20:11
padł dokladnie czujnik wyjściowy obrotów skrzyni wygląda w sumie jak czujnik ABSu niestety nie ma na nim żadnych numerów, montowany jest na końcu skrzyni wyjmowany od góry i nie daje on własnie znaków życia..ehh ciężko będzie znaleść taką część w AutoArsie znależli tylko 1 hurtownie gdzie jest dostępny z czasem zamawiania ok 1,5 tygodnia..
fj_mike - 17-06-2011, 23:09
Czy to jest ten zaznaczony na rysunku?
Jeżeli tak to jego numer: MR534577
Anonymous - 17-06-2011, 23:42
wookash83, jeżeli to ten czujnik który numer podał fj_mike, kosztuje od 70$ do 180$ a używka powinna pasować z carismy/grandisa/ no i galanta AT oczywiście mówię o cenach org.
wookash83 - 18-06-2011, 00:21
wygląda że to ten, dziś w końcu nie zdążyłem się dowiedzieć po jakim numerze znaleźli ten czujnik jutro zadzwonie do warsztau.. dzięki ponownie fj_mike za znalezienie w formie obrazkowej bo z wyglądu to tak właśnie wygląda w Xedosie nie maja takich używanych części koleś mówił że u nich tej części nie posiadali wogóle, do wtorku mam czas żeby dać odpowiedz AutoArsowi czy zamawiam przez nich czy dalej szukam sam..Derpin wachania kwoty dość duże i raczej wolałbym nówke niz używke..
Anonymous - 18-06-2011, 01:58
wookash83, jeżeli to ten czujnik dzwoń do Japaneze niech Ci poda cenę. powinna być dużo bardziej konkurencyjna niż to co oferuje autoars... tylko żeby potem nie naciągneli Cię na robociznę...
robertdg - 18-06-2011, 08:44
Dobra, jeżeli ktoś zna parametr tego czujnika, to podpowiem, że można go zeswapowac z innego auta, ja nie znam parametra a na obecna chwile nawet nie jestem w stanie poszukac, ale moze pod koniec tygodnia cos wyskrobie, no chyba ze wookash83, rzuci sie prosto do ASO
wookash83 - 18-06-2011, 10:55
Derpin te objawy były dojść nie typowe podjechałem do dwóch warsztatów to niezbyt chętnie się garneli do diagnozy a co dopiero do naprawy jak masz pomysł gdzie mam podjechać żeby nie schrzanili tak delikatnej rzeczy (teraz przynajmniej wiem co to) to czekam na propozycje bo w Autoarsie pewnie mnie skasują srogo..robertdg takiej możliwości nie brałem pod uwagę bo nie wiedziałem że istnieje samochód stoi w warsztacie z tymi objawami nie poruszam się inie ukrywam że zależ mi na czasie, jeśli chodzi to o ten koniec tygodnia to spoko jestem ciekawy co i jak..w między czasie skontaktuje się z Japaneze..
robertdg - 19-06-2011, 13:23
Czujnik wedle katalogu ma pasowac od diamante/eclipse/outlander/lancer zarówno silniki 2.4 3.0 a także auta koncernu Chrysler Holding LLC na automatycznych skrzyniach cena w PL ponad 700zł u wschodnich sąsiadów może z 50zł taniej, niestety nie jestem w stanie znależć parametru aby podpowiedzieć jakiś zamiennik
wookash83 - 19-06-2011, 14:41
robertdg info się przyda, w poniedziałęk będę wiedział o cenach orginału vs używki i wtedy zadecyduje którą opcje wybrać (cena, ile trzeba czekać)
robertdg - 19-06-2011, 15:03
Najkrótszy czas oczekiwania jaki widziałem to koło 2 tygodni w Europie
Co do parametru, to gdybym wiedział, że obwód jest opisany - tak jak podaja to producenci zamienników, to bym Ci np napisał, kup sobie speed sensor z mazdy razem z wtyczka - bo nowy speed sensor w zamienniku kosztuje 120zł, wtyczka w ASO kosztuje 40zł, dorobisz przejsciowke i możesz dzialac.
Na twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze jedna rzecz, bo jezeli czujnik jest zepsuty, to i tak mu już bardziej nie zaszkodzisz, spróbuj go rozebrac, jezeli da sie go rozdzielić bez uszkodzeń, to może wystarczy przelutowac kabelki na druku i bedzie śmigał.
wookash83 - 22-06-2011, 20:59
narazie spróbuje z czujnikiem używanym od naszego kolegi z forum (dzięki Mateusz i Derpin za nagranie tematu) i mam nadzieje że będzie wszysko działać pewnie w poniedziałek lub wtorek czujnik zamontuje i zdam relacje, jak coś to jest jeszcze jedna alternatywa zorganizowana przez fjmike
fj_mike - 22-06-2011, 21:00
wookash83 napisał/a: | dzięki Mateusz |
Mnie też Mateusz pomógł w jednej sprawie
wookash83 - 29-06-2011, 16:09
czujnik wymieniony, zrobiłem 50km i skrzynia działa jak trzeba, w końcu mogę nim śmigać teraz w przyszłym tygodniu jak znajdę czas wymienię olej, filtry bo zbliża się 160 tyś km..szybko te 10tyś od zakupu minęło..
fj_mike - 29-06-2011, 20:51
wookash83 napisał/a: | czujnik wymieniony, zrobiłem 50km i skrzynia działa jak trzeba |
Cieszę się
wookash83 - 10-07-2011, 16:23
dzisiaj wybraliśmy się na lotnisko Kluczewo, gdzie zorganizowany był większy spot zachodniopomorskiego i faktycznie troche samochodów różnych marekbyło ..ja się ogranicze to fotek Galów Bandyta, Derpin, ja i...mała niespodzianka
Pare pojedynków na 1/4 było, zapisałem sobie filmik z Bandytą w roli głównej:
|
|
|