[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - POPULARNOŚĆ LANCERA W INNYCH KRAJACH
Obywatel - 27-04-2012, 01:10
Poza Ameryką Północną i oczywiście Japonią, Mitsubishi jest silnie obecny w Australii i Nowej Zelandii a także, co ciekawe, w Ameryce Południowej. Np. w Wenezueli nadal produkowana jest VI (moja ) generacja Lancera.
mkm - 27-04-2012, 07:03
Nie zapominajmy o Afryce
Chyba nie ma konfliktu zbrojnego w którym nie wystąpiłaby jakaś "elka" lub Pajero
mjsystem - 27-04-2012, 07:43
Obywatel napisał/a: | Poza Ameryką Północną i oczywiście Japonią, Mitsubishi jest silnie obecny w Australii i Nowej Zelandii a także, co ciekawe, w Ameryce Południowej. Np. w Wenezueli nadal produkowana jest VI (moja ) generacja Lancera. |
mkm napisał/a: | Nie zapominajmy o Afryce
Chyba nie ma konfliktu zbrojnego w którym nie wystąpiłaby jakaś "elka" lub Pajero |
No i Rosja, tam Pajero i Lancer to nie byle co. A ile filmików na YT z udziałem...
Lucas123w - 27-04-2012, 08:43
mjsystem napisał/a: | Obywatel napisał/a: | Poza Ameryką Północną i oczywiście Japonią, Mitsubishi jest silnie obecny w Australii i Nowej Zelandii a także, co ciekawe, w Ameryce Południowej. Np. w Wenezueli nadal produkowana jest VI (moja ) generacja Lancera. |
mkm napisał/a: | Nie zapominajmy o Afryce
Chyba nie ma konfliktu zbrojnego w którym nie wystąpiłaby jakaś "elka" lub Pajero |
No i Rosja, tam Pajero i Lancer to nie byle co. A ile filmików na YT z udziałem... |
Wiedza co dobre.
W Europie wiadomo kazdy kraj wierny swojej marce
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily
Obywatel - 27-04-2012, 10:13
Cytat: | W Europie wiadomo kazdy kraj wierny swojej marce
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily |
Polonez już chyba wyczerpał swoje możliwości. Chociaż gdyby z polskim udziałem opracować zupełnie nowe auto na jakiejś globalnej płycie podłogowej, to kto wie...
Daewoo to był dobry inwestor i robił dobre samochody, ale niestety koncern padł ofiarą kryzysu i złego zarządzania. Bardzo niedobrze że to my mieliśmy takiego pecha bo to co było na Żeraniu w latach '90 naprawdę napawało optymizmem. Żal i strata ogromna, że to wszystko padło na pysk, ale ostatnio podobno coś się zaczyna ruszać w sprawie:
http://auto.dziennik.pl/a...-kupno-fso.html
Misiek :) - 27-04-2012, 17:14
Lucas123w napisał/a: | Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily |
mogło by mitsu przejąć
mjsystem - 27-04-2012, 17:59
Misiek napisał/a: | Lucas123w napisał/a:
Szkoda ze my juz swojej nie mamy, ciekawe jak by FSO zostalo przejete przez VW co to by dzisiaj za poldki jezdzily
mogło by mitsu przejąć |
Wtedy skończyłaby się opinia o bezawaryjności marki Mitsubishi
Poza tym jeździlibysmy takimi pseudoskodami czy pseudodaciami. Auto stałoby sie jak daewoo... Lepiej więc nie
Lucas123w - 27-04-2012, 19:08
Cytat: | Wtedy skończyłaby się opinia o bezawaryjności marki Mitsubishi
Poza tym jeździlibysmy takimi pseudoskodami czy pseudodaciami. Auto stałoby sie jak daewoo... Lepiej więc nie |
Tak to by wyglądało ale pomarzyć można
pekaes - 04-05-2012, 22:03
Majorka - tu też nie dostrzegłem Lancera na ulicach... Widziałem kilka ASX-ów i ze dwa Colty.
Kasper79 - 04-05-2012, 22:49
Ja siedzę w Szwajcarii tymczasowo i u mnie pod domem stoją dwa nowe lancerki i ogólnie baardzo dużo tutaj jeździ mitsu. Colty, lancery galanty, trochę pajero outlanderów - ogólnie cała gama.
Luk - 07-05-2012, 01:06
Węgry - Lancerów nie zauważyłem, Słowacja - jeden na autostradzie (Słowak), ale też się chyba ucieszył, bo pozdrowił awaryjnymi Więcej ASX-ów.
komar80 - 09-05-2012, 21:16
W Uk rzeczywiscie malutko.
Na AutoTrader jest tylko 100 sedanow (do 4 lat) do sprzedazy w calej Wielkiej Brytanii. Porównując np z BMW 3 mamy 1500 sztuk, albo Astra 5500 sztuk
Dlatego kupilem Lancera, po co drogi w utrzymaniu samochod klasy sredniej wyzszej jak BMW skoro co drugi hindus ma taki. A tak kazdy sie ogląda przechodząc obok. Do tego wiekszosc brytoli slyszac slowo Lancer ma w glowie samochod rajdowy.
Luk - 02-07-2012, 11:56
Update
Grecja - zauważalnie więcej Lancerów, niż w zeszłym roku (kryzys? ). Na wyspie Zakynthos wręcz zatrzęsienie (widziałem chyba tyle, co w Warszawie), Na kontynencie mniej, ale też trochę. Więcej Sportbacków niż sedanów.
Uwex - 03-07-2012, 12:21
Luk napisał/a: | Na wyspie Zakynthos wręcz zatrzęsienie |
ciekawe, bo w zeszłym roku widziałem tak tylko kilka sztuk- widocznie zaczęli kupować
SkyLuke - 03-07-2012, 12:41
Raport z Turcji, wybrzeże egejskie, okolice miasta Bodrum - przez tydzień pobytu widziany 1 (słownie: jeden) Lancer. Czarny sedan. Do tego dwa ASXy.
|
|
|