To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Wszyc Garage

dahu - 12-03-2013, 02:55

Maretzky85 napisał/a:
krzysiakxxx, 2.0 T 300KM, 2,5V6TT 280 KM ? :P

Różnica 20Km ? Wszystko zależy jeszcze od Nm , bo to właśnie moment wygrywa wszystkie wyścigi a nie KM. :twisted:

krzysiakxxx - 12-03-2013, 07:46

Dużo jeszcze zależy od kierowcy, bo wiele razy udało mi się odejść z kreski czy rolki lepiej niż ktoś autem do którego nie powinienem mieć szans (więcej koni i niutków).
Maretzky85 - 12-03-2013, 08:18

Dyskusja bez sensu, za dużo czynników zmiennych jest.
swinks_UK - 13-03-2013, 15:00

Maretzky85 napisał/a:
Dyskusja bez sensu, za dużo czynników zmiennych jest.

Dokładnie :mrgreen:
Całe szczęście, żeś nie porównał 4B11T z FQ-400 do stockowego 6A13TT. Miażdżyłoby jeszcze bardziej :D

Maretzky85 - 13-03-2013, 19:20

Oj tam, oj tam :P 4B11T jest paskudny :P
Wszyc - 13-03-2013, 19:31

Przestańcie spamić :P

Ja nie wierze co ja odwalam z tym gulfem :P

Właściciel mówił że dobrze żę progi były wstawiane już to mamy święty spokój...

... pomijając już przepiękny stan progów....

i 5mm grubości szpachle wszędzie...

skończyłem z grubsza nadkole ale szlifować spawy to sobie będzie właściciel nie chce mi sie :P

... i wziąłem się za prostowanie dachu...

... chce parcha zrobić do niedzieli wieczór i zapomnieć o tym aucie raz na zawsze :D

Hugo - 13-03-2013, 22:12

Wszyc napisał/a:
Właściciel mówił że dobrze żę progi były wstawiane już to mamy święty spokój...
:mrgreen: Zderzenie z rzeczywistością...
Wszyc - 13-03-2013, 22:24

Nie kłamał widzę po spawach ze to już drugie progi tego golfa były jak nie trzecie :P Pora na kolejny komplet :lol:

Tym czasem z przyjemniejszych rzeczy dziś pierwszy raz malowałem sprayem coś z elementów zewnętrznych :) pomalowałem sobie błotnik do motoru podkład na to baza i klar :P Wyszło znośnie :P

Saqu - 13-03-2013, 22:27

Wszyc napisał/a:
grubsza nadkole ale szlifować spawy to sobie będzie właściciel nie chce mi sie :P

papier ścierny mu daj niech zasuwa z koksem :D bo fleksem to każden jeden gupi potrafi :P

Matejko - 13-03-2013, 22:43

jak na szprej i zdjecie, to masz calkiem niezla reke :)

a co do golfa, po wizycie na piaskarni niewiele by z niego pozostalo, liczycie ile juz kg drutu i blachy na niego poszlo ??
sa auta*, ktore jest sens ratowac w taki sposob, ale to nigdy nim nie bedzie

*Warszawa garbuska, ktora byla piaskowana na jesien, wyszla pewnie niewiele lepiej niz ten gofer, gdyby trafil do piachu, ale Warszawe to jest sens, a to ...
a kolege jeszcze lubisz ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Marcino - 14-03-2013, 11:19

Wszyc napisał/a:
pomalowałem sobie błotnik do motoru podkład na to baza i klar Wyszło znośnie

Malowałeś w łazience..? A colgate uzywane było jako pasta polerska:D

Wszyc - 16-03-2013, 16:01

Malowałem w piwnicy ale drugie zgadłeś :P
Wszyc - 17-03-2013, 15:20

Drugie nadkole w golfie totalnie się rozleciało wkurzyłem się poszedłem gadać z właścicielem na temat golfa II z którego wyciąga silnik do tej jedynki ten golf dwa jest w idealnym stanie blacharskim może jego lepiej zrobić no i praktycznie podsumowane on robi dwójkę teraz jedynka trafia pod plandeke bedzie stała na działce i jak latem będzie sie nam nudziło to ją porobimy przy piwie na spokojnie jak będzie więcej wolnego... więc mam urlop od tego projektu i całe szczęście ufff
robertdg - 17-03-2013, 16:39

Tyle pracy za pasem i zaś będzie gniło :P
Wszyc - 17-03-2013, 19:15

Robert racja szkoda postaramy sie zabezpieczyć go przed wyjazdem z garażu żeby nie zgnił w pół roku być może trafi pod dach nawet...ale i tak ciesze se jak nic bo mam dość tego na prawdę musze odpocząć chodź miesiąc... i steskniłem się za galancikiem już :)
I też nic nie mam z tego projektu prócz doświadczenia kumpel kupi mi co prawda kurtke na moto za 370zł ale... to ile jest do zrobienia nie jest warte tylko 370zł...

Decyzja taka poszła po tym jak odpadło całe nadkole.. wyrzeźbienie całego nowego pół okręgu to masakra powiedziałem że chce drugie nadkole bo samemu to robić to będzie z kupy kawałków blachy takie coś no to pomysł by wyciać nadkole z Golfa 2 dawcy silnika ja zaglądam pod tego golfa 2 dziś i:
Ja: stary ja tego nie tnę tu nie ma na całym aucie grama rdzy i chcesz to wycinać dla tego parcha?... na pewno?

Tak jak mówiłem postaramy się go zabezpieczyć i latem dokończe prace i nawet będę go już wtedy sam malował będę mógł się jeszcze tego na nim nauczyć :)