[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
m6riano - 01-10-2011, 15:57
jAZZMAN napisał/a: | chwycenia za klamkę podświetlało wnętrze zamka. |
że co...?ciekawe w jaki sposób...?
Hugo - 01-10-2011, 18:49
emilok napisał/a: | Dzisiaj sprawdziłem to ponownie, wcześniej trochę nieprecyzyjnie to opisałem. U mnie wcześniej (gdy wszystko działało) było tak, podświetlenie wyświetlacza klimatronika zapalało się gdy kluczyk w stacyjce był na zapłonie. W tym momencie potencjometrem kręcąc nic się nie zmieniało. Gdy włączałem światła pozycyjne / mijania przyciski się podświetlały a wyświetlacz klimatronika przygasał (coś jak wyświetlacz zegarka). I w tym momencie kręcenie potencjometrem miało wpływ na wyświetlacz klimatronika w taki sam sposób jak działało na zegary, przyciski itp. | Chyba ja namieszałem. Masz rację wyświetlacz klimatronika przygasa wraz z kreceniem potencjometrem. U mnie już nie przygasa, bo przerwałem (celowo) jedną ścieżkę w klimatroniku i wyświetlacz w ogóle nie przygasa, nawet po włączeniu świateł pozycyjnych/mijania. polaff napisał/a: | a jak wymienia się podświetlenie stacyjki? | Trzy wkręty od dołu mocujące plastikową obudowę kolumny kierowniczej, zdejmujesz obie połówki. Z góry ujrzysz koszyczek wsunięty w stacyjkę. Bez cienkich szczypcy, najlepiej chirurgicznych, ani rusz. Chwytasz, obracasz koszyczek przeciwnie do ruchu wskazówek zegara i wysuwasz ze stacyjki. Mało miejsca jest, ciężko go odsunąć na tyle by go wyjąć, ale da radę.
[ Dodano: 01-10-2011, 18:50 ]
m6riano napisał/a: | że co...?ciekawe w jaki sposób...? | Normalnie. Miałem taką Mazdę. W nocy, zanim włożyłeś kluczyk do zamka drzwi kierowcy pociągałeś za klamkę tak jakbyś chciał otworzyć drzwi. Wewnątrz wkładki zamka zapalała się umieszczona tam żarówka i bez problemu trafiałeś kluczykiem w zamek.
m6riano - 01-10-2011, 19:06
ale w zamku...??
jAZZMAN - 01-10-2011, 23:43
m6riano napisał/a: | jAZZMAN napisał/a: | chwycenia za klamkę podświetlało wnętrze zamka. |
że co...?ciekawe w jaki sposób...? |
Normalnie, ciągniesz za klamkę a w szparce pojawia się światełko
źródło zdjęcia
robertdg - 02-10-2011, 08:26
Pod warunkiem, że masz wyłamaną klapke we wkładce zamka.
komarsnk - 02-10-2011, 09:45
jAZZMAN napisał/a: | m6riano napisał/a: | jAZZMAN napisał/a: | chwycenia za klamkę podświetlało wnętrze zamka. |
że co...?ciekawe w jaki sposób...? |
Normalnie, ciągniesz za klamkę a w szparce pojawia się światełko
Obrazek
źródło zdjęcia |
robi się lekki OT ale intryguje mnie to rozwiązanie...
Czy to na pewno było w oryginale? Bo jak słusznie zauważył robertdg, musiało nie być klapki w zamku. I w jakich okolicznościach to światełko gaśnie? ;] jakiś wyłącznik czasowy czy po przekręceni kluczyka? ;]
m6riano - 03-10-2011, 05:10
ciekawe jaka tam żarówka siedzi...?;-)
Hugo - 03-10-2011, 08:37
jAZZMAN pokazał dokładnie jak to wygląda. robertdg napisał/a: | Pod warunkiem, że masz wyłamaną klapke we wkładce zamka. | Nieprawda. Oryginalnie nie ma tam żadnej klapki, bo nie byłoby widać podświetlenia. komarsnk napisał/a: | Czy to na pewno było w oryginale? | Na 1 000 000%. komarsnk napisał/a: | I w jakich okolicznościach to światełko gaśnie? ;] | Po włączeniu zaplonu, a gdy nie otworzymy drzwi to po paru chwilach gaśnie sama. m6riano napisał/a: | ciekawe jaka tam żarówka siedzi...?;-) | Nigdy nie sprawdzałem
jAZZMAN - 03-10-2011, 11:03
Postaram się o fotki. Jak właściciel mazdy zgodzi się na mały demontaż to zdjęcia i może jakiś opis będą około weekendu
robertdg - 03-10-2011, 20:09
Hugo napisał/a: | Nieprawda. Oryginalnie nie ma tam żadnej klapki, bo nie byłoby widać podświetlenia. | No ja nie wiem jak masz w Galancie, ale u mnie jest klapka a przypominam, że rozmawiamy o modyfikacji do Galanta a nie o Mażdzie
Hugo - 03-10-2011, 22:38
robertdg napisał/a: | No ja nie wiem jak masz w Galancie, ale u mnie jest klapka a przypominam, że rozmawiamy o modyfikacji do Galanta a nie o Mażdzie | Jak to pisałem to miałem na myśli jak jest w Maździe
Szwagroz - 04-10-2011, 07:30
się czepiacie klapki w zamku, czy ona jest hermetycznie szczelna? przez szpary w klapce też bedzie widac światełko
emilok - 04-10-2011, 14:02
Mam pytanko jeszcze do kolegów, chciałbym się od Was dowiedzieć czy powinien świecić przycisk świateł awaryjnych ? U mnie nie świeci w ogóle, ani wyłączony ani przy włączeniu. I od razu chciałem zapytać czy przyciski do obsługi elektrycznego szyberdachu w kombi i/lub włączania lampek do czytania też są w jakiś sposób podświetlone?
polaff - 04-10-2011, 15:42
Cytat: |
Mam pytanko jeszcze do kolegów, chciałbym się od Was dowiedzieć czy powinien świecić przycisk świateł awaryjnych |
kliknij sobie na srtonę wcześniej - jest napisane szczegółowo co i jak!
Mr_Azathoth - 06-10-2011, 22:22
Mam pytanie;]
Kupilem podswietlenie do wewnatrz LED taka listwe okolo 0,5 metra. 2 przewody ;]
Chcialbym tak podlaczyc zeby zapalalo sie tylko i wylacznie przy otwartych drzwiach, widzialem ze z obydwu stron sa kostki z kablami i sa tam tez kable od tych czujnikow co sa w drzwiach.
Nie mam pojecia pod ktore kable to podlaczyc ppmozecie? Jakies zdjeci lub kolor PLUSA, minus znajde ;] Moze fotka? A jesli jest jakis temat to zgory przepraszam o maly troling.
Pozdrawiam Mitsumaniakow ;] Rowniez tych z UK ;]
|
|
|