Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
Krzyzak - 14-05-2012, 07:03
rosomak1983 napisał/a: | a welur jest w zasadzie bezobsługowy | nie masz dzieci, więc jeszcze nie wiesz, że nie jest bezobsługowy
zaczekaj aż takie małe coś, które kochasz ponad życie wskoczy w ubłoconych gumowcach albo wyleje mleko.... a psujące się mleko śmierdzi...
szuwar - 14-05-2012, 07:05
Cytat: | zaczekaj aż takie małe coś, które kochasz ponad życie wskoczy w ubłoconych gumowcach albo wyleje mleko.... a psujące się mleko śmierdzi... |
a do tego wetrze rozpuszczoną w ręku czekoladę albo coś podobnego ....
polaff - 14-05-2012, 07:24
JA też jestem zwolennikiem skóry w aucie. Szczególnie jeśli jest czarna - mega praktyczna.
Jak pisał Krzyzak, młodzież coś rozleje nabłoci... szmatka i śladu nie ma. Ja w mondeo mam fotele z grzaniem na zimę i elektrycznym chłodzeniem na lato - rewelacja.
Jeśli chodzi o gala, to żałuję tylko tego, że właśnie ze skórami nie kupiłem....
MKV - 14-05-2012, 15:38
m6riano napisał/a: | MKV napisał/a: | że mam narzeczoną |
A narzeczona też niczego sobie..;-) |
Hehe, dzięki, przekażę jej
m6riano - 14-05-2012, 21:15
Cytat: | elektrycznym chłodzeniem na lato |
chciałbym to zobaczyć..;-)
Zielu - 15-05-2012, 01:16
Jakoś jestem najbardziej przekonany do alcantary. Albo alcantara plus wstawki ze skóry, albo na odwrót..
Fajnie to wygląda, wygodne też jest
polaff - 15-05-2012, 07:39
m6riano napisał/a: | chciałbym to zobaczyć..;-) | może kiedyś jak będę z synem na wawerze u okulisty to się spotkamy - zawsze jestem tam mondkiem.
Celowo nie pisałem klimatyzowane bo w ogóle byście przeżywali, że głupoty piszę. Wbrew pozorom to działa i mimo iż nie powoduje powstawania szronu na plecach to faktycznie daje przyjemne uczycie chłodu.
rosomak1983 - 15-05-2012, 11:11
Zielu napisał/a: | Jakoś jestem najbardziej przekonany do alcantary. Albo alcantara plus wstawki ze skóry, albo na odwrót..
Fajnie to wygląda, wygodne też jest |
Widziałeś jak niszcza sie fotele z alcantary ???
polaff - 15-05-2012, 12:36
Cytat: | Widziałeś jak niszcza sie fotele z alcantary |
pewnie trzeba jakoś konserwować tak jak skórę.
MKV - 15-05-2012, 12:58
rosomak1983 napisał/a: | Zielu napisał/a: | Jakoś jestem najbardziej przekonany do alcantary. Albo alcantara plus wstawki ze skóry, albo na odwrót..
Fajnie to wygląda, wygodne też jest |
Widziałeś jak niszcza sie fotele z alcantary ??? |
A to w Galantach były fotele z alcantary?
Nie planuję obszywać tych foteli co mam tylko kupić używane wnętrze skórzane bo to kilkakrotna różnica w cenie. Jedynie fotel kierowcy pewnie będzie wymagał naprawy jakiejś bo nawet ten zestaw z Drezdenka widzę, że ma pęknięcia na skórze a przynajmniej mocne przetarcia.
W Swifcie GTi mam obszyte naturalna skórą oryginalne siedzenia (siedzisko perforowane) i nieważne czy lato czy zima dobrze mi się na tym siedzi mimo, że ani nie mam podgrzewanych siedzeń ani klimatyzacji - szyberdach wystarczy.
Tomek - 15-05-2012, 13:01
MKV napisał/a: |
A to w Galantach były fotele z alcantary? |
w opcji dealerskiej takie coś mogło występować
fabrycznie nie
MKV napisał/a: | Nie planuję obszywać tych foteli co mam tylko kupić używane wnętrze skórzane bo to kilkakrotna różnica w cenie. Jedynie fotel kierowcy pewnie będzie wymagał naprawy jakiejś |
najlepsza i najprostsza opcja to dorwać tył w dobrym stanie i przód prawy od europejca, a lewy od anglika, czyli oba fotele pasażera
MKV - 15-05-2012, 13:10
tomek84 napisał/a: |
najlepsza i najprostsza opcja to dorwać tył w dobrym stanie i przód prawy od europejca, a lewy od anglika, czyli oba fotele pasażera |
Ale chyba fotel pasażera ma mniej opcji regulacji np nie ma lędźwi?
Zielu - 15-05-2012, 13:11
Jeśli alcantara nie jest zadbana i odpowiednio jakoś tam konserwowana, to pewnie się niszczy. Nie poruszam tutaj wątku trwałości. Po prostu uważam że fotele z alcantary wyglądają najlepiej. Tutaj przykładowe foto z neta:
W Galu chyba fabrycznie nigdy nie ładowali alcantary..
Tomek - 15-05-2012, 13:16
MKV napisał/a: | Ale chyba fotel pasażera ma mniej opcji regulacji np nie ma lędźwi? |
skóra sterowana elektrycznie = pełna regulacja we wszystkich zakresach, w obu fotelach
rosomak1983 - 15-05-2012, 13:53
Zielu napisał/a: | Jeśli alcantara nie jest zadbana i odpowiednio jakoś tam konserwowana, to pewnie się niszczy |
siedziałem swego czasu w temacie Lancia kappa gdzie montowali alcantare seryjnie na całych siedzieniach. Kazda ale to kazda o przebiegu zblizonym do 200tys miala dziury badz głebokie przetarcia na boku oparc i siedziska kierowcy. Nie słyszałem tez o sposobach konserwacji, w dodatku to chyba drogi materiał jest. Osobiscie jestem patriota weluru
|
|
|