m6riano - 09-09-2012, 16:05 Kupiłeś to co ja bym do swojego gala nigdy nie zapodał..Conti,Castrol i bosz...;-)tresorex - 09-09-2012, 16:14 Dlatego ponieważ że?
Tylko nie pisz że "bo bosch i gówno mosz"
Masz jakieś złe wspomnienia z tymi producentami?rosomak1983 - 09-09-2012, 19:17 tez bym nie kupił Castropla i Boscha maja nie zaciekawe opinie...Tomek - 09-09-2012, 22:41 Bosch to wiadomo - popularny dla użytkowników niektórych marek
w Mitsu przegrywa
Castrol znowu to tylko olej i jak każdy jeden ma dobre i złe opinie
np. nasz klubowy mechanik leje ten olej i mówi, że dobry
ja bym raczej nie zalał, itp.
Conti pasek mam u siebie i nie pękł jeszczetresorex - 09-09-2012, 22:47
Cytat:
Bosch to wiadomo - popularny dla użytkowników niektórych marek
w Mitsu przegrywa
A co się dzieje że przegrywa?
tomek84 napisał/a:
Castrol znowu to tylko olej i jak każdy jeden ma dobre i złe opinie
np. nasz klubowy mechanik leje ten olej i mówi, że dobry
ja bym raczej nie zalał, itp.
Taki był wlany wcześniej więc nie zmieniałem. Zobaczymy jak się będzie spisywał najwyżej za rok zmienię na inny. W colcie miałem przez 7 lat mobila i zero jakichkolwiek problemów.
tomek84 napisał/a:
Conti pasek mam u siebie i nie pękł jeszcze
A ma pęknąć?
Piszcie jakieś konkrety typu że olej zatarł silnik, filtr się pokruszył i kawałki wleciały do silnika, paski popękały po 1000km... takie opinie że ja bym nie założył, że ma słabe opinie i że pan heniek leje i nie narzeka a sąsiada szwagra znajomy zalał i teraz jeździ tramwajem to można o kant dupy rozbić.fj_mike - 10-09-2012, 19:51 tresorex, tak z ciekawości, ile kosztował Cię Castrol?
Polecam pełnego syntetyka i pewnie różnica w cenie nie będzie za duża.
Raz zalałem swojego Castrolem (taki tylko był w sklepie i nie przywiązywałem uwagi co do marek).
Klepacze odezwały się po 4tys km :/tresorex - 10-09-2012, 21:05 Dałem trochę ponad 100zł. Kupiłem na allegro bańkę 5L bo w sklepach były tylko 4L a w V6 wchodzi 4,3 i trzeba mieć coś na ewentualne dolewki. Dodatkowo olej przeznaczony na rynek niemiecki. To jest 5W40, pełen syntetyk - taki sam był wlany wcześniej.Tomek - 10-09-2012, 21:09
tresorex napisał/a:
To jest 5W40, pełen syntetyk
zaraz Cie ktoś uświadomi, co to jest
do jutrafj_mike - 10-09-2012, 23:22 U siebie zalałem tego:
http://oil-land.pl/pl/p/M...XFS-5w40-5L/333
Ale w lutym kosztował mnie 160zł :/m6riano - 11-09-2012, 14:34
tresorex napisał/a:
Dałem trochę ponad 100zł
tresorex napisał/a:
To jest 5W40, pełen syntetyk
tyle to ja dałem za motula ale prawdziwy półsyntetyk...cena coś dziwnie niska..bo to nie jest syntetyk..tylko hydrokrak..;-)tresorex - 17-09-2012, 18:25 Wywaliłem oryginalny mieszek dźwigni zmiany biegów który wyglądał tak (jakość podobna do oryginału w CA0 czyli mizerna):
I wleciała nowa skóra (podobny "tuning" zrobiłem kiedyś w CA0)
...teraz jest tak:
Teraz gal wozi kawałek CA0 ponieważ wcześniej na łączeniu mieszek/gałka nic nie było przez co mieszek się zwężał i nagle była gałka... miałem w swoich zbiorach oryginalny pierścień spod gałki od CA0 więc go zamontowałem i teraz jest po bożemu
Jakby ktoś chciał taki sam to kupiłem go tutaj od użytkownika autooslony. Tak jak już pisałem podobny mam w CA0 od kilku lat i nic się nie drze, nie pruje więc towar gorąco polecam! Jedynie czas realizacji był cholernie długi bo od zakupu do montażu minęło prawie 2,5 tygodnia!tresorex - 21-10-2012, 22:07 Po całym dniu walki udało się zamontować z zubrinem składane alektrycznie lusterka wszystko na oryginalnych częściach (lusterka, włącznik, wtyczki itp). Problemem był brak instalacji ale została dorobiona Teraz nie ma już latania dookoła auta po zaparkowaniu
Niestety prawe puka o szybę (są od angola) ale będę próbował to zmienić tresorex - 15-12-2012, 16:56 Chyba dziadek mróz naprawił mi spryskiwacze lamp, nagle zaczęły działać
Strumień ma niezłą siłę... muszę zobaczyć jak poprawia widoczność tresorex - 14-03-2013, 08:40 Galant się spodobał na AC
Niestety dziś miałem stłuczkę... jakaś blondyna zmieniła nagle pas przycierając mi błotnik fj_mike - 14-03-2013, 13:38
tresorex napisał/a:
Niestety dziś miałem stłuczkę... jakaś blondyna zmieniła nagle pas przycierając mi błotnik