ASX Ogólne - Ile moge wynegocjowac na nowym ASX
nookris - 07-01-2015, 20:45
Wiem outek to outek niestety, nie miałem okazji się nim przejechać tylko posiedzieć, ale po asx jest lekkie rozczarowanie i niedosyt sor za ot.
jurekschroda - 08-01-2015, 11:34
Laski napisał/a: |
Aha, Mitsubishi ma od 01.01.2015 przedłużoną gwarancję do 5 lat/300 000km. Bez dopłat.
|
Do 5 lat lub 100 000 km.
Przez pierwsze dwa lata nie ma limitu.
Laski - 08-01-2015, 14:14
jurekschroda napisał/a: | Laski napisał/a: |
Aha, Mitsubishi ma od 01.01.2015 przedłużoną gwarancję do 5 lat/300 000km. Bez dopłat.
|
Do 5 lat lub 100 000 km.
Przez pierwsze dwa lata nie ma limitu. |
Dokładnie, mea culpa.
Edzik134 - 18-01-2015, 17:39
Witajcie
Od niedawna śledzę forum i dowiedziałem się z niego bardzo dużo o samochodach Mitsubischi. W przyszłym tygodniu odbieram swojego ASX-a i dlatego mam pytanie do szanownych kolegów, czy są jakieś części (rzeczy)itp. na które należy zwrócić szczególną uwagę (co sprawdzić) podczas odbioru?
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi
Laski - 19-01-2015, 00:01
Edzik134 napisał/a: | Witajcie
Od niedawna śledzę forum i dowiedziałem się z niego bardzo dużo o samochodach Mitsubischi. W przyszłym tygodniu odbieram swojego ASX-a i dlatego mam pytanie do szanownych kolegów, czy są jakieś części (rzeczy)itp. na które należy zwrócić szczególną uwagę (co sprawdzić) podczas odbioru?
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi |
Dołączam się. Odbieram prawdopodobnie maks. w sobotę.
A żeby było w temacie:
- rabat ogólny, że tak napiszę
- opony zimowe
- chlapacze
- dywaniki
- czujniki parkowania tył
- niespodzianka przy odbiorze (sobie tak rzekli, więc niech tak będzie)
Wersja: blue sky.
mkm - 19-01-2015, 02:17
Laski napisał/a: |
- niespodzianka przy odbiorze (sobie tak rzekli, więc niech tak będzie) |
Parasol? Wino musujące? Kalendarz na 2015-ty?
Laski - 19-01-2015, 02:40
mkm napisał/a: | Laski napisał/a: |
- niespodzianka przy odbiorze (sobie tak rzekli, więc niech tak będzie) |
Parasol? Wino musujące? Kalendarz na 2015-ty? |
Brelok, ewentualnie latareczka kieszonkowa z logiem M.:)
Nie wiem, sami rzucili, więc... Liczę na pełny bak, wspominałem, więc może to ma być ich niespodzianka.
Aha...i mam jeden zgryz. Miały być Bridgestone'y...i mają je, ale zadzwonili, czy nie chciałbym Yohohamy. Podobnież lepsze...a ja powiem szczerze - ni chu chu, bo nie znam tych drugich. Jakaś szybka rada?
mkm - 19-01-2015, 03:52
Yokohamy
Obydwie firmy z tradycjami sięgającymi początków XXw, obydwie japońskie.
Doprecyzuj modele - bo sama firma to trochę mało.
Do małych aut osobiście wolałbym Yokohamę - w ASX-ie... powinni sie wypowiedzieć użytkownicy .
Bizi78 - 19-01-2015, 12:19
Laski napisał/a: | - niespodzianka przy odbiorze (sobie tak rzekli, więc niech tak będzie) |
Obstawiam skrobaczkę z logo mitsu .
Laski - 19-01-2015, 21:11
Bizi78 napisał/a: | Laski napisał/a: | - niespodzianka przy odbiorze (sobie tak rzekli, więc niech tak będzie) |
Obstawiam skrobaczkę z logo mitsu . |
Dzisiaj niespodzianka została ciut przeze mnie sprecyzowana. Zapragnąłem jednej opony więcej (brak zapasu to dla mnie mały matrix, tak więc ewentualnie pozostanie mi dokupienie felgi), ewentualnie kuweta.
Zobaczymy. Nawet zaglądając do konfiguratora, to jakoś nie wiem, co jeszcze mogłoby mnie interesować. Jakieś czaderskie listwy czy tego typu rzeczy jakoś mnie nie ruszają. Chyba, że macie jeszcze jakiś pomysł?:) Navi mi nie dadzą, więc...:).
Krzychuuu - 19-01-2015, 21:28
Zapragnąłeś opony za ok 500 zł sztuka a oni chcieli ci dać parasolke za 10 zł.
Laski - 19-01-2015, 21:57
Krzychuuu napisał/a: | Zapragnąłeś opony za ok 500 zł sztuka a oni chcieli ci dać parasolke za 10 zł. |
No to mają zgryz:). Cztery utargowane, więc i piątą mogą dorzucić.
Krzychuuu - 20-01-2015, 10:15
Te twoje targowanie o cztery opony to nie jest żaden sukces, oni wszystkim dają drugi komplet opon gratis bez problemów. Zamiast opony ja bym wziął alarm który może być wymagany przy ubezpieczeniu. Całe koło z tą grubą oponą może sie nie zmieścić w schowku pod bagażnikiem, koło dojazdowe za ok 200 zł juz wejdzie.
Laski - 20-01-2015, 11:10
Krzychuuu napisał/a: | Te twoje targowanie o cztery opony to nie jest żaden sukces, oni wszystkim dają drugi komplet opon gratis bez problemów. Zamiast opony ja bym wziął alarm który może być wymagany przy ubezpieczeniu. Całe koło z tą grubą oponą może sie nie zmieścić w schowku pod bagażnikiem, koło dojazdowe za ok 200 zł juz wejdzie. |
I też nie odbieram tego za sukces. Wypisalem tylko to, co dorzucili. Pełen zapas jest mi potrzebny tylko do dostępne wyjazdów zagranicznych. Na miejscu wystarczy mi zestaw naprawczy. Stąd też, wielkość koła, a co za tym idzie, miejsce pod bagaznikiem, ma drugorzędne znaczenie. Z alarmu świadomie zrezygnowałem. Nie wszystkie ubezpieczalnie wymagają dwóch zabezpieczeń do pełnego pakietu AC. Kwestie ubezpieczeniowe akurat mam dobrze "pochytane" z pewnych względów.
makko - 21-01-2015, 20:03
Ja dostałem:
-standardowy upust wyprzedaży poprzedniego rocznika
-czujnik parkowania
-alarm
-dywaniki
-i jeszcze dodatkowo do wyboru dodatki za około 3k
|
|
|