Nasze Miśki - GALEORHINUS GALEUS czyli żarłacz szary
robertdg - 11-12-2011, 23:42
Przepraszam, nie znam się na przepisach/zasadach łowieckich, ale pamiętam smak takowego pasztetu, a wiem, że do podstawówki jeszcze chadzałem, szmat czasu.
Dobra, kończmy ten temat, za 20minut wyjdą duchy a ja zapitalam do lodówki w poszukiwaniu jakiejś padliny
Krzyzak - 12-12-2011, 06:31
robertdg napisał/a: | pamiętam smak takowego pasztetu |
takowy jadłem w tym roku...
a wczoraj rosołek z przepiórki
sam nie poluję, ale siostra już tak - na pewno nie zrobiła tego nielegalnie, więc albo rykoszet albo inne koło zezwala albo sam nie wiem co
Tomek - 12-12-2011, 07:53
sveno napisał/a: |
ten już kracze strasznie sceptycznie nastawiony do świata jesteś ostatnio, to przez ten UKP czy podróż poślubną? |
no kaman, ja tylko przewiduje,
UKP spędza mi sen z powiek - dosłownie, dziś obudziłem się o 3.30, a że nie było co robić to sobie myślałem o UKP, co i jak
znaleźć czas i motywacje na prace przy Galancie - marzenie
w weekend jedynie to zdąrzyłem zrobić to wymiana spryskiwacza przedniej szyby
podróż poślubna jak najbardziej łokej, polecam
m6riano - 12-12-2011, 08:05
Hugo napisał/a: | bo od 1992 r. w Polsce jest zakaz polowań na zające i od tego czasu go nie jadłem |
A ja przynajmniej kilkanaście razy..z dzika też mi sie zdarzyło..a mój chrzestny jest byłym myśliwym..;-)
Hugo - 12-12-2011, 08:25
Krzyzak napisał/a: | na pewno nie zrobiła tego nielegalnie | Legalnie też raczej nie Chyba, że jakieś polowanie komercyjne w terenie zamkniętym i zajace wypuszczali z klatek, bo napewno nie polowało legalnie na wolnożyjące. robertdg napisał/a: | pamiętam smak takowego pasztetu, a wiem, że do podstawówki jeszcze chadzałem, szmat czasu | Ja tez.
_Slawek_ - 12-12-2011, 20:00
Wprawdzie temat o żarłaczu więc i z jedzeniem może się kojarzyć, ale powracając z polowania do tematu o rekinie... kuzi, nie miałeś jeszcze do tej pory żadnych nieprzyjemności przez tą tablicę Pytam bo już chyba drugi tydzień z rzędu natrafiam na artykuł w tym temacie, a co gorsze... mają już nawet dokładny rysopis rekina Btw. czy na zdjęciu to ktoś z MM?
Źródło: tygodnik MOTOR
Anonymous - 12-12-2011, 20:38
_Slawek_, powiem krótko:
- w wydziale komunikacji stwierdzili, że "kwadrat" z przodu jest OK
- policja ten fakt zignorowała
- samochód przeszedł przegląd
Wiem, że tablica "kwadratowa" z przodu jest niezgodna z przepisami, jednakże identyczna sytuacja jest z przykręcaniem tablicy bezpośrednio do zderzaka (robiąc w niej dziury) czy choćby z jej zaginaniem jak to ma miejsce w wielu samochodach z rodowodem amerykańskim...
robertdg - 12-12-2011, 20:48
kuzi napisał/a: | jednakże identyczna sytuacja jest z przykręcaniem tablicy bezpośrednio do zderzaka (robiąc w niej dziury) | Serio Niejeko tablica to własnośc Twoja, a wyciągnącv ją z ramek to żadna filozofia, później ktoś zatankuje czy opierdzieli jakiś punkt na Twoich blachach no i musisz biegać i udowadniać, że to nie Ty (urzędasom nie robi róźnicy auto - bo przeca te same blachy )
pitbu77 - 12-12-2011, 21:14
robertdg napisał/a: | kuzi napisał/a: | jednakże identyczna sytuacja jest z przykręcaniem tablicy bezpośrednio do zderzaka (robiąc w niej dziury) | Serio Niejeko tablica to własnośc Twoja, a wyciągnącv ją z ramek to żadna filozofia, później ktoś zatankuje czy opierdzieli jakiś punkt na Twoich blachach no i musisz biegać i udowadniać, że to nie Ty (urzędasom nie robi róźnicy auto - bo przeca te same blachy ) |
Skąd ja to znam? Acha, z autopsji
madź - 09-08-2013, 23:25
SPRZEDANY
|
|
|