To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Najtrwalszy Galant czyli E33 :)

Krzyzak - 21-11-2011, 06:34

deejay napisał/a:
ale za to auto zaczeło hamować
to musiałeś mieć coś nie halo - w moim E32 hamulce są naprawdę świetne na standardowych zaciskach - fakt, że mam zmienione tarcze i kocki (ATA/Lucas), ale wcześniej (MGP/Kashiyama) też hamował bardzo dobrze
m6riano - 21-11-2011, 13:40

deejay napisał/a:
ale prowadnice były tak zatarte

skąd my to znamy...;-)

custom - 21-11-2011, 16:23

Cytat:
skąd my to znamy...;-)

ja po oczyszczaniu swoich mam całe ręce pociachane jak bym w bójce uczestniczył a ile słów zabronionych przez Rydzyka poleciało :D

deejay - 21-11-2011, 19:17

Krzyzak napisał/a:
to musiałeś mieć coś nie halo - w moim E32 hamulce są naprawdę świetne na standardowych zaciskach

Darku , po prostu jedna prowadnica "stała" w jarzmie i dlatego pedał był taki gumawaty , a co za tym idzie słaby hamulec.

m6riano - 22-11-2011, 05:54

U mnie pół prowadnicy zostało w jarzmie:

deejay - 13-04-2012, 23:52

Najwyższy czas coś naskrobać , bo temat spadł na piata stronę :wink:

Galancik śmiga i łyka kolejne kilometry , aktualny przebieg to 467 tys km :)
Dziś przyszdł czas na kolejną wymianę oleju i filtra powietrza oczywiście zalany ELF 5W40 , a przy okazji że auto było na podnosniku został wykonany mały przegląd zawieszenia .
Do wymiany w przyszłości dwie osłony przegubów , drążek kierowniczy i dwie tulejki wachaczy przednich .

Cały i zdrowy :)

Torp12 - 14-04-2012, 00:01

Buety!!

Ktore sprzeglo przy tym przebiegu?:)

deejay - 14-04-2012, 00:02

Torp12 napisał/a:
Ktore sprzeglo przy tym przebiegu?:)

Z tego co wiem to drugi kpl.

Jak zrobi sie w miarę ciepło do polerki i kosmetyki idzie lakierek plus malowanie ramek wszystkich drzwi :)

areksz121 - 15-04-2012, 22:35

Made in Japan, to jest to :twisted: Może za rok będę miał podobny przebieg... :wink:
Prawie pół bańki na cyferblacie i ELF się leje... to ja chyba nie będę się zastanawiać z 5W40.

Drzemacz - 22-09-2012, 20:13

deejay napisał/a:
robertdg napisał/a:
Ładniutko, tak trzymaj

Bedziemy sie starać , ale niestety kiedys nadejdzie ten dzien , ze trzeba bedzie go na żyletki pociąć :roll: :|
Szkoda że takich aut juz nie produkują , gdzie na kazdy mały element przywiazywano duzo uwagi i starano sie aby słuzył latami :wink:
Tego auta nie ma co porównywac do EA , to inna "bajka" inny świat ... :wink:

Po takim remoncie blacharskim napewno jeszcze długo posłuży, zrobiony kawał dobrej roboty.
Duzy plus dla ciebie że sam dużo przy nim zrobiłeś, podziwiam takich ludzi bo mnie inspirują do tego stopnia że sam robie podobny projekt "zrobić coś konkretnego z niczego", :mrgreen:
Przywracając auto do dobrej kondycji blacharskiej i technicznej.
Robiąc u swojego galanta blacharke nie miałem na szczęście aż takich dużych problemów jak ty, a zostało zrobione : mała dziurka w progu pod drzwiami kierowcy, lewa i prawa strona "gniazda" mocowania tylnej belki, i jeszcze była dziura za tylnym prawym kołem "dolna część nadkola" i mała dziurka nad wlewem paliwa.
ogólnie podłoga zdrowa ale przed zimą zostanie zrobiona konserwacja środkami antykorozyjnimi "DINITROL" :twisted:

Wrzucił byś troche aktualnych fotek jak autko wygląda na dzień dzisiejszy,
bo już dawno nie było :|

Tomek - 22-09-2012, 20:49

deejay, tak z ciekawości
jak rozebrałeś auto, to po tych wszystkich dziurach, to np. podłoga (materiał/wykładzina) nadawała się jeszcze do czegokolwiek??

wujek miał kadeta w podobnym stanie i jak go rozebraliśmy, to wykładziny pognite doszczętnie

Juiceman - 22-09-2012, 21:29

Wykładziny z tego co pamiętam Bartek mył myjką ciśnieniową z chemią i wyglądały jak nowe :mrgreen:
deejay - 22-09-2012, 21:52

Juiceman napisał/a:
Wykładziny z tego co pamiętam Bartek mył myjką ciśnieniową z chemią i wyglądały jak nowe

Wykładziny ok zostału wymyte karcherem :wink: a do śmietnika poszedł filc , a jego miejsce jak widac zastapiło nowe wygłuszenie .

Fotki wstawie jak bedę sie widział E33 :wink:

deejay - 15-12-2012, 20:02

Dawno nic sie nie działo , ale powoli temat odkopałem :wink:
Dzisiaj dziadek otrzymał nowe amortyzatory tylne KYB , poprzednie Tokico wytrzymały ponad 12 lat :P
Tak poza tym non stop smiga na codzień i ma sie ok.

deejay - 30-04-2013, 00:39

O kurde pół roku spokoju w temacie , wiec trzeba coś skrobnąć :wink:

Wiosna przyszła , więc trzeba o dziadziusia troszkę zadbać i sprawić mu trochę nowych gratów.Obecny przebieg 487 tkm i nadal rośnie :)

1: Osłony przegubów zew.
2: Drążek kier prawy 555
3: Tarcze plus klocki tył ABE
4: Olej plus filtr oleju

Ale nie wszystko tak ładnie poszło jakby sie wydawało :? :twisted: Poszukuje tylnego zacisku do E33 najlepiej kpl. lewy i prawy bo w jednym zacisku ręczny nie domaga i zacisk nie odbija do tego grzeje koło , po prostu domaga sie wymiany po 25 latach służby :wink: . I tutaj wielka prośba do Krzyżaka i Maretzky85 czy nie maja w swoich zbiorach czegoś na zbyciu do odsprzedania :wink: