To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.1

josie - 14-07-2006, 16:42

TAGi napisał/a:
josie ale po rabaciku te amorki kosztują

przód 173
tył 177

no moje kosztowały 165/szt na tył, ale jak dzięki temu masz rabat większy to o 10zł na sztyce nie ma co się bić...

Rafal_Szczecin - 22-07-2006, 09:46

no to tak,

dzis do misiow w naszej rodzinie dopisujemy

Mitsubishi Galanta HTB z 91' w identycznym kolorku jaki byl " wesoły "
autem tym najprawdopodobniej pojawimy sie na zlocie w Białymstoku .

Wczesniej samochodem jezdzil nasz dobry znajomy, 2 lata temu kupil auto za 11 tys zl, przez ten czas wpakowal kolejne 10 kawalkow (wymieniajac chyba wszystkie czesci :) klocki prod,tyl, tarcze prod,tyl, nagrzewnice,chlodnice, linke recznego, uszczelke pod glowica, pod pokrywa zaworow,rozrzad, oraz wiele wiele innych rzeczy), a teraz sprzedaje nam .
misiek mechanicznie jest wypieszczony, powymieniane wszystko co sie dalo, i na wszystko sa rachunki (gdy cos mu nie gralo od razu jechal do serwisu)
przebieg to troszke ponad 200 tys km , silniczek chodzi rowniutko , jest zasilany gazem.
Norbi sprzedaje je nam , poniewaz jak niektorzy wiedza ze srodny na czwartek we Wrocławiu kupil Galanta Kombi z 97r
auto z wyposazenia posiada halogeny, 4el szyby,el i podgrzewane lusterka,szyber dach, i pewno kilka rzeczy o ktorych zapomnialem :)

jutro dolacze kilka fotek :)

aha colcik najprawdopodobniej zostaje w naszej rodzince (bo nikt sie nie zglosil po kupno ;) )
bedzie powoli (naprawde powoli ;) ) robiony, tak by mozna bylo sie nim poruszac . (moze rafi bedzie nim do szkoly jezdzil )

to wszystko i czekajcie jutro na zdjecia :)
buzka, 3 majcie sie :!:

Hubeeert - 22-07-2006, 10:06

Rafal_Szczecin napisał/a:
Norbi sprzedaje je nam

Pozdrów Norberta i przypomnij mu to zdjęcie ;-)

Zrobione chyba 19 listopada 2 lata temu na promie ze Szwecji .

BTW - znów tam jadę - 20 sierpnia ;-)

Rafal_Szczecin - 01-10-2006, 19:45

kilka fotek galanta no i moze napisze co i jak :P

Mitsubishi Galant 91' HTB E33
silnik 2,0 4G63
kolor : granatowy

z wyposazenia to
halogenyprzeciwmgielne, spryskiwacze przednich swiatel, podgrzewane i el lusterka , 4 el szyby, el szyberdach, elektryczna antena, podlokietnik, obrotomierz,centralny zamek z alarmem na pilota i chyba wsio . Hamulce tarczowe na wszystkich 4 kolach .
auto zasilane gazem (butla w kole, I instalacja) wlew gazu pod zderzakiem (jak ktos nie wie, to mysli, ze nie ma gazu :mrgreen: )

planowane zmiany, to ozywienie karoserii (moze malowanie calego ? ) oraz aluski .

Anonymous - 02-10-2006, 09:22

z alarmem na pilota
nie widziałem jeszcze alarmu nie na pilota, czy to na fabrycznego, czy dokładanego, ale pilot zawsze musi być:D
I instalacja
chodzi o instalację I generacji? :mrgreen:
Generalnie autko full wypas, brakuje tylko skóry i klimy :twisted: Pomyśl o tym zamiast o malowaniu całego auta!

Rafal_Szczecin - 02-10-2006, 17:18

bartek_nkm napisał/a:
Generalnie autko full wypas

a dziekuje :P

bartek_nkm napisał/a:
brakuje tylko skóry i klimy Pomyśl o tym zamiast o malowaniu całego auta

klima by sie przydala, ale za duzo z tym roboty, natomiast za skore dziekuje bardzo :P lakierek wymaga renowacji (mimo iz jest juz po polerce) to i tak nie jest to to samo , co bedzie po lakierce (na taki sam kolor) , trzeba zrobic troche rzeczy , bo zaczyna pojawiac sie ruda ( na klapie od bagaznika , na masce oraz przy szybie ) a tak to G :)

W tym tyg bedzie zmieniany olej ( z Mobila na Valvoline, zobaczymy jak sie bedzie sprawowac :) ) , pojedzie na regulacje gazu, oraz bedzie wymieniony plyn w skrzynii biegow ( wymysl Dominika ), mozliwe ze misiek dostanie tez nowe swieczki .

bartek_nkm napisał/a:
chodzi o instalację I generacji?

tak instalacja I (pierwszej) generacji, nie strzela nie bucha wszystko jest OK, tylko czuc strate mocy (dosc duza)

Anonymous - 03-10-2006, 09:40

W pierwszej generacji masz gaz regulowany śrubą. Ostatnio bawiłem się i ustawiałem sobie obroty po odpaleniu auta (po odpaleniu zawsze są wyższe, bo działa ssanie jak silnik jest zimny), no nic, ustawiłem na te 800-900 obr/min i ok. Jadę, ale człowieku, gaz na maxa w podłogę i dopiero mogłem ruszyć z miejsca! Zero mocy, jak by mi ktos silnik od kosiarki wsadził! Zatrzymałem się na poboczu i podkręciłem. Teraz rwie asfalt :D
Też możesz sam zobaczyć, tylko pamiętaj ile obrotów i w którą stronę kręciłeś ;-)

Rafal_Szczecin - 15-02-2007, 17:52

dawno tutaj nic nie pisalem , tak wiec moze cosik sklece :)

jak chyba juz wiecie, Galantowi peklo serce ( sie znaczy glowica w dwoch miejscach ) , znalezienie nowej ( uzywanej ) glowicy do 2,0 8v graniczy z cudem, jak jest to w masakrycznych cenach - ok 900 - 1000 zl , mi sie udalo wykrzesac glowice w bardzo dobrym stanie mozna powiedziec ze za darmo :) i takim oto sposbem , serduszko galanciorka po ponad miesiecznej przerwie (spowodowanej dluuuuugim szukaniem glowicy) ozyl na nowo :) , oczywiscie podczas wymiany zostaly wymienione uszczelniacze itd .calosc naprawy zamknela sie w kwocie z tego co dobrze pamietam ok 1100 czy 1200 zl ( bez ceny glowicy, poniewaz glowce kupilem sam) .

przez ostatni czas, galanciorek pokazywal pazurki, nie dogrzewal sie , oraz palil 14 litrow na 100 km . problem z niedogrzewaniem zostal zazegnany poprzez wymiane termostatu, myslelismy, ze spadnie tez spalanie, niestety tak sie nie dzialo. 3 dni temu misiek zbuntowal sie i postanowil zglosic blad, poprzez nie gasniecie Check Engine .

na pierwszy ogien ( bez sprawdzania bledu ) poszla sonda lambda , ktora jak sie okazalo juz "padala" podczas naszej podrozy Miskiem na zlot do Bialegostoku. sonda zostala wymieniona, i jak reka odjal :)
spalanie na trasie ( predkosc czasami 140 , jazda po wioskach i gaszenie silnika, na dystansie 340 km spalil srednio 8,1 na 100 km )

to chyba tyle :P
pozdrawiam :)

Maciek - 15-02-2007, 21:50

No zara zara
( bez sprawdzania bledu )
sam osobiście z Derpinem ex Tagi'm wystukałem kod błędu sondy. Osobiście rano jak tylko Wasz Misiek zjawił się na parkingu podłączyłem do diody z którą się nigdy nie rozstaje :) i wyszło jasno 11 sonda. Co prawda ten błąd nie musiał wcale oznaczać uszkodzenia samej sondy ale Derpin postanowił zareagować bardzo stanowczo i ją wymienić. Na jej uszkodzenie mogło wskazywać to wysokie spalanie pomimo wymiany termostatu.
Rafal_Szczecin - 15-02-2007, 22:22

Maciek napisał/a:
No zara zara
( bez sprawdzania bledu )
sam osobiście z Derpinem ex Tagi'm wystukałem kod błędu sondy. Osobiście rano jak tylko Wasz Misiek zjawił się na parkingu podłączyłem do diody z którą się nigdy nie rozstaje :) i wyszło jasno 11 sonda. Co prawda ten błąd nie musiał wcale oznaczać uszkodzenia samej sondy ale Derpin postanowił zareagować bardzo stanowczo i ją wymienić. Na jej uszkodzenie mogło wskazywać to wysokie spalanie pomimo wymiany termostatu.

a to w takim razie przepraszam bardzo :)

o tym fakcie nie wiedzialem :mrgreen:

Krzyzak - 16-02-2007, 10:41

pewnie nie wiedziales tez, ze Maciek wybulil sie na 2 czy 3 telefony do Krzyzaka, zeby ta operacje ladnie zrobic :P
Rafal_Szczecin - 16-02-2007, 13:20

ja to wogule jakis nie doinformowany jestem :P
Anonymous - 16-02-2007, 18:52

i tutaj właśnie wielkie dzienks dla Krzyżaka i Maćka za pomoc i zrozumienie moich wszelkich głupich pytań ;p;p :D
Maciek - 16-02-2007, 22:32

No ale ważne że cała operacja przyniosła wymierne rezultaty w postaci znacząco mniejszego spalania w Michim Derpin'ów i prawdopodobnie szybko zwróci się koszt zakupu nowej sondy.
PS jeszcze kilka telefonów i Krzyzak jak tylko usłyszy dzwonek w tel. to będzie uciekał gdzie pieprz rośnie :) :badgrin: Pozdro

Rafal_Szczecin - 18-03-2007, 21:51

w podpisie umiescilem wszystkie mitsubishi jakie do tej pory sie przewinely .

Lancer ,Lancer Kombi, Colt , Galant

:D