Nasze Mi¶ki - Mitsubishi Galant by sipex
danino88 - 26-05-2013, 22:24
Cytat: | tylko chciałem usłyszeć ,że nie jestem odosobnionym przypadkiem |
ja sie nie wypowiem ile wsadziłem do vr4 3maj tak dalej i będziesz zadowolony
sipex - 26-05-2013, 22:37
hehe dobra dobra starczy już zaraz okaże się ,żę jestem na szarym końcu w tej kwestii
ps.klocki i tarcze JPN wkońcu dotarły się i jest cisza hamuj± jak na razie elegancko nic nie piszczy nie brudz± specjalnie felg,zobaczymy ile wytrzymaj± linka ręcznego wymieniona
marzy mi się ten silnik 2.5v6(Hugo mnie nakręcił ),ale obawy ,że po swapie co¶ będzie ci±gle nie tak s± silniejsze a może stożek do tych 2litrów co mam?chodzi mi jedynie o poprawienie dĽwięku bo 2.0 chodz± jak kosiarki
Hugo - 26-05-2013, 22:40
sipex napisał/a: | obawy ,że po swapie co¶ będzie ci±gle nie tak s± silniejsze | Też bym się bał przekładki... sipex napisał/a: | 2.0 chodz± jak kosiarki | Bez przesady, chyba z klepiacymi popychaczami Normalnie powyżej 4000 obr./min. ładnie warcz±.
sipex - 26-05-2013, 22:45
wiem ,że moge sprzedać i szukać 2.5 ale to nie wchodzi w grę tu oprócz silnika mocniejszego i skóry jest wszystko w bardzo dobrym stanie..
Hugo napisał/a: | Bez przesady, chyba z klepiacymi popychaczami Normalnie powyżej 4000 obr./min. ładnie warcz±. |
ale porównuj±c do 2.5 kosiarka jak dla mnie wkładke "sportow±" przerabiałem i jest tak samo jak na ori filtrze i tak sobie my¶le o tym stożku w primerze 1.6 było na bardzo duży +
Galancior94 - 29-05-2013, 13:55
sipex, jak chcesz to mam stożka z adapterem do przepływki Jak chcesz to ci mogę go pożyczyć
sipex - 08-07-2013, 22:02
Autko na dniach odebrałem z gruntownego prania wnętrza Mi¶ek dostał now± chłodnicę klimatyzacji + nabicie z odgrzybieniem:)Jest teraz jak w lodówce Jednak co¶ się popsuło i za każdym razem po wł±czeniu auta tykało jakie¶ ustrojstwo za schowkiem Dzieki pomocy robertadg namierzyłem to
okazało się ,że zębatka poddała się z staro¶ći..
Został± wymieniona i wszystko lata jak należy
A i jeszcze dla ładnego zapaszku z nawiewów wypróbowałem ten ¶rodek
teraz ładnie pachnie wanilli± i wnętrze auta wygl±da jak 15 lat temu
robertdg - 09-07-2013, 08:50
Dał rade
sipex - 09-07-2013, 12:05
hehe tak jestem z siebie dumny jednak żeby nie było za wesoło ,że wmi¶ku już wszstko jest dopięte na ostatni guzik..to zauważyłem ,że podczas zatrzymywania się na delikatnie skręconych kołach co¶ czasami strzeli z lewej strony..jakby sworzeń z jakim¶ nie dużym luzem?byłem na trzepakach i niby wszystko gra..A kiedy powinno zmienić sięte blaszki co trzymaj± klocki hamulcowe?
Hugo - 09-07-2013, 14:57
sipex napisał/a: | A kiedy powinno zmienić sięte blaszki co trzymaj± klocki hamulcowe? | Jak pękn± albo strac± sprężysto¶ć. sipex napisał/a: | zauważyłem ,że podczas zatrzymywania się na delikatnie skręconych kołach co¶ czasami strzeli z lewej strony..jakby sworzeń z jakim¶ nie dużym luzem? | Miałem to samo w SE. Luz na prowadnicach zacisków hamulcowych.
sipex - 09-07-2013, 19:36
Chodzi o te gumki na prowadnicy?ja kiedy¶ to przerabiałem ale bardziej dzwoniło podczas jazdy na bruku..nawinełem kawałek gumy i lata tak z 3 lata.
Hugo - 09-07-2013, 22:34
sipex napisał/a: | Chodzi o te gumki na prowadnicy? | Też, ale same prowadnice, a nawet gniazda prowadnic w jarzmach mog± być wybite, szczególnie, że rzeĽbiłe¶ tam.
sipex - 09-07-2013, 22:42
Taka jazda czym¶ grozi?jak się z tym uporałe¶?wymiana na nowe używka?
Hugo - 09-07-2013, 23:05
sipex napisał/a: | Taka jazda czym¶ grozi? | Raczej nie. sipex napisał/a: | jak się z tym uporałe¶?wymiana na nowe używka? | Nowe prowadnice i gumki i używane jarzma w bdb stanie.
sipex - 09-07-2013, 23:32
tylko gdzie takie dostać jeste¶ pewny ,że to na pewno te zaciski?czy może jeszcze jako¶to sprawdzać a żeby na darmo nie wymieniać?
Hugo - 10-07-2013, 09:49
sipex napisał/a: | tylko gdzie takie dostać | Prowadnice w IC, do zacisków dwutłoczkowych komplet QB1424X. sipex napisał/a: | jeste¶ pewny ,że to na pewno te zaciski? | A skad mam to wiedzieć? U mnie jak strzelało to było to. A jak cofasz i naci¶niesz hamulec to nie wali jednorazowo z przodu?
|
|
|