To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - OSRAM Night Breaker Plus +90%

Jaco_ - 04-05-2013, 12:09

lepiej kupic raz a konkretnie! Ja teraz kupiłem OSRAM blue vision bodajże 55zl za 2 ale nawet mozna taniej wyrwac i jestem bardzo zadowolony, ciekawe jak z zywotnościa ale narazie miesiac jeżdżę juz na nich i barwe maja fajna taka biaława i swiatlo tez konkretnie swieci :)
xluki - 04-05-2013, 21:07

A ja jednak wolę kupić Tungsramy Sportlight za 25zł. Świeci naprawdę ładnie a żywotność bardzo dobra ;)
luckyluck - 04-05-2013, 22:56

Miałem Tungsram Sportlight, Osram Cool Blue i Philips Blue Vision. Wszystkie padały po 4, max 6 miesiącach. Dlatego 3 miesiące temu kupiłem jakieś zwykłe w Auchan za 7zł. Świecą praktycznie tak samo jak wcześniej wspomniane, więc moim zdaniem nie warto kupować żarówek za 50 zł, bo ani nie świecą dłużej, ani zbytnio lepiej.
inq - 04-05-2013, 23:13

luckyluck napisał/a:
ani zbytnio lepiej.

Zbytnio to ile? Na pewno świecą lepiej, ale zależy do czego są potrzebne. Jak mało jeździsz w nocy to nie widzisz różnicy. Przejedź się kilka razy w dłuższą trasę to szybko zmienisz zdanie.

Jaco_ - 05-05-2013, 11:41

inq napisał/a:
luckyluck napisał/a:
ani zbytnio lepiej.

Zbytnio to ile? Na pewno świecą lepiej, ale zależy do czego są potrzebne. Jak mało jeździsz w nocy to nie widzisz różnicy. Przejedź się kilka razy w dłuższą trasę to szybko zmienisz zdanie.

Popieram. wiadomoze moze wytrzymaloscmoze byc rozna ale jakosc swiatła i jej barwa to co innego! :wink:

Krzyzak - 05-05-2013, 11:50

Jaco_ napisał/a:
narazie miesiac jeżdżę
to jeszcze z miesiąc pojeździsz
luckyluck - 06-05-2013, 22:39

inq napisał/a:
luckyluck napisał/a:
ani zbytnio lepiej.

Jechałem kilkanaście razy w trasie 70km i kilka w trasie ponad 300. Nie widzę różnicy aż takiej żeby płacić 5 dych za żarówki, które wytrzymałość mają max 6 miesięcy. I tyle. Jak ktoś widzi różnicę niech śmiga. :wink:

inq - 06-05-2013, 22:54

Może w dzień jechałeś :wink: Jest znacząca różnica, ale jeśli wolisz zaoszczędzić 30zł/6 miesięcy i gorzej widzieć to Twoja rzecz.
dawid123pl - 13-10-2016, 10:17

Miał ktoś takie Żarówki Philips H7 Racing Vision +150% ciekawe czy są takie dobre czy tylko dobra ściema.

http://allegro.pl/zarowki...6552765977.html

Baniak - 13-10-2016, 13:15

Ja miałem tytułowe osramy, jedna padła po 3 miesiącach jak nie mniej,. Wyjąłem druga, założyłem tubgsramy za grosze, a ten działający osram gdzieś leży i sie kurzy. Co prawda jasność dużo lepsza, ale pp co mi zarowki, które tak szybko się pala.
eremita - 13-10-2016, 13:41

Ja po kupowaniu osram, philips przetestowaniu wielu żarówek od kilku lat używam tungsram megalight +90 polecam cena super a nie odbiegają od tych drogich :)
Krzyzak - 13-10-2016, 14:34

Baniak napisał/a:
Ja miałem tytułowe osramy, jedna padła po 3 miesiącach jak nie mniej
no niestety - miałem podobne przeprawy z osram
jakoś tydzień temu załapałem w TVN Turbo test żarówek - zwykłe kontra jakieś lepsze Osram kontra jakieś super Philips
konkluzja była taka, że wygrał Osram (był sponsorem programu co wyraźnie mówiła reklama po nim) a świecenie tych wszystkich żarówek sprawdzone miernikami niewiele się różni
ergo - zwykłe żarówki premium za 12 zł/szt za H7 w zupełności wystarczają do auta

Baniak - 13-10-2016, 14:51

U mnie nie tyle co uległy przepaleniu, co raczej żarnik uległ mechanicznemu uszkodzeniu i to jest chyba główny powód padania w tak krótkim czasie żarówek
dawid123pl - 13-10-2016, 18:55

Mi po roku padła philips h7 white vision ładnie biało świeciły około 5tyś kilometrów wytrzymała nie jak producent sobie wymyślił 500godzin czyli licząc że pokonujemy 100km/h
i powinny mi te żarówki wytrzymać 50tys km liczyłem tak mniej więcej bo wiadomo że w mieście tyle kilometrów w 1h nie zrobimy i się tak zastanawiam nad założeniem jakichś ledów
do jazdy dziennej może ktoś ma podpowie jakie wymiary najlepiej pasują bo szkoda wydawać raz w roku 100zł na żarówki :lol:

Owczar - 13-10-2016, 22:05

Tutaj jest ciekawy test żarówek.
http://www.auto-swiat.pl/...ajlepiej/74x6jh

Ja od dawna kupuję do galanta Osram Original i jestem więcej niż zadowolony. Ale od żarówek ważniejszy jest stan odbłyśników. Ja po zakupie galanta kupiłem nowe oem reflektory, które akurat pojawiły się na allegro.

Z testu wynika, że bardzo dobrze wypadają Ring 120. Ale Osram Original w tej cenie wypadają rewelacyjnie.

W przypadku lepszych żarówek warto zainwestować w światła dzienne.