To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Rekin Seichan

Seichan - 14-07-2011, 09:56

:evil: :evil: :evil: Uwielbiam takie "akcje" na chwilę przed wyjazdem na urlop :evil: :evil: :evil:

Darku, w wymienionym przez Ciebie katalogu przypuszczalnych powodów wycieku oleju znalazła się miska olejowa. I właśnie z niej się leje :evil: Na razie nie wiadomo jaki jest jej stan. To się da ocenić dopiero po piaskowaniu.
Normalnie można się wściec :!:

Andrew - 14-07-2011, 10:05

Renata miskę idzie pospawać :wink:
Tak myślałem, że to najprędzej to...

Krzyzak - 14-07-2011, 10:10

Seichan napisał/a:
znalazła się miska olejowa

niestety jest cienka :) - rdzewieje w wielu autach, były przypadki, że 3-letni Ford miał ją dziurawą
powiem Ci tylko tyle, że nie jest to odosobniony przypadek - a kolega, któremu micha pociekła bo przerdzewiała na wylot, kupił drugą z allegro - spawaną :)
więc widać, że to raczej norma - niechlubna

Seichan - 14-07-2011, 10:30

Spawanie będzie uzależnione od stanu miski. Czy w ogóle będzie co spawać :roll:
Pewnie nie wkurzałabym się tak bardzo, gdyby nie to, że w sobotę zamierzaliśmy wyjeżdżać już z Lbn, a nie mam pojęcia czy w tym czasie uda się wszystko załatwić :evil:

Seichan - 14-07-2011, 10:38

Krzyzak napisał/a:
i nareszcie powitam Was w moich skromnych progach :) - już nie mogę się doczekać ;)

Myślę, że i bez "interwencji" rekina uda się spotkać :mrgreen:

Hugo - 14-07-2011, 13:39

Krzyzak napisał/a:
ale co?
No, że masz auto w takim stanie technicznym.
Seichan - 14-07-2011, 16:46

W misce olejowej była dziura, sztuk: jeden. Po piaskowaniu okazało się, że bilans zwiększył się o dziur sztuk trzy.
Łączna liczba: 4 dziury.
Na szczęście już pospawane :mrgreen:
I okazało się, że już ktoś kiedyś próbował ją spawać. Bez wyjmowania. Nieudolnie.
Czy tak ciężko powiedzieć sprzedając samochód co jest do zrobienia? Czy każdy aż tak chce zarobić, że tuszuje jak tylko się da to, co się z samochodem dotychczas działo? Żenua.

Krzyzak - 14-07-2011, 18:32

Cytat:
No, że masz auto w takim stanie technicznym.

miałem

Hugo - 14-07-2011, 19:12

Krzyzak napisał/a:
miałem
Aha, to OK.
Andrew - 14-07-2011, 23:19

Seichan napisał/a:
Czy tak ciężko powiedzieć sprzedając samochód co jest do zrobienia? Czy każdy aż tak chce zarobić, że tuszuje jak tylko się da to, co się z samochodem dotychczas działo? Żenua.
Ludzie są świnie i tyle... Ukryją co się tylko da...
Czyli rekin już hula?

Seichan - 14-07-2011, 23:31

andrew84 napisał/a:
Czyli rekin już hula?

Spróbowałby nie :twisted:
Po urlopie pewnie na dłużej zostanie u Sławka, bo trochę rzeczy jest jeszcze do zrobienia. Na szczęście na tyle błahych, że można się będzie nimi zająć po naszym powrocie ;)

Andrew - 14-07-2011, 23:33

Co tam trzeba działać przy rekinku?
Seichan - 14-07-2011, 23:46

Ręczny trzeba zrobić, wymienić płyn do sprzęgła i na pewno coś z klimą jest do zrobienia.
Seichan - 17-07-2011, 20:47

Rekin dojechał i to w całkiem ładnym stylu. Pod moją nogą spalił 7l/100, przy wspólnej jeździe (część trasy ja, część Sławek) spalanie wyszło 7,4. Można? Można :mrgreen:
Andrew - 17-07-2011, 23:03

O widzisz, to pozytywnie Was zaskoczył, to muszą być zdjęcia z nad morza rekina :wink: