[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] bierze olej;/
mjsystem - 26-02-2014, 07:58
Kod: | W jakim tempie silnik może spalać olej? Wiele firm zabezpiecza się, uznając za górną, dopuszczalną granicę 0,5-1 l/1000km. Taki ubytek odpowiada przejściu poziomu oleju na bagnecie z pozycji oznaczonej jako „Max” w okolice „Min”
Czytaj więcej na: http://www.autocentrum.pl/poradniki-dla-kierowcy/spalanie-oleju-silnikowego-norma-czy-oznaka-usterki/#ixzz2uPPTBghc |
Obywatel napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Obywatel napisał/a:
Producenci w instrukcjach dopuszczają nawet spalanie 1l oleju na 1000 km
W silnikach HDI ale nie w benzynie? Miałeś na myśli 10000 kilometrów?
No właśnie nie, wcale się nie pomyliłem o jedno zero |
Ale tam nie ma nic, że to benzyna czy diesel.
Więc co do diesla to się zgodzę
Krzyzak - 26-02-2014, 08:00
herr_flick napisał/a: | Obawiam się kupić w promocji z allegro | wiem - też miałem obawy, że olej ze sklepu po 200 zł nie może być tym samym co olej z netu za 110 zł
dopóki nie wgryziesz się w handel a szczególnie w psychomanipulacje na klientach, to tak będzie
herr_flick - 18-07-2014, 15:03
Zmiana oleju na teoretycznie lepszy nic nie dała, obecnie testuje produkt STP wlewany do oleju ale za malo km przejechalem by wszystko zagrało jak jest napisane na opakowaniu, obawiam sie jednak powaznjejszej sprawy u mnie żeby to pomogło.
Po odpaleniu samochodu i przygazowaniu pojawia się chmurka z lekka domieszką błekitu, ale nie tak jak w typowym VW - czyli uszczelniacze...
a co jeśli po trasie zatrzymam samochód, przygazuje i znów poleci chmura bardziej grafitowa niż niebieska - pierścienie?
|
|
|