[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] ABS zębatka, cykanie przekażnika pompy ABS
Kande4r - 17-08-2015, 16:55 Temat postu: [EAxA] Problem z ABS, cykanie, stuki przy hamowaniu. Witam, mam denerwujący problem, z którym od jakiegoś czasu nie mogę sobie poradzić. Chodzi o ABS. Przy działającym systemie ABS ciągle coś cyka, gdzieś czytałem na forum, że może to być przekaźnik ABS. Przy hamowaniu nawet najdrobniejszym słychać stuki i lekkie odbijanie pedała hamulca. Jest to strasznie denerwujące. Poza tym raz ABS był a raz go nie było i zapalała się lampka od ABS. Ostatnio wymieniłem całą zwrotnicę, ponieważ byłem u fachowca, który podłączył auto od komputera i wyszło, że prawy czujnik ABS jest zepsuty. Teraz niestety jest tak, że po przejechaniu ok. 20km ABS przestaje działać i zaświeca się lampka. Po zapaleniu lampki ABS cykanie ustaje. Raz miałem tak że po gwałtownym hamowaniu ABS znów zaczął działać a lampka zgasła. Natomiast cykanie powróciło. Dodam że podczas działającego ABS hamulec jest niestabilny. Raz jest całkowicie twardy, raz trzeba mocno wcisnąć pedał hamulca by wyhamować. Czytałem po różnych forum i nie wiem czy mam kupować przekaźnik ABS od innego galanta i podmienić? Ma ktoś jakiś pomysł? Proszę o pomoc. Ja natomiast ide dalej szukać odpowiedzi na forum. Pozdrawiam.
Hubeeert - 17-08-2015, 16:57
Kande4r napisał/a: | Przy hamowaniu nawet najdrobniejszym słychać stuki i lekkie odbijanie pedała hamulca. |
Obejrzyj koronki ABS na wszystkich kołach, któraś może być uszkodzona. Lub któryś z czujników wyzionął ducha ale tu musisz podpiąc się pod tester obsługujący ABS.
Kande4r - 17-08-2015, 17:09
Co rozumiesz przez słowo uszkodzona? Wyłamana? Ostatnio przy wymianie piasty z przodu przejechałem po koronce papierem ściernym? Ale w sumie problem występował już przed tym. A co z cykaniem?
Poprawka, papierem ściernym przejechałem po końcówce abs, tej metalowej od strony piasty, przegubu. Koronka abs z tyłu może być lekko starta.
Shockwave - 17-08-2015, 17:38
Koronki od abs lubią byc rozsadzone przez korozje lub uszkodzic sie podczas walenia mlotem w zwrotnice , obejrzyj czy na jej obwodzie nie ma jakiś pęknięć, wtedy odległość miedzy zębami sie zwiększa i abs głupieje
http://forum.mitsumaniaki...c.php?p=1165984
na 2 stronie tego tematu sa zdjęcia
Kande4r - 17-08-2015, 18:34
Bardzo ciekawy temat, do tej pory na niego nie trafiłem, sprawdzę to jak najszybciej.
Wyczytałem jeszcze coś takiego: "Jeżeli posiadasz abs to pewnie przekaźnik załączający pompe hamulcową.U mnie tez se cyka i strasznie mnie to wkurza,że tak głośno." Myślicie, że to od tego?
Witek vel Mysza - 20-08-2015, 06:05
Ten przekaźnik się włącza jak mu system każe. A skoro ABS dostaje błędne sygnały z koronek na wejściu, to i na elementy wykonawcze wysyła bzdury.
Maślak - 09-02-2016, 19:43
Cześć
Mam pękniętą zębatke abs w Galancie VIII 2.5 v6. Orientuje się ktoś jakie ona ma wymiary i ile zębów? Czy też może nie opłaca się tego zmieniać i należy wymienić cały przegub?
Marcino - 10-02-2016, 08:36
43 zęby, średnica chyba 66mm, Dostępna na alegro.
Wciskasz ja na przegub najlepiej na jakiś klej do złącz zeby nie wypadła.
http://allegro.pl/koronka...5836618722.html
Krzyzak - 10-02-2016, 11:54
Marcino napisał/a: | Wciskasz ja na przegub | Marcin - niee. Lepiej podgrzać opalarką, wejdzie bez problemu (na oczyszczony z rdzy lub nowy przegub) i nie będzie problemu że znów coś pęknie od młotka czy prasy.
Maślak - 10-02-2016, 20:34
Dzięki koledzy
krzysztofpak75 - 11-04-2016, 06:14
Witam koledzy.
Mógłby ktoś napisać jak krok po kroku wymienić te zębatki?tzn co odkręcić aby się do nich dostać.Będę bardzo wdzięczny.
Krzyzak - 11-04-2016, 08:50
Trzeba wyjąć półoś. W tym celu spuścić olej ze skrzyni, odkręcić półoś, rozpiąć górny sworzeń zwrotnicy, wyjąć półoś z piasty, wypiąć półoś ze skrzyni i można działać nie wyciągając jej z auta (bo na widelcu będzie zablokowana.
Teraz starą zębatkę zbijasz młotkiem i dłutem, czyścisz miejsce, gdzie zębatka była, nową zębatkę rozgrzewasz np. opalarką i nakładasz na miejsce.
Skręcasz w odwrotnej kolejności (półoś do skrzyni wbijasz najlepiej gumowym młotkiem), nalewasz olej.
komarsnk - 11-04-2016, 11:24
Krzyzak napisał/a: | W tym celu spuścić olej ze skrzyni |
To naprawdę jest potrzebne? Miałem wymieniane osłony na przegubach wewnętrznych i olej nie był spuszczany.
Krzyzak - 11-04-2016, 15:50
kolega wyżej chyba nie ma automata
z manualnej się wyleje z pół litra, może trochę mniej
gdy ja coś robię to też profilaktycznie spuszczam ze 2 litry (mam 2 automaty)
komarsnk - 11-04-2016, 19:59
Krzyzak napisał/a: | kolega wyżej chyba nie ma automata |
Stałem i patrzyłem jak gość robi i gwarantuję, że nic nie spuszczał ze skrzyni
Nie wyciągał kielicha ze skrzyni tylko wyjął z niego (nomen omen) krzyżak
|
|
|