Nasze Miśki - Fioletowa Śliweczka.
piotrkor1 - 08-04-2013, 21:19
Długo nic nie pisałem bo pogoda nie pozwala na prace przy bestii.
Jednak coś niecoś zostało już zrobione.Po kolei.
Kupiłem używana ale w bdb stanie maskę i zderzak.Razem z maską i zderzakiem do lakiernika powędrował grill.W międzyczasie ponownie zdemontowałem przód auta,oczyściłem z korozji pas przedni i kielichy.Zamontowałem owiewki z przodu i tyłu auta.Odwierciłem pourywane śruby osłony silnika od strony rozrządu i osłon nadkoli.Dzisiaj zamontowałem nowe tarcze zegarów wyskalowane do 300km/h .
Galant w zimowej scenerii
W pewnym momencie zrobiło się trochę mało miejsca na podwórku.
Małe sprzątanko w ciepły dzionek.
Przykleiłem też z tyłu auta kilka emblematów.
W bagażniku po lewej stronie jest już wcześniej wspomniana dziura do załatania.
Stara maska.
Nowa maska.
Pomalowany grill.
Engine.
Owiewki made in Japan.
Dywany dedykowane do VR-4.
Nowe tarcze zegarów.
Czyli coś się dzieje C.D.N
danino88 - 08-04-2013, 23:44
powoli zaczyna być ładny powiedz jak wrażenia z jazdy
piotrkor1 - 09-04-2013, 08:32
danino88 napisał/a: | powoli zaczyna być ładny powiedz jak wrażenia z jazdy |
Wrażenia z jazdy niesamowite Rozpędza się jak rakieta Na razie jeździłem na automacie
w pozycji"D". Musiałem zmienić tarcze zegarów bo wskazówka dawno przekroczyła 180km/h Hamulce też bdb ale prawdopodobnie za jakiś będę zmieniał na stockowe.Jednym słowem same plusy i nie do opisania frajda z jazdy
Wkrótce, jak się wreszcie ociepli zaczynam walkę z pordzewiałymi kielichami i drzwiami, pomalowaniem pasa przedniego.Na razie wygląda to tak:
Potem mam następujące plany:
-zmiana tarcz,klocków i felg na 16"Enkei
-kupno nowego filtra K&R
To na razie tyle
Hugo - 09-04-2013, 11:28
piotrkor1, drzwi z korozją wymień na takie bez korozji. Jak będziesz w tym rzeźbił to po 0,5 roku znowu wyjdzie.
danino88 - 09-04-2013, 12:27
Cytat: | Hamulce też bdb ale prawdopodobnie za jakiś będę zmieniał na stockowe |
radziłbym Ci te zostawić na lato, a na zimę kupić mniejsze i 16
Cytat: | Wkrótce, jak się wreszcie ociepli zaczynam walkę z pordzewiałymi kielichami i drzwiami |
Tak jak Hugo pisze, kup całe drzwi w bdb stanie, lepiej na tym wyjdziesz
piotrkor1 - 09-04-2013, 19:10
Dzisiaj na tapecie było tylne zawieszenie a właściwie to przyszedł sąsiad i zaproponował,że
znituje tylne poszerzenie nadkoli bo dolny nit jakiś czas temu odpadł i został tylko łepek.
Potem stwierdziłem,że skoro zdjąłem koło to mogę zerknąć na stan tylnego lewego zawieszenia.Tarcze ok 20mm,klocki też jeszcze grube,łącznik stabilizatora sztywno chodzi,
Tylny prosty ze sworzniem buja się w przód i tył(już wiem,że tak ma być).
Stwierdziłem też,że kilka śrub wymaga odwiercenia i prze gwintowania co zrobiłem.
Teraz kilka fotek:
Tak jak mówił Kolega swinks_UK dwa wahacze są inne niż w V6.Więcej info. w odpowiednim temacie.
piotrkor1 - 09-04-2013, 19:17
danino88 napisał/a: | radziłbym Ci te zostawić na lato, a na zimę kupić mniejsze i 16
|
Takie mam plany
Hugo - 09-04-2013, 21:30
piotrkor1, zrób szybko konserwację profili zamkniętych podwozia. Póki jest sens.
piotrkor1 - 09-04-2013, 22:01
Hugo napisał/a: | piotrkor1, zrób szybko konserwację profili zamkniętych podwozia. Póki jest sens. |
Konserwacja podwozia i profili zamkniętych zrobiona przed zimą.Poprawka jak się ociepli.
piotrkor1 - 09-05-2013, 17:22
Dalsza część pracy przy VR-4.Pogoda odpowiednia to i jest chęć do pracy
Maska przednia już kompletna z wygłuszeniem i konserwacją.
Nowe opony Yokohama Advan Sport 225/45R17.Podczas wymiany okazało się,że prawy tył alusa jest uszkodzony i do pospawania.Ogólnie cały komplet wymaga renowacji.
Pas przedni został oczyszczony z rdzy i pomalowany.
Pod przednimi lampami były większe ubytki dlatego zakonserwowałem żywicą.
piotrkor1 - 09-05-2013, 17:35
Tak samo zakonserwowany został lewy kielich.
Z prawym było więcej roboty.Musiał być spawany bo po oczyszczeniu pojawiła się dziura mniej więcej 2cm na 2cm.Zdjęcie mam w telefonie więc może później je dodam.
Zrobione i zakonserwowane od strony nadkoli bez rozłączania klimy
Założyłem nowy zderzak bo przy tym z VR-4 wyłamano większość uchwytów.
Trudność sprawiało wywiercenie otworów na nakładki.Pomocnym narzędziem okazała się wyrzynarka.
piotrkor1 - 09-05-2013, 17:45
Pas przedni po malowaniu.Efekt zaskakująco dobry.
Farba dobierana na oko,na damskie oko.Kobiety mają w sobie to coś.
Spasowanie zderzaka też niczego sobie.
piotrkor1 - 09-05-2013, 19:59
Kielichy po konserwie(pasta do konserwacji na pędzel) i malowaniu.
Super to może nie wygląda ale przynajmniej kielich nie wpadnie do środka po wjechaniu w dziurę w jezdni.
.
Wypełnienie zderzaka i nowe reflektory też zamocowane.
Przy zmianie gum stwierdziłem,że niedługo czeka mnie wymiana przednich klocków.
Może moglibyście mi doradzić jakie kupić?
c.d.n
piotrkor1 - 09-05-2013, 21:18
Hugo napisał/a: | piotrkor1, zrób szybko konserwację profili zamkniętych podwozia. Póki jest sens. |
Mówisz i masz .Konserwacja podłużnic.Pas tylny całkiem dobrze wygląda,gorzej boczne wnęki.
Bez spawania się nie obejdzie.
Zbiornik płynu AYC też został odświerzony.
Do zrobienia jest jeszcze:konserwa progów i podłużnic,drzwi lewy tył.
danino88 - 09-05-2013, 22:43
Cytat: | Może moglibyście mi doradzić jakie kupić? |
textar albo ferodo takie normalne, cywilne. Nie kupuj brembo, strasznie piszczą
|
|
|