To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALEORHINUS GALEUS czyli żarłacz szary

robertdg - 11-12-2011, 23:42

Przepraszam, nie znam się na przepisach/zasadach łowieckich, ale pamiętam smak takowego pasztetu, a wiem, że do podstawówki jeszcze chadzałem, szmat czasu.

Dobra, kończmy ten temat, za 20minut wyjdą duchy a ja zapitalam do lodówki w poszukiwaniu jakiejś padliny :D

Krzyzak - 12-12-2011, 06:31

robertdg napisał/a:
pamiętam smak takowego pasztetu

takowy jadłem w tym roku...
a wczoraj rosołek z przepiórki
sam nie poluję, ale siostra już tak :twisted: - na pewno nie zrobiła tego nielegalnie, więc albo rykoszet albo inne koło zezwala albo sam nie wiem co

Tomek - 12-12-2011, 07:53

sveno napisał/a:

ten już kracze :) strasznie sceptycznie nastawiony do świata jesteś ostatnio, to przez ten UKP czy podróż poślubną? :)

no kaman, ja tylko przewiduje,
UKP spędza mi sen z powiek - dosłownie, dziś obudziłem się o 3.30, a że nie było co robić to sobie myślałem o UKP, co i jak
znaleźć czas i motywacje na prace przy Galancie - marzenie
w weekend jedynie to zdąrzyłem zrobić to wymiana spryskiwacza przedniej szyby
podróż poślubna jak najbardziej łokej, polecam

m6riano - 12-12-2011, 08:05

Hugo napisał/a:
bo od 1992 r. w Polsce jest zakaz polowań na zające i od tego czasu go nie jadłem

A ja przynajmniej kilkanaście razy..z dzika też mi sie zdarzyło..a mój chrzestny jest byłym myśliwym..;-)

Hugo - 12-12-2011, 08:25

Krzyzak napisał/a:
na pewno nie zrobiła tego nielegalnie
Legalnie też raczej nie :wink: Chyba, że jakieś polowanie komercyjne w terenie zamkniętym i zajace wypuszczali z klatek, bo napewno nie polowało legalnie na wolnożyjące.
robertdg napisał/a:
pamiętam smak takowego pasztetu, a wiem, że do podstawówki jeszcze chadzałem, szmat czasu
Ja tez.
_Slawek_ - 12-12-2011, 20:00

Wprawdzie temat o żarłaczu więc i z jedzeniem może się kojarzyć, ale powracając z polowania ;) do tematu o rekinie... kuzi, nie miałeś jeszcze do tej pory żadnych nieprzyjemności przez tą tablicę :?: Pytam bo już chyba drugi tydzień z rzędu natrafiam na artykuł w tym temacie, a co gorsze... mają już nawet dokładny rysopis rekina ;) Btw. czy na zdjęciu to ktoś z MM?

Źródło: tygodnik MOTOR

Anonymous - 12-12-2011, 20:38

_Slawek_, powiem krótko:
- w wydziale komunikacji stwierdzili, że "kwadrat" z przodu jest OK
- policja ten fakt zignorowała
- samochód przeszedł przegląd

Wiem, że tablica "kwadratowa" z przodu jest niezgodna z przepisami, jednakże identyczna sytuacja jest z przykręcaniem tablicy bezpośrednio do zderzaka (robiąc w niej dziury) czy choćby z jej zaginaniem jak to ma miejsce w wielu samochodach z rodowodem amerykańskim...

robertdg - 12-12-2011, 20:48

kuzi napisał/a:
jednakże identyczna sytuacja jest z przykręcaniem tablicy bezpośrednio do zderzaka (robiąc w niej dziury)
Serio :?: Niejeko tablica to własnośc Twoja, a wyciągnącv ją z ramek to żadna filozofia, później ktoś zatankuje czy opierdzieli jakiś punkt na Twoich blachach no i musisz biegać i udowadniać, że to nie Ty (urzędasom nie robi róźnicy auto - bo przeca te same blachy :lol: )
pitbu77 - 12-12-2011, 21:14

robertdg napisał/a:
kuzi napisał/a:
jednakże identyczna sytuacja jest z przykręcaniem tablicy bezpośrednio do zderzaka (robiąc w niej dziury)
Serio :?: Niejeko tablica to własnośc Twoja, a wyciągnącv ją z ramek to żadna filozofia, później ktoś zatankuje czy opierdzieli jakiś punkt na Twoich blachach no i musisz biegać i udowadniać, że to nie Ty (urzędasom nie robi róźnicy auto - bo przeca te same blachy :lol: )

Skąd ja to znam? Acha, z autopsji :doubt:

madź - 09-08-2013, 23:25

SPRZEDANY