To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Mitsubishi Galant by sipex

danino88 - 26-05-2013, 22:24

Cytat:
tylko chciałem usłyszeć ,że nie jestem odosobnionym przypadkiem :P

ja sie nie wypowiem ile wsadziłem do vr4 :) 3maj tak dalej i będziesz zadowolony

sipex - 26-05-2013, 22:37

hehe dobra dobra starczy już :D zaraz okaże się ,żę jestem na szarym końcu w tej kwestii :P
ps.klocki i tarcze JPN wkońcu dotarły się i jest cisza hamuj± jak na razie elegancko nic nie piszczy nie brudz± specjalnie felg,zobaczymy ile wytrzymaj± :P linka ręcznego wymieniona :)
marzy mi się ten silnik 2.5v6(Hugo mnie nakręcił :P ),ale obawy ,że po swapie co¶ będzie ci±gle nie tak s± silniejsze :? a może stożek do tych 2litrów co mam?chodzi mi jedynie o poprawienie dĽwięku bo 2.0 chodz± jak kosiarki :P

Hugo - 26-05-2013, 22:40

sipex napisał/a:
obawy ,że po swapie co¶ będzie ci±gle nie tak s± silniejsze
Też bym się bał przekładki...
sipex napisał/a:
2.0 chodz± jak kosiarki
Bez przesady, chyba z klepiacymi popychaczami :mrgreen: Normalnie powyżej 4000 obr./min. ładnie warcz±.
sipex - 26-05-2013, 22:45

wiem ,że moge sprzedać i szukać 2.5 ale to nie wchodzi w grę tu oprócz silnika mocniejszego i skóry jest wszystko w bardzo dobrym stanie..

Hugo napisał/a:
Bez przesady, chyba z klepiacymi popychaczami :mrgreen: Normalnie powyżej 4000 obr./min. ładnie warcz±.

ale porównuj±c do 2.5 kosiarka jak dla mnie :P wkładke "sportow±" przerabiałem i jest tak samo jak na ori filtrze i tak sobie my¶le o tym stożku w primerze 1.6 było na bardzo duży + :)

Galancior94 - 29-05-2013, 13:55

sipex, jak chcesz to mam stożka z adapterem do przepływki ;) Jak chcesz to ci mogę go pożyczyć ;)
sipex - 08-07-2013, 22:02

Autko na dniach odebrałem z gruntownego prania wnętrza :) Mi¶ek dostał now± chłodnicę klimatyzacji + nabicie z odgrzybieniem:)Jest teraz jak w lodówce :lol: Jednak co¶ się popsuło i za każdym razem po wł±czeniu auta tykało jakie¶ ustrojstwo za schowkiem :P Dzieki pomocy robertadg namierzyłem to

okazało się ,że zębatka poddała się z staro¶ći..

Został± wymieniona i wszystko lata jak należy :D
A i jeszcze dla ładnego zapaszku z nawiewów wypróbowałem ten ¶rodek

teraz ładnie pachnie wanilli± i wnętrze auta wygl±da jak 15 lat temu :P

robertdg - 09-07-2013, 08:50

Dał rade :thumbleft:
sipex - 09-07-2013, 12:05

hehe tak jestem z siebie dumny :D jednak żeby nie było za wesoło ,że wmi¶ku już wszstko jest dopięte na ostatni guzik..to zauważyłem ,że podczas zatrzymywania się na delikatnie skręconych kołach co¶ czasami strzeli z lewej strony..jakby sworzeń z jakim¶ nie dużym luzem?byłem na trzepakach i niby wszystko gra..A kiedy powinno zmienić sięte blaszki co trzymaj± klocki hamulcowe?
Hugo - 09-07-2013, 14:57

sipex napisał/a:
A kiedy powinno zmienić sięte blaszki co trzymaj± klocki hamulcowe?
Jak pękn± albo strac± sprężysto¶ć.
sipex napisał/a:
zauważyłem ,że podczas zatrzymywania się na delikatnie skręconych kołach co¶ czasami strzeli z lewej strony..jakby sworzeń z jakim¶ nie dużym luzem?
Miałem to samo w SE. Luz na prowadnicach zacisków hamulcowych.
sipex - 09-07-2013, 19:36

Chodzi o te gumki na prowadnicy?ja kiedy¶ to przerabiałem ale bardziej dzwoniło podczas jazdy na bruku..nawinełem kawałek gumy i lata tak z 3 lata.
Hugo - 09-07-2013, 22:34

sipex napisał/a:
Chodzi o te gumki na prowadnicy?
Też, ale same prowadnice, a nawet gniazda prowadnic w jarzmach mog± być wybite, szczególnie, że rzeĽbiłe¶ tam.
sipex - 09-07-2013, 22:42

Taka jazda czym¶ grozi?jak się z tym uporałe¶?wymiana na nowe używka?
Hugo - 09-07-2013, 23:05

sipex napisał/a:
Taka jazda czym¶ grozi?
Raczej nie.
sipex napisał/a:
jak się z tym uporałe¶?wymiana na nowe używka?
Nowe prowadnice i gumki i używane jarzma w bdb stanie.
sipex - 09-07-2013, 23:32

tylko gdzie takie dostać :P jeste¶ pewny ,że to na pewno te zaciski?czy może jeszcze jako¶to sprawdzać a żeby na darmo nie wymieniać?
Hugo - 10-07-2013, 09:49

sipex napisał/a:
tylko gdzie takie dostać
Prowadnice w IC, do zacisków dwutłoczkowych komplet QB1424X.
sipex napisał/a:
jeste¶ pewny ,że to na pewno te zaciski?
A skad mam to wiedzieć? :wink: U mnie jak strzelało to było to. A jak cofasz i naci¶niesz hamulec to nie wali jednorazowo z przodu?