Outlander I GEN Techniczne - Outlander - pękające klosze przednich reflektorów
qba1983 - 15-12-2014, 21:10
mozesz wrzucic zdjecie peknietej soczewki?
flash - 16-12-2014, 12:52
https://imageshack.com/i/idRiDElzj
[ Dodano: 16-12-2014, 12:54 ]
https://imageshack.com/i/exfV9uCMj
Z pewnej odległości też widać, jeśli się przypatrzysz
Jaro1974 - 17-12-2014, 08:24
A ja się zastanawiam czy nie ma możliwości wymiany samej soczewki.
szczepan88_19 - 27-12-2014, 15:25
Witam, od niedawna jestem właścicielem Outlandera I 2.0 z 2003 r i odnoszę wrażenie że mam źle ustawione reflektory gdyż święcą za bardzo na lewą stronę ( przede wszystkim światła drogowe ) po wizycie na stacji diagnostycznej i sprawdzeniu serwisant stwierdził że jest ok na światłach mijania, a pytanie brzmi, czy jest możliwa regulacja regulacja reflektorów w poziomie ? Z góry dziękuję za pomoc.
Bizi78 - 27-12-2014, 15:53
szczepan88_19 napisał/a: | po wizycie na stacji diagnostycznej i sprawdzeniu serwisant stwierdził że jest ok na światłach mijania, a pytanie brzmi, czy jest możliwa regulacja regulacja reflektorów w poziomie ? |
Skoro w SKP wyszło ok to nie wiem co chcesz jeszcze zrobić .
Wiadomo, że mijania świecą bardziej w prawo tak aby nie oślepiać jadących z przeciwka w ruchu prawostronnym.
Drogowe powinny świecić także w lewo coby oświetlić całą drogę.
elektryk - 28-12-2014, 12:09
szczepan88_19 napisał/a: | Witam, od niedawna jestem właścicielem Outlandera I 2.0 z 2003 r i odnoszę wrażenie że mam źle ustawione reflektory gdyż święcą za bardzo na lewą stronę ( przede wszystkim światła drogowe ) po wizycie na stacji diagnostycznej i sprawdzeniu serwisant stwierdził że jest ok na światłach mijania, a pytanie brzmi, czy jest możliwa regulacja regulacja reflektorów w poziomie ? Z góry dziękuję za pomoc. | Jeśli masz żarówkę H4 i dobrze ustawione światła mijania to nic z tym nie zrobisz, no chyba że masz jakąś "krzywą" żarówkę.
marcin123 - 28-12-2014, 20:01
spróbuj podregulowac na samym silniczku, płaskim śrubokretem z góry taki zasłoniety jakby guma otworek
elektryk - 28-12-2014, 21:40
marcin123 napisał/a: | spróbuj podregulowac na samym silniczku, płaskim śrubokretem z góry taki zasłoniety jakby guma otworek | Regulacja na silniczku zmienia tylko ten kierunek który silniczek reguluje (góra-dół), za korekcję prawo-lewo odpowiada inna śruba o ile jest.
Arkinghor - 02-03-2015, 21:44
Nie chciałem otwierać nowego tematu więc dopisuję w tym. Czy te reflektory z allegro są coś warte czy może polecacie inne:
Opcja1
Opcja2
. Czy te lampy się czymś różnią? Jeśli polecacie inne to prosiłbym o jakieś namiary na nie. Mam elektryczną regulację świateł i chciałbym dokupić reflektory z taką właśnie regulacją.
elektryk - 03-03-2015, 09:27
Arkinghor napisał/a: | Nie chciałem otwierać nowego tematu więc dopisuję w tym. Czy te reflektory z allegro są coś warte czy może polecacie inne:
Opcja1
Opcja2
| Ja zamontowałem u siebie od tego pierwszego sprzedawcy.
Arkinghor napisał/a: | . Czy te lampy się czymś różnią? Jeśli polecacie inne to prosiłbym o jakieś namiary na nie. Mam elektryczną regulację świateł i chciałbym dokupić reflektory z taką właśnie regulacją. | Nie dokupisz wersji z elektryczną regulacją, ale możesz dokupić z ręczną i przełożyć silniczki.
Arkinghor - 03-03-2015, 15:36
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc Cytat: | Nie dokupisz wersji z elektryczną regulacją, ale możesz dokupić z ręczną i przełożyć silniczki. | . W ogłoszeniu wyraźnie jest napisane, że reflektor jest do regulacji elektrycznej. Rozumiem przez to, że nie posiada silniczków ale mogę podłączyć do niego silniczki z starego i powinno być ok. Jednak z twojej wypowiedzi wnioskuję, że można dokupić reflektor z regulacją manualną i do niego przepiąć silniczki. Czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź?
elektryk - 04-03-2015, 13:14
Tak zgadza się. Chodziło mi o to że nie wiedziałem żeby ktoś sprzedawał zamienniki lamp z silniczkami, natomiast w tych DEPO można wymontować "pokrętła" i włożyć silniczki.
Arkinghor - 08-03-2015, 22:09
Póki co jeszcze poszukam reflektorów. Preferuję z białym środkiem a nie czarne zamienniki, które na allegro są dostępne. Dziękuje wszystkim za pomoc
elektryk - 09-03-2015, 23:50
Arkinghor napisał/a: | Póki co jeszcze poszukam reflektorów. Preferuję z białym środkiem a nie czarne zamienniki, które na allegro są dostępne. Dziękuje wszystkim za pomoc | Podobną zamienniki są dostępne w obu kolorach bo coś mi świta że sprzedawca mi proponował te jasne.
Arkinghor - 17-03-2015, 16:20
Wyszło że mam jakiś stary typ silniczków i nie da się dopasować do nich reflektorów( do tych DEPO ponoć też nie można było zamontować) . Miałem dwie opcje kupić nowe silniczki i odpowiedni do nich reflektor lub kupić reflektory z regulacją manualną. Zdecydowałem się na regulację manualną. W sumie za reflektory i wymianę zapłaciłem tylko 800 zł więc jestem zadowolony.
|
|
|