Nasze Miśki - GALANT EA5A 97r.
wilk88 - 01-09-2011, 19:02
O kurczaki coś wspaniałego! Jaka zmiana, z niezbyt udanego wg. mnie, czerwonego na czarny... i to jaki! Gratulacje, pozazdrościł!
Jogurt - 01-09-2011, 19:57
a to Twój gal. przechodziłem x razy na zlocie koło niego i się dziwiłem czyje to. dobry jest.
Marcin-Krak - 01-09-2011, 21:28
Wiesz co?
No normalnie Cię nie lubię
Też się zastanawiałem czemu ten Gal taki dziwny jakiś czemu nie mogę skojarzyć osoby z Częstochowy, która by mi do tego Gala pasowała a potem zapomniałem się dopytać
Szacun w każdym bądź razie ...
nerus - 01-09-2011, 22:52
dzięki chłopaki
wilk88, no tak,czerwony nie był udany
Jogurt, no mój
Marcin-Krak, gdybys spytał,to bym powiedział
no chyba,że za rękę zaprowadzić miałem
nerus - 04-09-2011, 14:41
zapomnialem o jednym,tuż przed pracami ze zmianą kolorku gala,
moje wozidełko doczekało sie małej kosmetyki hamulców,wahaczy i układu kierowniczego
na przód poleciały tarcze MIKODA GT,klocki ATE,wahacze chwilowo SRL,nowe końcówki drążków Hyundai,drążki kierownicze 555,
zregenerowałem także zaciski hamulcowe i troszkę je odświeżyłem
przy okazji wymiana osłon przegubów zewnętrznych,tutaj powędrowało LOBRO
na tył tarcze TRW,klocki także TRW,szczęki ABE,

jak narazie przód dostał nowe wahacze,tył musi na razie poczekać na jakiś wolniejszy termin,
niestety nie mam fotki wachaczy przed montażem...fotkę zrobiłem dopiero po
na tył polecą w niedalekiej przyszłości tulejki poli,które już jakiś czas leżą na półce,
lecz najpierw musiałem sobie zrobić praskę do wyciskania tuleji i tak jakoś się to odwlekło w czasie
na fotce praska jest jeszcze nie pomalowana
Hugo - 05-09-2011, 09:35
nerus3 napisał/a: | na tył polecą w niedalekiej przyszłości tulejki poli,które już jakiś czas leżą na półce, | Ja już dawno zamówiłem tulejki z poliuretanu na tylne wahacze mimośrodowe te ze sworzniem, jeszcze nie montowałem z braku chęci, ale wszedłem niedawno w posiadanie takich wahaczy z rozbiórki i dla próby wyjąłem z nich tuleje i widzę, że są one stożkowe. A te poliuretany mam o równej średnicy A jakie są u Ciebie? Może sprzedali mi nie te co trzeba?
yaro1976 - 05-09-2011, 11:10
a właśnie odnośnie poli, czy do wahaczy giętych do "cukierków" są poli, czy tez tam nie można zastosować plastiku z uwagi na zakres ruchliwości tego elementu?
jak to jest, bo chyba rozważam regenerację sworzni i założenie poli...
nerus - 05-09-2011, 11:10
Hugo, moje też są równej średnicy
nerus - 05-09-2011, 11:13
yaro1976, cukierki też są poli,tyle że trzeba wysłać do nich wahacz,bo oni sami to montują,koszt za 1 szt 70zł,z tego co pamiętam
robertdg - 05-09-2011, 17:29
W wahaczu do regulacji zbiezności tyłu tuleja nie jest stożkowa tylko jest zestopniowana średnicą, wkłady poli dlatego są jednakowe, gdyż wkłąda je się w starą tuleje - trzeba wygrzebać starą gume
Hugo - 05-09-2011, 20:09
robertdg napisał/a: | tuleja nie jest stożkowa tylko jest zestopniowana średnicą | Zewnętrzną, a wewnątrz jednakowa? To cenna informacja.
robertdg - 05-09-2011, 20:12
Nie, jest wywalcowana, zatem zarówno średnica wewnetrzna jak i zewnętrzna jest zestopniowana, jednakże nie przeszkadza to w niczym bo zestopniowanie ogranicza się do kilku mm
Hugo - 05-09-2011, 20:34
Pewnie masz racje, bo wymieniałeś, ale te kilka mm widać wyraźnie gołym okiem, pewnie dlatego, że stozek jest na krótkim odcinku (tuleja ma kilka cm). Wiem o co chodzi, bo wymontowałem wahacze z zawieszenia E5x, które niedawno rozebrałem na drobne.
pitbu77 - 05-09-2011, 20:35
nerus napisał/a: | yaro1976, cukierki też są poli,tyle że trzeba wysłać do nich wahacz,bo oni sami to montują,koszt za 1 szt 70zł,z tego co pamiętam |
No chyba za zalanie dwóch + przesyłka... Dobę stygnie 1 cukierek w formie.
robertdg - 05-09-2011, 21:07
Poli wchodzi dość wartko po pozbyciu się starej gumy, na upartego zawsze można u tokarza dorobić tulejki o stałej średnicy wewnętrznej i zestopniowanej zewnętrznej - koszt około 30zł
|
|
|