To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - POPULARNOŚĆ LANCERA W INNYCH KRAJACH

Obywatel - 27-04-2012, 01:10

Poza Ameryką Północną i oczywiście Japonią, Mitsubishi jest silnie obecny w Australii i Nowej Zelandii a także, co ciekawe, w Ameryce Południowej. Np. w Wenezueli nadal produkowana jest VI (moja :D ) generacja Lancera.
mkm - 27-04-2012, 07:03

Nie zapominajmy o Afryce :wink:
Chyba nie ma konfliktu zbrojnego w którym nie wystąpiłaby jakaś "elka" lub Pajero :mrgreen:

mjsystem - 27-04-2012, 07:43

Obywatel napisał/a:
Poza Ameryką Północną i oczywiście Japonią, Mitsubishi jest silnie obecny w Australii i Nowej Zelandii a także, co ciekawe, w Ameryce Południowej. Np. w Wenezueli nadal produkowana jest VI (moja ) generacja Lancera.
mkm napisał/a:
Nie zapominajmy o Afryce
Chyba nie ma konfliktu zbrojnego w którym nie wystąpiłaby jakaś "elka" lub Pajero

No i Rosja, tam Pajero i Lancer to nie byle co. A ile filmików na YT z udziałem... :wink:

Lucas123w - 27-04-2012, 08:43

mjsystem napisał/a:
Obywatel napisał/a:
Poza Ameryką Północną i oczywiście Japonią, Mitsubishi jest silnie obecny w Australii i Nowej Zelandii a także, co ciekawe, w Ameryce Południowej. Np. w Wenezueli nadal produkowana jest VI (moja ) generacja Lancera.
mkm napisał/a:
Nie zapominajmy o Afryce
Chyba nie ma konfliktu zbrojnego w którym nie wystąpiłaby jakaś "elka" lub Pajero

No i Rosja, tam Pajero i Lancer to nie byle co. A ile filmików na YT z udziałem... :wink:

Wiedza co dobre.

W Europie wiadomo kazdy kraj wierny swojej marce :D
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily :D

Obywatel - 27-04-2012, 10:13

Cytat:
W Europie wiadomo kazdy kraj wierny swojej marce
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily

Polonez już chyba wyczerpał swoje możliwości. Chociaż gdyby z polskim udziałem opracować zupełnie nowe auto na jakiejś globalnej płycie podłogowej, to kto wie...

Daewoo to był dobry inwestor i robił dobre samochody, ale niestety koncern padł ofiarą kryzysu i złego zarządzania. Bardzo niedobrze że to my mieliśmy takiego pecha bo to co było na Żeraniu w latach '90 naprawdę napawało optymizmem. Żal i strata ogromna, że to wszystko padło na pysk, ale ostatnio podobno coś się zaczyna ruszać w sprawie:
http://auto.dziennik.pl/a...-kupno-fso.html

Misiek :) - 27-04-2012, 17:14

Lucas123w napisał/a:
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily :D

mogło by mitsu przejąć :P

mjsystem - 27-04-2012, 17:59

Misiek :) napisał/a:
Lucas123w napisał/a:
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily

mogło by mitsu przejąć

Wtedy skończyłaby się opinia o bezawaryjności marki Mitsubishi :mrgreen:
Poza tym jeździlibysmy takimi pseudoskodami czy pseudodaciami. Auto stałoby sie jak daewoo... :roll: Lepiej więc nie :P

Lucas123w - 27-04-2012, 19:08

Cytat:
Wtedy skończyłaby się opinia o bezawaryjności marki Mitsubishi
Poza tym jeździlibysmy takimi pseudoskodami czy pseudodaciami. Auto stałoby sie jak daewoo... Lepiej więc nie

Tak to by wyglądało ale pomarzyć można :D

pekaes - 04-05-2012, 22:03

Majorka - tu też nie dostrzegłem Lancera na ulicach... Widziałem kilka ASX-ów i ze dwa Colty.
Kasper79 - 04-05-2012, 22:49

Ja siedzę w Szwajcarii tymczasowo i u mnie pod domem stoją dwa nowe lancerki :) i ogólnie baardzo dużo tutaj jeździ mitsu. Colty, lancery galanty, trochę pajero outlanderów - ogólnie cała gama.
Luk - 07-05-2012, 01:06

Węgry - Lancerów nie zauważyłem, Słowacja - jeden na autostradzie (Słowak), ale też się chyba ucieszył, bo pozdrowił awaryjnymi :) Więcej ASX-ów.
komar80 - 09-05-2012, 21:16

W Uk rzeczywiscie malutko.
Na AutoTrader jest tylko 100 sedanow (do 4 lat) do sprzedazy w calej Wielkiej Brytanii. Porównując np z BMW 3 mamy 1500 sztuk, albo Astra 5500 sztuk

Dlatego kupilem Lancera, po co drogi w utrzymaniu samochod klasy sredniej wyzszej jak BMW skoro co drugi hindus ma taki. A tak kazdy sie ogląda przechodząc obok. Do tego wiekszosc brytoli slyszac slowo Lancer ma w glowie samochod rajdowy.

Luk - 02-07-2012, 11:56

Update :)
Grecja - zauważalnie więcej Lancerów, niż w zeszłym roku (kryzys? :) ). Na wyspie Zakynthos wręcz zatrzęsienie (widziałem chyba tyle, co w Warszawie), Na kontynencie mniej, ale też trochę. Więcej Sportbacków niż sedanów.

Uwex - 03-07-2012, 12:21

Luk napisał/a:
Na wyspie Zakynthos wręcz zatrzęsienie

ciekawe, bo w zeszłym roku widziałem tak tylko kilka sztuk- widocznie zaczęli kupować :)

SkyLuke - 03-07-2012, 12:41

Raport z Turcji, wybrzeże egejskie, okolice miasta Bodrum - przez tydzień pobytu widziany 1 (słownie: jeden) Lancer. Czarny sedan. Do tego dwa ASXy.