To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Opowieści Złomka E32A

rosomak1983 - 21-01-2012, 21:21

Renato no jak sie wam wygodnie i dobrze nim jezdzi to bym zostawił. ;-)
A z tym alternatorem to ostatnio regenerowaliscie czy uzywka ?

Seichan - 21-01-2012, 21:22

Oj tam, oj tam :P

Złomek wczoraj przekroczył próg mojej cierpliwości i tolerancji dla niego. Nie dość , że mama odebrana ze szpitala, świeżo po operacji, obolała, to ten nawet nas nie raczył dowieźć te kilka km do domu rodziców :evil:
W tej chwili waży się jego być albo nie być u nas. FTO zostało w końcu zapisane na doprowadzenie go do pożądanego stanu (ale na razie bez dołu z 2.5). Padnięty po raz 4 alternator (w tym 2 raz na tej trasie), doprowadził mnie do szewskiej pasji i przestałam mieć jakikolwiek sentyment do tego samochodu.

Seichan - 21-01-2012, 21:24

rosomak1983 napisał/a:
A z tym alternatorem to ostatnio regenerowaliscie czy uzywka ?

Piotruś, alternator ostatni raz naprawiany/regenerowany był 2007/2008.

robertdg - 21-01-2012, 21:28

_Slawek_ napisał/a:
Z szóstej strony dalej w niego inwestować (samo OC + przegląd = około 800zł) też mi się średnio podoba...
Ta strona obowiązuje każde auto, jako tyłkowozidło które przeboleje wszystko zostawiłbym w domku, a co z teglo, że legalizacja się kończy na gaz, kupicie nową butle i kolejne 10 lat bujania się po drogach i bezdrożach ;-) , blacharka może i nie będzie tania, no ale musisz się liczyć z tym, że to auto jest proste jak budowa cepa, pali, jeździ, nie jest zbytnio wymagające, ja bym zostawił, takie auto zawsze ma swoje plusy ;-)
rosomak1983 - 21-01-2012, 21:29

Mozna by go zostawic na jazde po miescie, skoro nie czujcie sie nim pewnie na trasie po tych przejsciach... ale na 10 tys rocznie to raczej sie nie opłaci :?
Swoja droga drogie OC mi na auto wychodzi ok 350/sztuke.
Choc jak sam wydech by zrobic bo blacha by moze przetrwała pare lat to moze jednak warto, tyle ze rekina pasowałoby sie pozbyc :P
A butle mozna uzywana z homologacja kupic za 100-200zł na pare lat dobrych.

Seichan - 21-01-2012, 21:32

Panowie, kruszycie fundamenty mojej decyzji o pozbyciu się Złomka... Zwłaszcza, że mam do niego naprawdę duży sentyment :roll:
stary alfer - 21-01-2012, 21:33

rosomak1983 napisał/a:

Ros, to zależy od wielkości miasta.

Ja mam full pakiet zniżek i poniżej 500 zł za 2.0 zejść się w tej chwili nie da.

Maretzky85 - 21-01-2012, 21:39

_Slawek_ napisał/a:
inwestować w złomka i nim jeździć a sprzedać rekina póki jeszcze cokolwiek jest wart :shock:

Wie co mówi :D

_Slawek_ - 21-01-2012, 21:52

rosomak1983 napisał/a:
Renato no jak sie wam wygodnie i dobrze nim jezdzi to bym zostawił.
robertdg napisał/a:
blacharka może i nie będzie tania, no ale musisz się liczyć z tym, że to auto jest proste jak budowa cepa, pali, jeździ, nie jest zbytnio wymagające, ja bym zostawił, takie auto zawsze ma swoje plusy
rosomak1983 napisał/a:
Mozna by go zostawic na jazde po miescie,

Może ja się tutaj wypowiem bo w 99% czasu/km to ja siedzę za kierownicą tego bolidu :D
Samochód jest idealny na miasto, nawet w 2011 zrobił najwięcej km z naszych miśków... Z racji kolorowej blacharki i nie chodzi tu o rdzę, (której powyżej podwozia prawie nie ma, a jak nawet gdzieś jest to w ogóle się nie rozwija) nie straszne mu parkowanie w ciasnych miejscach, mijanie się z dostawczakami w wąskich ulicach, parkowanie tyłem do ściany budynku, aż czujnik parkowania (hak) da znać, że granica została osiągnięta, itp ;) To taki Bear Grylls wśród samochodów, jeśli chodzi o przetrwanie w mieście (4x4 mu tylko brakuje).
rosomak1983 napisał/a:
stary alfer napisał/a:
Ros, to zależy od wielkości miasta.

Już mi się zdarzało, że jak go ubezpieczam to słyszę "szkoda, że pan nie jest zameldowany pod Lublinem, było by dużo taniej"... Także na razie niestety nic się na to nie poradzi.

Boli mnie tylko, że ten samochód już tyle przeszedł, te 2 stłuczki w PL i nie wiadomo ile w NL itd. No ale znaleźć nie bitego, zdrowego 20-paroletniego gala to też było by ciężko... a jeśli nawet, to pewnie ze 2tys. euro by kosztował :D

Andrew - 21-01-2012, 22:34

Renato i Sławku moje zdanie już znacie, no może Renata zna bardziej :wink: I jestem ciekaw jaką podejmiecie decyzję...
Krzyzak - 21-01-2012, 22:59

z powodu alternatora chcecie się pozbyć? - szkoda, bo to niezwykle tania część i mi się jeszcze nigdy w nim nie zepsuła - jedynie ostatnio zmieniłem szczotki i dla szpanu łożyska ;)
jeśli ma się dobry aku, bez jakiegoś zwarcia w celach, to zepsuć się nie powinien... - dajcie znać, co padło, to będzie podstawa do złorzeczeń - ale może się okazać, że to nie była jego wina...

ja mam do E32 zbyt emocjonalny stosunek by racjonalnie wam coś poradzić, ale na pewno bym go połatał i jeździł dalej
dziś był u mnie Raddex i opukał np. błotniki od E32 i EA5 - zróbcie to samo stawiając je obok siebie... będziecie zaskoczeni dźwiękiem :)

OK - podpowiem - w E32 dźwięk jest głuchy i stłumiony, czuć respekt i grubość blachy
w EA to jakbym w puszkę coli stukał... porównując - zionie tandetą...

areksz121 - 21-01-2012, 23:05

_Slawek_ napisał/a:
parkowanie tyłem do ściany budynku, aż czujnik parkowania (hak) da znać, że granica została osiągnięta, itp ;)

Tak samo parkuję obecnie u siebie pod firmą :mrgreen:
_Slawek_ napisał/a:
No ale znaleźć nie bitego, zdrowego 20-paroletniego gala to też było by ciężko... a jeśli nawet, to pewnie ze 2tys. euro by kosztował :D

A widziałem 400k na blacie za 1700euro w zeszłym roku :mrgreen:

Może lepiej niech zostanie, może jeszcze nie czas na niego, później też zdążycie się go pozbyć :wink:

Seichan - 21-01-2012, 23:22

Decyzja nie jest łatwa, bo z jednej strony - zawiódł nas po raz kolejny, a z drugiej - jest z nami już tyle lat i poza kilkoma "wpadkami" wiernie nam służy...
robertdg - 21-01-2012, 23:40

Miłość Ci wszystko wybaczy :mrgreen:
rosomak1983 - 21-01-2012, 23:49

Seichan napisał/a:
zawiódł nas po raz kolejny,

zawsze alternator ??? Warto sprawdzic co sie tam dzieje jak radzi Darek. Naprawic na dobrych czesciach, a ponoc np ori szczotki sa za grosze...
I mozna by takie cos zamontowac dla spokoju...
http://allegro.pl/wskazni...2071800633.html
jesli to oczywiscie chodzi o klatwe alternatorowa w tym wszystkim :P