To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

Krzyzak - 14-05-2012, 07:03

rosomak1983 napisał/a:
a welur jest w zasadzie bezobsługowy
nie masz dzieci, więc jeszcze nie wiesz, że nie jest bezobsługowy :lol:
zaczekaj aż takie małe coś, które kochasz ponad życie wskoczy w ubłoconych gumowcach albo wyleje mleko.... a psujące się mleko śmierdzi... :P

szuwar - 14-05-2012, 07:05

Cytat:
zaczekaj aż takie małe coś, które kochasz ponad życie wskoczy w ubłoconych gumowcach albo wyleje mleko.... a psujące się mleko śmierdzi... :P

a do tego wetrze rozpuszczoną w ręku czekoladę albo coś podobnego ....

polaff - 14-05-2012, 07:24

JA też jestem zwolennikiem skóry w aucie. Szczególnie jeśli jest czarna - mega praktyczna.
Jak pisał Krzyzak, młodzież coś rozleje nabłoci... szmatka i śladu nie ma. Ja w mondeo mam fotele z grzaniem na zimę i elektrycznym chłodzeniem na lato - rewelacja.
Jeśli chodzi o gala, to żałuję tylko tego, że właśnie ze skórami nie kupiłem....

MKV - 14-05-2012, 15:38

m6riano napisał/a:
MKV napisał/a:
że mam narzeczoną

A narzeczona też niczego sobie..;-)

Hehe, dzięki, przekażę jej :P

m6riano - 14-05-2012, 21:15

Cytat:
elektrycznym chłodzeniem na lato

chciałbym to zobaczyć..;-)

Zielu - 15-05-2012, 01:16

Jakoś jestem najbardziej przekonany do alcantary. Albo alcantara plus wstawki ze skóry, albo na odwrót..
Fajnie to wygląda, wygodne też jest :wink:

polaff - 15-05-2012, 07:39

m6riano napisał/a:
chciałbym to zobaczyć..;-)
może kiedyś jak będę z synem na wawerze u okulisty to się spotkamy - zawsze jestem tam mondkiem.
Celowo nie pisałem klimatyzowane bo w ogóle byście przeżywali, że głupoty piszę. Wbrew pozorom to działa i mimo iż nie powoduje powstawania szronu na plecach to faktycznie daje przyjemne uczycie chłodu.

rosomak1983 - 15-05-2012, 11:11

Zielu napisał/a:
Jakoś jestem najbardziej przekonany do alcantary. Albo alcantara plus wstawki ze skóry, albo na odwrót..

Widziałeś jak niszcza sie fotele z alcantary ??? :wink:

polaff - 15-05-2012, 12:36

Cytat:
Widziałeś jak niszcza sie fotele z alcantary

pewnie trzeba jakoś konserwować tak jak skórę.

MKV - 15-05-2012, 12:58

rosomak1983 napisał/a:
Zielu napisał/a:

Widziałeś jak niszcza sie fotele z alcantary ??? :wink:

A to w Galantach były fotele z alcantary?
Nie planuję obszywać tych foteli co mam tylko kupić używane wnętrze skórzane bo to kilkakrotna różnica w cenie. Jedynie fotel kierowcy pewnie będzie wymagał naprawy jakiejś bo nawet ten zestaw z Drezdenka widzę, że ma pęknięcia na skórze a przynajmniej mocne przetarcia.

W Swifcie GTi mam obszyte naturalna skórą oryginalne siedzenia (siedzisko perforowane) i nieważne czy lato czy zima dobrze mi się na tym siedzi mimo, że ani nie mam podgrzewanych siedzeń ani klimatyzacji - szyberdach wystarczy.

Tomek - 15-05-2012, 13:01

MKV napisał/a:

A to w Galantach były fotele z alcantary?

w opcji dealerskiej takie coś mogło występować
fabrycznie nie

MKV napisał/a:
Nie planuję obszywać tych foteli co mam tylko kupić używane wnętrze skórzane bo to kilkakrotna różnica w cenie. Jedynie fotel kierowcy pewnie będzie wymagał naprawy jakiejś

najlepsza i najprostsza opcja to dorwać tył w dobrym stanie i przód prawy od europejca, a lewy od anglika, czyli oba fotele pasażera

MKV - 15-05-2012, 13:10

tomek84 napisał/a:

najlepsza i najprostsza opcja to dorwać tył w dobrym stanie i przód prawy od europejca, a lewy od anglika, czyli oba fotele pasażera

Ale chyba fotel pasażera ma mniej opcji regulacji np nie ma lędźwi?

Zielu - 15-05-2012, 13:11

Jeśli alcantara nie jest zadbana i odpowiednio jakoś tam konserwowana, to pewnie się niszczy. Nie poruszam tutaj wątku trwałości. Po prostu uważam że fotele z alcantary wyglądają najlepiej. Tutaj przykładowe foto z neta:

W Galu chyba fabrycznie nigdy nie ładowali alcantary.. :wink:

Tomek - 15-05-2012, 13:16

MKV napisał/a:
Ale chyba fotel pasażera ma mniej opcji regulacji np nie ma lędźwi?

skóra sterowana elektrycznie = pełna regulacja we wszystkich zakresach, w obu fotelach

rosomak1983 - 15-05-2012, 13:53

Zielu napisał/a:
Jeśli alcantara nie jest zadbana i odpowiednio jakoś tam konserwowana, to pewnie się niszczy

siedziałem swego czasu w temacie Lancia kappa gdzie montowali alcantare seryjnie na całych siedzieniach. Kazda ale to kazda o przebiegu zblizonym do 200tys miala dziury badz głebokie przetarcia na boku oparc i siedziska kierowcy. Nie słyszałem tez o sposobach konserwacji, w dodatku to chyba drogi materiał jest. Osobiscie jestem patriota weluru :P