To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Wawrzkowizna 2012

Jaro1974 - 08-08-2012, 00:26

grzesiopol napisał/a:
i ja to też wiem i to nie jadąc tylko 10 pojazdami w kolumnie tylko więcej :P

Nawet w zorganizowanej kolumnie z prowadzącym i zamykającym nie unikniesz jakiegoś marudera który spowolni całą kolumnę :wink:

grzesiopol - 08-08-2012, 00:28

_Slawek_ napisał/a:
W zeszłym roku nie pozwoliliśmy sobie aby ktokolwiek został z tyłu. 1 dziecko potrzebuje siusiu, postój był dla wszystkich, 1 misiek wymagał tankowania, to też wszyscy zjeżdżali na stację.
i to jest właśnie jazda w prawidłowej uporządkowanej kolumnie.
I tak naprawdę to teraz jest czas na dogadanie się kto za kim lub z kim i kto ma prowadzić lub jechac ostatni, bo jak przyjdzie to robić na zbiórce to wyjechalibyśmy dopiero o 9.00 a nie np. 7.15. :mrgreen:

Jaro1974 - 08-08-2012, 00:29

A druga prawda jest taka że ten co jedzie na końcu nie będzie jechał zakładanych 90 km/h tylko co najmniej 100-120km/h. Dlaczego? dlatego że właśnie on musi nadganiać żeby nadążyć do prowadzącego :wink:

[ Dodano: 08-08-2012, 00:31 ]
A teraz pozwolicie że oddalę się w celu wypoczynku nocnego. Dobranoc :wink: :twisted:

_Slawek_ - 08-08-2012, 00:32

Maruderzy, maruderzy i maruderzy... ale marudzicie...

To najlepiej podzielmy się na 2 kolumny: Jedna składająca się z doświadczonych, szybkich i wściekłych wyjeżdżająca o której tam chce (nie podaję godziny, żeby nie było zaraz marudzenia). I druga kolumna maruderów startująca o 7:00 bo nie wiadomo o której sieroty dojadą... :biggrin:

Amen.

grzesiopol - 08-08-2012, 00:34

Jaro1974 napisał/a:
Dlaczego? dlatego że właśnie on musi nadganiać żeby nadążyć do prowadzącego :wink:
zwłaszcza na przejazdach przez miasto lub skrzyżowania ze światłami.
W związku z tym, że Jarek zna trase najlepiej ze wszystkich proponuje jego wystawić na pierwszego, po pierwsze, że zna trase po drugie ,że nie bedzie jechał szybko (mam nadzieję). Jako ostatniego proponuje siebie bo ja rówienież jeździłem tą trasa (co prawda do Przysuchy) i oczywiście mam największy samochód, co jeżeli ktoś jechał kiedyś za Vanem to wie jak to utrudnia życie, bo nie widać co jedzie przed. A poza tym ja mam cieżka nogę i mógłbym cos szybciej pojechać, więc ja odpadam jako pierwszy.

_Slawek_ - 08-08-2012, 00:36

Poza tym w niedzielę jest spot i pewnie się okaże, że wszyscy myślimy o tym samym tylko w mowie pisanej ciężko się dogadać... także szkoda ścierania klawiatur, może już ustalenia zostawimy na niedzielę? ;)
grzesiopol - 08-08-2012, 00:38

_Slawek_ napisał/a:
To najlepiej podzielmy się na 2 kolumny: Jedna składająca się z doświadczonych, szybkich i wściekłych wyjeżdżająca o której tam chce (nie podaję godziny, żeby nie było zaraz marudzenia). I druga kolumna maruderów startująca o 7:00 bo nie wiadomo o której sieroty dojadą... :biggrin:
tralalala, już od razu maruderzy, po prostu tak sie jeździ w kolumnie. Mało sie pije a dużo sie jedzie, jak trzeba to sie staje, jak ktoś zostaje to ostatni zostaje a przedostatni robi sie ostatni. To jest przecież proste. A na dwie kolumny i tak musimy sie podzielić jeżeli chcemy jechać wszyscy na raz, bo na trasie nie wiadomo na kogo sie trafi i gadania nie będzie. :mrgreen:
Jaro1974 - 08-08-2012, 00:39

Sławku, uważam że niema się co denerwować tylko po prostu temat przedyskutować i tyle. A zresztą teraz mamy spot więc można to i owo dogadać widząc się :mrgreen:
grzesiopol - 08-08-2012, 00:40

_Slawek_ napisał/a:
ustalenia zostawimy na niedzielę? ;)
niestety nie wszyscy mogą być na niedzielnym Spocie, więc może nie być z kim gadać. Ja np. na dzień dzisiejszy nie będę bo zaczynam urlop z żoną od piątku po godz. 15.00 i wyjeżdżam na działkę, no chyba, że cos nieprzewidzianego sie zdarzy.
To i ja spadam spaciu dobranoc.

Jaro1974 - 08-08-2012, 00:41

Powiem jak pewien user dawno tu nie zaglądający:
Bajo !!! :twisted: :wink:

_Slawek_ - 08-08-2012, 00:43

To jeszcze prowadzącemu kolumnę (na potrzeby oczyszczania przedpola) i zamykającemu (na potrzeby poganiania maruderów) przydały by się takie klaksony: :D

http://youtu.be/BQpa8whzwAE?t=33s

grzesiopol - 08-08-2012, 00:43

Wracając do tematu kolumny to proponuję napisać kto czym jedzie i kolumnę sie jakoś uformuje, tych bardziej wyrywnych (z mocnymi silnikami) w środek, możemy nawet rozrysowac i opracować plan kolumny jak ktoś chce. :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 08-08-2012, 00:44 ]
Jaro1974 napisał/a:
Bajo !!! :twisted: :wink:
Bajo (dzieci już śpią) Jarku :wink:

[ Dodano: 08-08-2012, 00:46 ]
_Slawek_ napisał/a:
To jeszcze prowadzącemu kolumnę (na potrzeby oczyszczania przedpola) i zamykającemu (na potrzeby poganiania maruderów) przydały by się takie klaksony: :D
ja juz taki prawie mam :biggrin:

[ Dodano: 08-08-2012, 00:46 ]
Dobranoc

[ Dodano: 08-08-2012, 00:47 ]
A może dzień dobry. :mrgreen:

bastek - 08-08-2012, 06:49

bry....
a gdzieście tak jeździli w kolumnach?

kilka razy jechałęm rowerem w kolumnach, po 20 rowerów.
najlepiej wyszedł podział na tych zybszych i wolniejszych, i wyznaczenie stałych punktów gdzie się spotykamy.
można się pogubić w miastach i dlatego za miastem jakis spunkt spotkania? chociaż włączenie się wiuelu samochodów do ruchu jednocześnie w dzień powszedni na DK ciężka sprawa...

Seichan - 08-08-2012, 07:22

Do pogaduszek jest OT.
Tutaj skupmy się na ustaleniu szczegółów wyjazdu ;)

Jaro1974 - 08-08-2012, 08:14

Sebastianie jazdę w kolumnie dość często uskuteczniałem w pracy jak jeszcze siedziałem za kierownicą pojazdów produkcji CCCP.

[ Dodano: 08-08-2012, 10:23 ]
Tutaj dla wszystkich obawiających sie o punkty karne i mandaty informacje o fotoradarach i nie tylko:
http://drogiwpolsce.pl/ma...ejsca_kontroli/
Nas interesują województwa: lubelskie , mazowieckie i łódzkie.

[ Dodano: 08-08-2012, 10:26 ]
Utrudnienia:
http://drogiwpolsce.pl/ma...12/utrudnienia/
:twisted:

[ Dodano: 08-08-2012, 10:31 ]
Coś dla głodomorów:
http://drogiwpolsce.pl/ma...12/restauracje/
Polecam chatę opoczyńską :wink:
I to by było na tyle jeśli chodzi o DK12. Na DK8 od Piotrkowa do Bełchatowa to raz że już to jest rzut beretem a dwa nic się tam nie dzieje. :wink:

[ Dodano: 08-08-2012, 10:42 ]
A tu macie przejazd przez sam Bełchatów:
http://mapa.targeo.pl/be%C5%82chat%C3%B3w

Wjeżdżamy od miejscowości dobrzelów, skręcamy na ulicę Sienkiewicza w prawo, trzymamy się drogi nr 8, w tym czasie z ul Sienkiewicza robi się ulica Włókniarzy, następnie zjeżdżamy z drogi nr 8 w ulicę Wyszyńskiego ( przejeżdżamy przez skrzyżowanie ze sygnalizacją świetlną prosto) i poprzez rondo dojeżdżamy do drogi wojewódzkiej nr 484, skręcamy w prawo i jedziemy do miejscowości Poręby, zjeżdżamy z drogi nr 484 i jedziemy do m. Rząsawa i w prawo do Wawrzkowizny. Jadąc taką trasą nie wjeżdżamy do centrum Bełchatowa.