To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - a miał być kolejny vr4 ...

danino88 - 08-04-2013, 21:17

jedno łożysko wymienione około miesiąca temu. Poszło gładko i przyjemnie, niestety po chwili zaczęło huczeć drugie :( Dziś nadszedł dzień wymiany i nie było już tak cudownie. Podobnie jak u kolegi sveno wszystko kruszyło się i pękało. Ale po kilku godzinach trudu i męki puściło i nastała cisza w aucie 8) 8) 8)

danino88 - 09-05-2013, 22:40

miesiąc temu łożyska a dziś galant doczekał się letniego ogumienia, alufelg oraz nowego zestawu hamulcy. Tarcze Textar,klocki ferodo i gięcie tarcz,bicie kierownica i wszystko inne na temat złego hamowania w zwykłym galancie uważam za zakończony :)
Przed :

Po:

przy zmianie felg niestety wyszła bolączka, amortyzatory tylne. Co polecacie?

Tomek - 09-05-2013, 22:52

danino88 napisał/a:
Co polecacie?

ja mam od prawie 3 lat tokico i jestem zadowolony

deejay - 09-05-2013, 22:57

danino88 napisał/a:
Co polecacie?

BILSTEIN lub http://www.kcar.pl/index....-vi-tyl-310-046 :wink:

wyderka - 09-05-2013, 23:06

ja mam monroe E1213 od prawie roku i też jestem zadowolony
D1VenO - 10-05-2013, 09:42

BILSTEIN jak deejay, napisał. Będzie pan zadowolony ewentualnie KYB Ultra SR tanich gówien nie bież, pamiętaj by na tylnych amorach były te osłonki plastikowe bo właśnie przez brak tego padają ;(
krzychuzzz - 10-05-2013, 13:04

D1VenO napisał/a:
KYB Ultra SR

Od kilku dni jeżdzę na takowych i tył zrobił sie fajnie sprężysty.

D1VenO - 10-05-2013, 13:31

bo maja dobry czas reakcji :) są twardsze od olejówek ale właśnie jak pisałem jak nie ma osłonek to padają ;(
MKV - 10-05-2013, 17:27

deejay napisał/a:
danino88 napisał/a:
Co polecacie?

BILSTEIN lub http://www.kcar.pl/index....-vi-tyl-310-046 :wink:

Ja mam Monroe założone przez derpina i jest ok - nie mam niestety porównania z innymi. z przodu mam KYB i jest fajnie :)

danino88 - 10-05-2013, 22:56

krzychuzzz napisał/a:
D1VenO napisał/a:
KYB Ultra SR

Od kilku dni jeżdzę na takowych i tył zrobił sie fajnie sprężysty.

w vrce mam takie ale mają dopiero rok i nie wiem ile jeszcze wytrzymają, dlatego pytam :)

D1VenO - 11-05-2013, 12:46

zadbaj o kondoniki na amorka to polatają. Jak by się popsuło i miał byś zmieniać zmień na bilSztajna bo to naprawdę solidny amor. Tylko że twardziejszy od całej reszty. ważne też są sprężyny które nadążą za amorem, tu polecam eibach pro kit.

Przy okazji dam ci sie karnąć moim gwintem to sam sprawdzisz czy faktycznie jest BETON czy dalej mam wygodne auto.

a i zaiks na ciebie paczy :P

danino88 - 07-06-2013, 15:51

z aktualności:
auto ma już najechane ponad 17tys od zakupu i jak na razie jeszcze jeździ :)
zamówione amortyzatory Kayaba Excel G ze względu na zestaw z nowymi obojnikami i osłonkami
hamulce już mają około 4tys przejechane i jestem bardzo zadowolony, polecam :)

a i jeszcze jedno... Załatwiłem czarne skóry, prawie nówki jednak są to angliki i potrzebuję dobrego i taniego tapicera żeby obszył europejski prawy boczek, bo w angliku był tam panel od szyb. Pomoże ktoś ?

D1VenO - 07-06-2013, 19:55

Zapytam kumpla bo jak robil caraudio to dawal do obszywania jakiemus magikowi.

Czekaj ale co ty chcesz obszywac ? Ten element gdzie konsola wchodzi ? To chyba klejone jest

i9i - 07-06-2013, 21:35

D1VenO napisał/a:
Czekaj ale co ty chcesz obszywac ? Ten element gdzie konsola wchodzi ? To chyba klejone jest

Ale na zaklejoną dziurę przydałoby się w przyzwoity sposób narzucić skórkę by miało to wygląd. Jutro podjadę do miejscowego tapicera i jak będzie w "warsztacie" to zapytam go co, jak i ile by był punkt odniesienia.

danino88 - 08-06-2013, 08:57

Cytat:

boczek pasażera EU, mam od jakiegoś avance, ori z małą dziurą, bo w angliku był tam panel od szyb i dziura jest dość duża.

Cytat:
Ale na zaklejoną dziurę przydałoby się w przyzwoity sposób narzucić skórkę by miało to wygląd. Jutro podjadę do miejscowego tapicera i jak będzie w "warsztacie" to zapytam go co, jak i ile by był punkt odniesienia.

będę wdzięczny, zależy mi bo skóry mam prawie nówki :)