To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Skrobaczki do szyb.

Hubeeert - 17-12-2012, 13:14

każdy niech sam decyduje.
Andrew - 17-12-2012, 13:14

Dziś był test skrobaczki i powiem, że rewelacja :wink:
krzysieg - 17-12-2012, 17:07

Ja tylko skrobie boczne szyby aby było widać lusterko , więcej mi się nie chce .
Przedniej szyby nigdy nie mam zamarzniętej , włączam tylko dmuchawę żeby nie parowała .

Krzyzak - 17-12-2012, 22:14

dziś padał deszcz i zamarzał na szybie, wiec murska miała pierwszy poważny test - zdała wzorowo, naprawdę lód tylko fruwał :)
mjsystem - 18-12-2012, 17:02

Przyszła i moja. Niestety bez logo MM :P
Tomek - 18-12-2012, 17:03

mjsystem napisał/a:
bez logo MM :P

uważaj, bo to może być podróbka

mjsystem - 18-12-2012, 18:29

tomek84 napisał/a:
uważaj, bo to może być podróbka

Nieeeee, no "morska" jest napisane. :mrgreen:

Tylko co tu poskrobać jak mrozu nie ma :doubt:

cabaniarz - 18-12-2012, 18:49

No i za mną pierwszy test Murskiej, idzie alagancko :D Lód, szron - no problem. Momentami aż się boję, czy aby nie porysuję szyby :wink:
JCH - 18-12-2012, 18:52

mjsystem napisał/a:
Tylko co tu poskrobać jak mrozu nie ma :doubt:
Po plecach się poskrob, hehe ;)
mjsystem - 21-12-2012, 19:31

Dziś minus dycha to se poskrobałem. :P Cudo :mrgreen:
Sunderland86 - 22-12-2012, 17:00

A ja szarpnąłem sobie coś takiego:

Uploaded with ImageShack.us

SiMa - 11-01-2013, 23:02

Murskę dostałem jako prezent świąteczny i jestem z niej baardzo zadowolny.
Skrobie lód, aż miło (niestety uszczelki też, jak się przypadkowo zapędzę) ;)

elektryk - 13-01-2013, 22:03

Do mnie dotarła Murska w piątek. Wczoraj nie miałem co skrobać bo śnieg spadł na zimny i samochód i nic nie przymarzło, za to dzisiaj spróbowałem.

Pierwsze pociągnięcie i okazało się że spod lodu wyszły rysy na szybie (tylnej), może było zbyt mało zamarznięte albo rysy już tam były więc dałem sobie spokój.

Drugie podejście też zakończyło się porażką, tam gdzie był gruby lód (kryształki ok 1-2mm grubości) to zeszły, ale tam gdzie tylko przymarznięty szron, skrobaczka zostawia paski. Na szron dużo lepsza okazała się gumowa strona skrobaczki.

Podsumowując to generalnie wydaje mi się że to jest porażka. "Ostrze" skrobaczki niby jest cienkie i dość elastyczne, ale trzeba włożyć niezłej siły żeby dobrze przylegało do szyby. Chyba tania plastikowa skrobaczka za 1zł daje podobne albo lepsze efekty.

mjsystem - 14-01-2013, 17:33

elektryk napisał/a:
Podsumowując to generalnie wydaje mi się że to jest porażka. "Ostrze" skrobaczki niby jest cienkie i dość elastyczne, ale trzeba włożyć niezłej siły żeby dobrze przylegało do szyby. Chyba tania plastikowa skrobaczka za 1zł daje podobne albo lepsze efekty.

Plastikowa skrobaczka zabiera ze sobą kryształki piasku(kwarce) I na 100% może porysować szybę. Metalowa nie zrobi tego. Murska nie zrobi pracy za Ciebie ale na pewno lepiej wyskrobie niż plastik, szczególnie zużyty.
Co zauważyłem, to mocno przymarznięta szyba i tak jest nie łatwa do zeskrobania. Za darmo samo się nie zrobi. :wink:

Tomek - 14-01-2013, 18:57

ja tam w murski jestem bardzo zadowolony
tak bardzo, że dzisiaj zamówiłem sobie 3 kolejne sztuki - jedną do Colta, 2 na zapas