To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

Audiox - 15-10-2011, 19:22

Witam , chciałbym się zorientować czy można zmienić tarcze na większe w moim galu. Szukałem na forum lecz nie znalazłem żadnych informacji na temat mojego gala, wszelkie info w tym zakresie jest dla miśków wyższej generacji. Może już ktoś z was zrobił takiego swapa?
Z góry dziękuję za pomoc :)

robertdg - 15-10-2011, 19:23

Można ;-)
Audiox - 15-10-2011, 19:27

robertdg napisał/a:
Można ;-)

Dzięki za szczegółowe informacje :finga: mógłbyś trochę bardziej rozwinąć temat ?

robertdg - 15-10-2011, 20:09

Powinny pasowac zestawy dwutłoczkowe z Sigmy/Outlandera/Galanta SportEdition, etc dla tarczy o wymiarze 276/24, upewniej się co rozstawu jarzma (coś w okolicach 140mm)
Audiox - 15-10-2011, 20:21

Jestem początkujący ale bardzo zainteresowany :lol: , więc jakbyś mógł mi jeszcze opisać to jarzmo, byłoby git :rolleyes:
Na pewno będę szukał i myślę, że od outlandera będą najbardziej dostępne (chodzi o nówki).
A później ci jakoś podziękuję :partyman:

robertdg - 15-10-2011, 20:24

Nówki od Outlandera takie o jakich rozmawiamy kosztują jakięś 1600zł za sztuke (zacisk z jarzmem)
Jarzmo to element mocujący zacisk i utrzymujący klocki hamulcowe

Audiox - 15-10-2011, 20:29

:shock: Zaproponuj coś tańszego.
robertdg - 15-10-2011, 20:33

Każde inne powyższe z adekwatnym jarzmem pasującym pod zwrotnice galanta po regeneracji, przy dobrych wiatrach, zaciski z jarzmami, tarczami, klockami, przewodami hamulcowymi i montażem zmieścisz się w 1000zł
Audiox - 15-10-2011, 20:37

Galanta SportEdition to jest VR-4?
robertdg - 15-10-2011, 20:39

I tak i nie :-) Może być Galant z pakietem SE albo VR-4 (tutaj mam na mysli generacje EA przed face liftingiem)
Audiox - 15-10-2011, 20:47

Ok, dzięki :lol: . Będę dzwonił do znajomego, który handluje częściami do miśków i popytam o taki komplet od sigmy i dam znać. O:)
Mam nadzieję, że na taką kwotę znajdę sponsora :mrgreen:

Hugo - 15-10-2011, 23:44

Audiox być może już w przyszłym tygodniu będę mógł Ci zaoferować zestaw hamulców o jakich pisał robertdg w śmiesznych pieniądzach. Będzie komplet na 2 koła przednie, tj. zwrotnice z czujnikami ABS-u, jarzma, zaciski hamulcowe, przewody hamulcowe i nawet dorzucę Ci klocki Ate w niezłym stanie jeśli chcesz. Będzie musiał tylko dokupić tarcze hamulcowe o wymiarach 276/24 mm.
liczner18 - 17-10-2011, 23:51

wszyc ja tez jestem wielkim fanem e54 i nie mam najmniejszego zamiaru zmieniac na nowszego, ale chodza mi glowie pewne pomysli... np, swap na 6g72 z sigmy albo 4g63t i swap calego wnetrza z galant ea sport edition.... jeszce nie wiem czy da rade je zaadaptowac , ale zorientuje sie.... tak apropo to od kad ja kupilem galanta to byla jakies 3 lata temu i byl to oczywiscie e54 (ktory juz niestety nieistnieje :( ) to wsrod moich znajomych pojawily sie 3 galanty , niestety wszystkie EA...ale ja mam przynajmniej taka satysfakcje ze nawet 2,5 w manualu nie daje mi rady :D :D
Wszyc - 18-10-2011, 04:30

Jak masz zamiar się bawić w 6G72 to ja bym jednak poszukał całej sigmy dla dobra własnych nerwów :mrgreen:
Ja poczytałem na kilkunastu forach co powinienem mieć do swapa na 4G63 rok się przygotowywałem i myślałem że mnie nic nie zaskoczy -_-' wyszło tyle rzeczy że głowa mała heheh :P

Jak się w pełni przyjmie mój swap na 4G63 DOHC to planuję go uturbiać plan jest podnosić moc grubo ponad 200KM więc w moim przypadku nie ma znaczenia czy zaczynam od wolnossaka czy już od wersji turbo i tak wszystko do wymiany :mrgreen:
Ale puki co będę w niebo wzięty jak zacznie jeździć to co mam zostało ustawienie zapłonu lampą stroboskopową i będzie już git :P

A co do wnętrza to widzę ambitnie :P ja zostaje przy wnętrzu z E5 ale mam ambitny plan podnieść konsolę środkową wyżej dla wygody i estetyki ale to będzie duuuża rzeźba :P

szpala85 - 18-10-2011, 20:50

a ja tam nie będę nic swapował .... po prostu kupię sigmę bo mi się podoba .... bardziej niż galant E5x i EAx .... :mrgreen: .... tylko najpierw muszę naczochrać troszkę $$$ i zrobić porządek z obecnym Galem :wink: