To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Czarnula vel Czarna Ibi

pamar - 20-12-2011, 14:49

vendetta napisał/a:
Przecie to rodowity hiszpan

he he, właśnie pokazuje swój temperament :mrgreen:

Saqu - 23-12-2011, 11:12

gulgulq napisał/a:
sprawdź mocowanie klem na akumulatorze - może któraś nie styka dobrze

tylko, że jak dobry alternator jest to po odpaleniu auta możesz ściągnąć klemy z aku a silnik i tak będzie chodził i cała reszta. bo prąd będzie wytwarzany przez altka

vendetta - 01-02-2012, 12:10

Sprawa z choinką na konsoli, załatwiona. Tzn już od miesiąca się nie pojawia. Wystarczyło pogmerać w kablach idących do karoserii. Jak się zrobi cieplej to się im będzie można dokładniej przyjrzeć.
Moje pytanko o dodatki do ON na zimę. Działa to w ogóle? Mówię o tych zapobiegających wytrącaniu się parafiny. Polecono mi http://www.auto-chemia.pl...diesel-skydd-1l
Chyba się skuszę, bo jakoś na dniach ma być u nas -25. Jak dotąd (dzisiaj -15) odpala od pierwszego strzału.

Fragu - 01-02-2012, 13:30

vendetta, przy takich mrozach ja zalewam Statoil Gold i jest git :) ...tzn było bo aku zdechło :P
pamar - 01-02-2012, 14:58

vendetta napisał/a:
Chyba się skuszę, bo jakoś na dniach ma być u nas -25.

Weź mnie nie strasz! Dzisiaj miałem jakieś przejściowe problemy z jazdą na zimnym silniku (obstawiam właśnie wytrącenie parafiny) chyba też będę zmuszony jakoś temu zapobiec i choć nie jestem do końca przekonany do tego sposobu, to do zbiornika w Kia-nce i Cari wlewam co roku 2-3l PB98 na jakieś 30l ONa. Pozostaje kwestia nowoczesności twojego silnika w Ibizie.... :roll:

Misfit - 01-02-2012, 15:13

Do ibizy raczej bym nie lal, bo tam juz sa pompowtryski i moze jedynie zaszkodzic, aczkolwiek do vw t4 1.9D leje 10 pb95 na zbironik i pomaga duzo ale tam jest stara jednostka i nie ma co sie stac, wiec lepiej zalac wlasnie podany srodek i powinno pomoc.
Andrew - 01-02-2012, 15:19

vendetta napisał/a:
Moje pytanko o dodatki do ON na zimę. Działa to w ogóle?

Ja nie stosuję wcale specyfików i chodzi wszystko jak trzeba. Jeżeli paliwo jest dobre nic się nie powinno dziać...
pamar napisał/a:
Dzisiaj miałem jakieś przejściowe problemy z jazdą na zimnym silniku (obstawiam właśnie wytrącenie parafiny) chyba też będę zmuszony jakoś temu zapobiec i choć nie jestem do końca przekonany do tego sposobu, to do zbiornika w Kia-nce i Cari wlewam co roku 2-3l PB98 na jakieś 30l ONa.

A wymieniałeś filtr paliwa przed zimą?

vendetta - 08-03-2012, 21:40

Coś mi skrzypi :) podczas pokonywania górek, dołków i dziur w łódzkich drogach słychać skrzypienie z przodu na przedniej osi (przy uginaniu zawieszenia). Co to może być za część? Czy to amortyzatory czy jakieś gumy czy co to. Czuć typowe "zmęczenie materiału" odgłos się ostatnio nasilił, więc trzeba się za to zabrać.
Fragu - 08-03-2012, 21:45

Może gumy stabilizatory i/lub łączniki :roll:
robertdg - 08-03-2012, 22:15

Kup oryginalne tulejki stabilizatora, ważne aby były z takim wkładem z włókna wewnątrz :-)
vendetta - 08-03-2012, 22:29

No jakby to były te tulejki/gumy czy też łączniki byłoby super. Postaram się jutro podjechać do mechanika i zobaczymy :)
Fragu - 09-03-2012, 07:41

Jeśli będziesz kupowała gumy stabilizatora i łączniki to tylko oryginały, do tego kup obejmy nowe na gumy stabilizatora, i śruby łączników. :wink:
vendetta - 17-03-2012, 18:42

:)

Fragu - 18-03-2012, 21:13

vendetta, co spalanie wzrosło ? :mrgreen: :P
vendetta - 30-03-2012, 23:11

Zaskakuje mnie ten samochód :) Wszystko ustało. Tak jak z aku, tak i teraz - nic nie puka nic nie stuka, się ułożyło ?

Byłam kilka dni temu na przeglądzie i koleś strasznie długo merdał mi przy kołach. Kręcił i kręcił i chyba ukręcił ... Przy skręcaniu kołami słychać było stukanie ... też przeszło.
Już nic nie rozumiem :)