To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - NA CO JEST GWARANCJA OUTLANDERA?!

rc4 - 19-06-2011, 22:23

spójrzcie w swoje książki gwarancyjne czy macie stemple z corocznych przeglądów nadwozia. Jeżeli nie - właśnie nie macie gwarancji na lakier. W moim przypadku nawet zgłoszenie wad lakieru na corocznym przeglądzie nie spowodowało dokonania przeglądu przez ASiO i odnotowania tego w książce gwarancyjnej pojazdu.
I dlatego to moje pierwsze i ostatnie mitsubishi z życiu.

rezon - 20-06-2011, 09:50

rc4 napisał/a:
Jeżeli nie - właśnie nie macie gwarancji na lakier.
bardzo dziwne jest, że niektóre ASO same proponują odpłatne przeglądy nadwozia - bo jakby nie popatrzeć to lepszy biznes niż przegląd co X kkm, roboty znacznie mniej, a kasa niewiele mniejsza. A niektóre jakoś "zapominają" o proponowaniu tego dość istotnego punktu.
rc4 napisał/a:
I dlatego to moje pierwsze i ostatnie mitsubishi z życiu
kolejny zachwycony blaskiem diamentów ;)
sylb - 20-06-2011, 23:21

rc4 napisał/a:
spójrzcie w swoje książki gwarancyjne czy macie stemple z corocznych przeglądów nadwozia. Jeżeli nie - właśnie nie macie gwarancji na lakier. W moim przypadku nawet zgłoszenie wad lakieru na corocznym przeglądzie nie spowodowało dokonania przeglądu przez ASiO i odnotowania tego w książce gwarancyjnej pojazdu.
I dlatego to moje pierwsze i ostatnie mitsubishi z życiu.

Nie wiem jak w mitsu, ale w fordzie miałem podobny przypadek i wystarczyło zrobić trochę droższy przegląd , tzw. odnawiający i znów miałem gwarancję.

13zbyszek13 - 19-07-2011, 22:02

A mnie na gwarancji przy przebiegu 58 kkm padł przepływomierz i pp amorek, pojechałem do ASO zgłosiłem z za dwa dni zaproszono mnie na wymianę.
rezon - 20-07-2011, 07:44

13zbyszek13 napisał/a:
58 kkm padł przepływomierz i pp amorek, pojechałem do ASO zgłosiłem z za dwa dni zaproszono mnie na wymianę.
A ile amorków Ci wymieniono - jeden? :shock: Bo zazwyczaj wymienia się parę - nawet sprzedawane są w kompletach po dwa, aby ludzie dla własnego bezpieczeństwa nie oszczędzali kilku groszy.
mitsu00 - 20-07-2011, 07:56

13zbyszek13 napisał/a:
A mnie na gwarancji przy przebiegu 58 kkm padł przepływomierz i pp amorek, pojechałem do ASO zgłosiłem z za dwa dni zaproszono mnie na wymianę.
Jesli tylko 1 wymienili to mistrzostwo sknerstwa made by MMC :butthead:
elektryk - 20-07-2011, 12:47

mitsu00 napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
Jesli tylko 1 wymienili to mistrzostwo sknerstwa made by MMC :butthead:
Już nie gań MMC, szybciej to ASO zrobiło taki wałek.
mitsu00 - 20-07-2011, 13:19

elektryk napisał/a:
Już nie gań MMC, szybciej to ASO zrobiło taki wałek.
ASO to tylko listonosze. MMC podejmuje decyzje kolego :wink:
rezon - 20-07-2011, 13:29

mitsu00 napisał/a:
ASO to tylko listonosze. MMC podejmuje decyzje kolego
dokładnie - nawet ewidentnie śniedziejący halogen był wymieniany na dwa razy. FOtografia i przesłanie zdjęcia do MMC, decyzja i dopiero wymiana. Ale może wymienili jednak dwa amortyzatory? Wymiana po 58kkm jednego, nawet jeżeli drugi jeszcze jest sprawny to skąpstwo do potęgi n. Nawet wymieniając za swoją kasę wymieniłbym obydwa - ciekawe czy ta osoba, która podejmuje decyzję zrobiłaby tak samo w swoim samochodzie?
13zbyszek13 - 20-07-2011, 14:54

Jeden, jeden ale zrobiono test i jeden nie odbiega od drugiego.
Ten do wymiany po prost wylał całkowicie olej na ziemi.
A swoja drogą kilka lat temu miałem kolizję i auto było naprawiane z OC sprawcy i również wymieniono tylko jeden amorek.

[ Dodano: 20-07-2011, 14:57 ]
rezon napisał/a:
aby ludzie dla własnego bezpieczeństwa nie oszczędzali kilku groszy.

A ja myślę że sprzedaje się po dwa dotyczy zamienników dlatego że od razu sprzedane są dwa a nie jeden.
W originale nie ma problemu możesz kupić jedną sztukę.

mitsu00 - 20-07-2011, 15:37

13zbyszek13 napisał/a:
A ja myślę że sprzedaje się po dwa dotyczy zamienników dlatego że od razu sprzedane są dwa a nie jeden.
Mnie 1 skrzypial na spowalniaczach, a wymienili mi oba w ramach gwarancji :wink: Tyle ze nie w PL. Nie musialem sie tego nawet domagac, tylko ASO samo zasugerowalo ze wypadaloby oba na raz wymienic dla bezpieczenstwa.
rezon - 20-07-2011, 17:34

mitsu00 napisał/a:
tylko ASO samo zasugerowalo ze wypadaloby oba na raz wymienic dla bezpieczenstwa
I tak powinno to być robione.
13zbyszek13 napisał/a:
Pewnie, zawsze można z paczki wyjąć jedną sztukę.
13zbyszek13 - 20-07-2011, 20:34

rezon napisał/a:
Pewnie, zawsze można z paczki wyjąć jedną sztukę.

Wszędzie wietrzysz podstęp i mam wrażenie że na wszystkim najlepiej się znasz po prostu taka alfa i omega

pkwiat - 20-07-2011, 21:16

Eeeeeee tam. Zaraz alfa i omega. Nie przesadzaj 13zbyszek13.
Przecież każdy wie, że zawsze można z paczki wyjąć jedną sztukę. :P

13zbyszek13 - 20-07-2011, 22:18

pkwiat napisał/a:
Przecież każdy wie, że zawsze można z paczki wyjąć jedną sztukę

Oczywiście.