To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Marcin-Krak - 06-09-2012, 17:35

Kwestia Zlotu w Małopolsce dokładnie obadana 3-4 lata temu.
I niestety nic się nie uda znaleźć, a nie słyszałem żeby coś nowego, dużego powstało.
W promieniu 100 km z haczykiem lub hakiem jest właśnie Sielpia - ale to trzeba ogarnąć jakieś ośrodki 2 lub 3 - bo w jednym się nie pomieścimy raczej.
Można szukać czegoś na Śląsku - w sensie Żywiec i okolice. Ale to też będzie trzeba brać pod uwagę więcej niż 1 ośrodek (chyba, że coś nowego się pojawiło).

Pomysł z MS AGH - szalony, aż tak szalony, że to by mogło być coś - ale sam nie wiem :roll:

sveno - 06-09-2012, 17:42

tomek84 napisał/a:
miejsc mieliby tam więcej niż owe 156, dokładnie nie wiem jeszcze ile
też dzwoniłem i się dowiedziałem: 200 miejsc :( ale i tak wysłałem im maila z zapytaniem o ofertę i sprecyzowanymi naszymi wymaganiami.
tomek84 napisał/a:
tylko prawdopodobnie tak czy tak musielibyśmy się ratować namiotami
no właśnie, czy wogóle taka opcja wchodzi w grę? Czy dać sobie z nimi spokój? Podobno współpracują z firmą która zapewnia zaplecze sanitarne.
tomek84 napisał/a:
niedawno mieli zlot motocyklowy na 3000 ludzi
też to usłyszałem od osoby z którą rozmawiałem.
tomek84 napisał/a:
no i teren ponoć jest większy i lepszy dużo od Wawrzkowizny
to fakt; gokarty, quady, strzelnica...
czekam na odpowiedź od nich, no i Wasze zdanie.

vendetta - 06-09-2012, 17:45

sveno napisał/a:
http://www.osrodekwrzos.pl/pl/artykuly/mapa-osrodka.html
szkoda, że nie jest gdzieś w małopolsce :) może jednak pomorze pomoże?

Fajny, dzwonił ktoś tam?
Szukajcie na początek tych dużych ośrdoków, które możemy zająć całe. Mi się nie widzi spanie pod namiotem :?

Marcin-Krak - 06-09-2012, 17:46

sveno napisał/a:
no właśnie, czy wogóle taka opcja wchodzi w grę? Czy dać sobie z nimi spokój? Podobno współpracują z firmą która zapewnia zaplecze sanitarne.
tomek84 napisał/a:

Patrząc na dyskusje jakie toczyły się przed zlotami i po zlotach - to śmiem twierdzić, że nic z tego...

sveno - 06-09-2012, 18:01

Ok rozumiem.
Kolejne pytanie: czy to musi być ośrodek czy może być hotel?
Magda znalazła coś takiego:
http://www.orle-gniazdo.pl/galeria/gid/6276

Wygląda imponująco, więc zadzwoniłem. Baza noclegowa: około 650 miejsc, "dość duży" parking wzdłuż hotelu plus jakieś 2 na uboczu, teren do grillowania, miejsce na namioty sponsorów :)

Tomek - 06-09-2012, 18:11

ja dziś obczajałem hotel w Wiśle, nazywa się chyba stok, miejsca na 420 osób
ale znowu ceny powalają

ktoś w pracy mi podpowiedział, że w Zako można szukać, ale ja nie trafiłem na nic godnego, jedynie ośrodki na 120 osób

sveno napisał/a:

Magda znalazła coś takiego:
http://www.orle-gniazdo.pl/galeria/gid/6276

Wygląda imponująco, więc zadzwoniłem. Baza noclegowa: około 650 miejsc, "dość duży" parking wzdłuż hotelu plus jakieś 2 na uboczu, teren do grillowania, miejsce na namioty sponsorów :)

moim zdaniem czy hotel czy ośrodek to wszystko jedno
jedyny dyskomfort to grillowanie, ale i to można fajnie ogarnąć

Morfi - 06-09-2012, 18:12

sveno, nie wszystkich stać
Tomek - 06-09-2012, 18:13

Marcin-Krak napisał/a:

Patrząc na dyskusje jakie toczyły się przed zlotami i po zlotach - to śmiem twierdzić, że nic z tego...

też tak uważam
samemu osobiście by mi się nie uśmiechało pod namiotem, zwłaszcza, że pogoda może byc a nie musi

[ Dodano: 06-09-2012, 18:14 ]
Cytat:

sveno, nie wszystkich stać

trzeba by najpierw zapytać o cenę

Marcin-Krak - 06-09-2012, 18:16

Na takę imprezę ceny negocjuje się indywidualnie.
Najprościej przeliczyć ile średnio kosztowała doba jednej osoby w domku na Zlocie i wyjść do nich z takim argumentem. Niestety łatwe to nie będzie.
Tym bardziej, że mogą wyjść (ze słusznego bądź nie) założenia, że taka impreza może przynieść im też straty.

Tomek - 06-09-2012, 18:20

standard też chyba inny więc ceny 1:1 jak na wawrzce to nie dostaniemy
sveno - 06-09-2012, 18:31

Morfi, cały czas wychodzę z założenia, że:
Marcin-Krak napisał/a:
Na takę imprezę ceny negocjuje się indywidualnie.

termin zlotu idealny do targowania się :)

m6riano - 06-09-2012, 18:33

Przed chwilą rozmawiałem z kolega który właśnie dojechał na zlot hujdaja w Sielpi..i mówi że ten ośrodek nie umywa sie do Wawrzki(organizowali w zeszłym roku czy dwa lata temu..)..ale może poczekajmy do niedzieli jak wróci i wrzuci jakieś fotki..
bastek - 06-09-2012, 18:38

byłem na spotkaniu o tu
http://www.hotelossa.pl/
ale ceny powalają jeszcze bardziej.....

szuwar - 06-09-2012, 20:02

sveno napisał/a:

niektórzy wolą domki, np. z uwagi na psy ... ale to kwestia dogadania. Ważna jest również kwota za dobę ....

koszmarek - 06-09-2012, 21:45

cena jak nie jest za duża (porównywalna z poprzednimi latami) to jest ok. Domki też. Tylko żeby wszystkie pokoje miały lodówki i sztućce, bo bez tego ani rusz :D

Ja w przyszłym roku również oferuję pomoc wszelaką (chociaż mówią, że najlepiej idzie mi to wszędziebycie ;) ).