To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrny Elegance 2.5 v6 po "Avancowaniu"

tresorex - 22-10-2013, 10:55

Ja u siebie też miałem problem z montażem 2din... ale dorobiłem sobie ramkę z plexi bo oryginalna nie pasowała w żaden sposób :)
fj_mike - 22-10-2013, 14:25

Dopiero do tematu zajrzałem :P
Gratuluję :mrgreen:

gawron - 22-10-2013, 15:04

Dzięki :lol:
Hugo - 22-10-2013, 17:05

gawron napisał/a:
Całość prezentuje się tak:
No ślicznie. Prawie identyczne wnętrze jak u mnie, tylko radio i rączka ręcznego inne :wink: Ja wczoraj też zamontowałem gałkę lewarka zmiany biegów Nardi, rączki ręcznego wciąż szukam bezskutecznie... :? Zdradź proszę tajemnicę jak się zdejmuje tą rączkę ręcznego hamulca?
gawron napisał/a:
Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to wjechały nowe felgi 17":
Jak dla mnie zdecydowanie na minus. Choć zastanawiałem się coraz częściej jakby mój Avance wygladał na jakichś czarnych 5 ramiennych "gwiazdach" to dzięki Tobie wiem, że jak na zimówkach jednak :wink:
gawron napisał/a:
dorwałem wreszcie wymarzoną gałkę i rączkę ręcznego Nardi Torino:)
Widzę, że mamy podobną wizję ulepszania Gala. Mi jeszcze oprócz rączki ręcznego hamulca brakuje rozpórki kielichów, polakierowanych na czarno plastików na słupkach wewnątrz, czarnej podsufitki, blendy na tylnej szybie i również myślę nad czarnym dachem.
Lechfan - 22-10-2013, 17:29

Choć nie jestem fanem 'drewnianego' wnętrza to w całym pakiecie bardzo ładnie się to prezentuje w Galu.
A czarna fela z błyszczącym rantem w srebrnym aucie z ciemnymi szybami to mistrzostwo, gratulacje. Bardzo mi się podoba. : )

Hugo napisał/a:
Jak dla mnie zdecydowanie na minus. Choć zastanawiałem się coraz częściej jakby mój Avance wygladał na jakichś czarnych 5 ramiennych "gwiazdach" to dzięki Tobie wiem, że jak na zimówkach jednak

Co Ty dajesz Hugo, wygląda kozacko. : )

A gdybyście mieli gdzieś dojście do blendy na tylną szybę to dajcie mi, proszę, znać.

sipex - 22-10-2013, 17:36

gawron napisał/a:
sipex napisał/a:
fakt rewelka chociaż czarne felgi dla mnie są be.. to u Ciebie naprawdę fajnie to wygląda :lol: co do radia to mam tak u siebie i jedyne ładne rozwiązanie to daj do plastikarza niech Ci wtopi tą ramkę w panel później malowanie/okleina i będzie wyglądało jak ori..
w galu ten otwór to 1.8din a radia są 2din dlatego nic nie spasujesz :P

No tak tylko skąd taką samą okleinę?

hydrografika tylko albo malowanie na inny kolor mi pomalowali w ori tyle ,ze ja mam szare wnetrze :)

Fragu - 22-10-2013, 18:15

Przy okazji mam pytanie, czy były różne rodzaje drewnianych konsol centralnych? Czy zawsze jest to jeden kolor/wzór? :wink:
Hugo - 22-10-2013, 18:35

Fragu napisał/a:
czy były różne rodzaje drewnianych konsol centralnych? Czy zawsze jest to jeden kolor/wzór?
Były co najmniej 2 rodzaje. Jaśniejsza w wersjach GLS i ciemniejsza w bogatszych wersjach. Chyba tylko te 2 rodzaje były.
GóR3K - 22-10-2013, 18:48

gawron napisał/a:
Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to wjechały nowe felgi 17":

[url=http://images64.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

Na aucie siedzą tak:)

[url=http://images65.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://images64.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

Także trochę sie działo przez ostatnie 6 miesięcy:)
Oczywiście to nie koniec dalej będę się starał upiększać miśka.
w planach czarny dach w połysku:P

Pamiętam jak wyglądał z tym błotnikiem w innym kolorze jak go kupileś, metamorfoza jest mega :) Ładna felga co to za model ? a'l'a ADVAN ?

gawron - 23-10-2013, 08:57

Jeśli chodzi o kolor drewna to były 2 odcienie po lifcie ciemniejszy. Jeśli chodzi o felgi to - opinię jak dupę-każdy ma swoją :twisted: :mrgreen:
Jeśli chodzi o zdjęcie gałki to podważasz dwoma cieniutkimi płaskimi wkrętakami plastikowy przycisk od góry, jak wyskoczy to wyjmujesz sprężynkę, plastikowego wariata i potem potrzeba długiego klucza nasadowego "12" odkręcasz nakrętkę , ściągasz gałkę i potem na odwrót:)
A rączka ręcznego jest na klej przymocowana ciągniesz ją na siłę kręcąc w lewo i w prawo i schodzi bez problemu.

Hugo - 23-10-2013, 09:42

gawron napisał/a:
A rączka ręcznego jest na klej przymocowana ciągniesz ją na siłę kręcąc w lewo i w prawo i schodzi bez problemu.
Dzięki.
gawron - 23-10-2013, 09:47

Jeśli o blendę chodzi to też szukam dłuższy czas. Gdyby ktoś z forumowiczów chciał użyczyć swojej to mógłbym dorobić kilka sztuk, ale musi być wzór.
Hugo - 23-10-2013, 09:48

gawron, jest wzór i będą kopie. Napisz do cuuube i zamów sobie.
gawron - 23-10-2013, 10:14

Hugo napisał/a:
gawron, jest wzór i będą kopie. Napisz do cuuube i zamów sobie.

O jakiś czas temu pisałem i nic nie było ok. dzięki już pisze.

MATTNATTS - 23-10-2013, 10:49

Jezeli chodzi o blende to jestem zainteresowany.
Mysle ze znajdzie sie wiecej chetnych.
Moze autoR ma forme,zajmuja sie takimi gadzetami.
Na ebayu mozna dostac ale w kosmicznej cenie.