To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Ankieta o operatorach

gulgulq - 27-12-2009, 12:45

obecnie 2xPlay (biznes)
jak uruchoma3G u mnie w mieścinie dojdzie internet

po chyba 10 latachzrezygnowałemz Orange - poziom przychylności i mozliwości negocjacyjnych przy przedłużeniu sięgnoł chyba dna
od dziwne teraz jak przeszedłem do innej sieci - dzwonią co tydzien z super bajeranckim telefonem i abonamentem w promocji..

karolgt - 27-12-2009, 17:17

ulgulq a przeniosłeś numer? czy masz nowy?
Kaucz - 27-12-2009, 23:01

Od 7 lat jestem w Orange, może nawet dłużej, ale już nie pamiętam kiedy to z cheetosów wyciągnąłem kupon na telefon ( :lol: ).
Oferta Orange Go. Nie narzekam. Z darmówek korzystam. Raczej nie planuje zmiany. Może numer jedynie. Mam startery 518 334 335 i 518 334 333 i muszę ja aktywować najpóźniej w 31go bo inaczej mi przepadną, a szkoda by mi było takich fajnych numerków ;) . Kto wie do czego je wykorzystam ;P

Realistka - 28-12-2009, 06:13

od ponad 80 lat w Plusie:
najpierw były 2 x Simplus
obecnie 2 x PLUS abonament

gulgulq - 28-12-2009, 06:29

realistka napisał/a:
od ponad 80 lat w Plusie:
najpierw były 2 x Simplus
obecnie 2 x PLUS abonament

no no :)

czy dawniej komórki były na korbkę :D

[ Dodano: 28-12-2009, 06:30 ]
karolgt napisał/a:
ulgulq a przeniosłeś numer? czy masz nowy?

tak, przenosiłem numery :)
bez komplikacji

jazy1 - 28-12-2009, 09:22

4 x ERA
od początku, ale negocjacje z nimi to koszmar ( jestem tam cały czas z lenistwa )

krzychu - 28-12-2009, 09:26

jazy1 napisał/a:
4 x ERA
od początku, ale negocjacje z nimi to koszmar

Ja sobie chwalę chodź ze 2 lata temu były lepsze negocjacje (więcej dawali). Ja nawet nie ruszam się z tym do salonu mail z niezadowolenie na boa@era.pl do 24 godzin jest od razu poprawa z abonamentami (znaczy w końcu są lepsze jak dla nowego klienta). A teraz to w nie biznesowym abonamencie jako jedyni oferowali chyba 500MB internetu za jakieś śmieszne pieniążki (przydaje mi się jak gdzieś jestem z laptokiem to sobie po BT używam 3G) + jedna osoba bierze sieć rodziną i 3 osoby do siebie mogą dzwonić ile się chce.

A co do migracji z Orange na Play kolega już chyba 5 miesiąc migruje do Play (dali mu telefon, umowa podpisana a rozmowy dalej płaci orange) podobno ciągle jakieś papiery giną w akcji a jak dotrą to są przeterminowane :badgrin:

Manuela - 12-01-2010, 08:18

Mam niemalże od 10 lat abonament w plusie i jestem zadowolona. Mogliby mieć tylko bardziej wystrzałową ofertę na aparaty :) Miałam też służbowa Erę i też była ok. Za to jak przeszliśmy do Oryndża... :? tragedia na każdym polu. Tyle że dali nam fajne aparaty jako firmie. Poza tym dno, zwłaszcza jeżeli chodzi o obsługę klienta.
Anonymous - 23-03-2010, 19:09

2 x Era (abonament)
szpala85 - 23-03-2010, 19:31

Mój tato teraz przechodzi na Play dla firm .... wcześniej miał Orange dla Firm ( co miesiąc faktura 1100 zł za 7 telefonów ... sam abonament ) ... w Play będzie płacił 360 zł za 7 numerów .... już jest po rozmowach i wybraniu nowych telefonów .... czekamy jeszcze na przeniesienie numerów tel. ..... mam nadzieję że nie będzie lipy tak jak to było z Orange 2 lata temu :wink:
krzychu - 23-03-2010, 19:35

szpala85 napisał/a:
.... czekamy jeszcze na przeniesienie numerów tel. ..... mam nadzieję że nie będzie lipy tak jak to było z Orange 2 lata temu :wink:

Kolega z Orange do Play (tez biznesowy abonament) przechodził chyba z pół roku... Ciągle jak nie gineły papiery, to coś tam się przeterminowało potem znowu zagineły papiery, w salonach do odsyłali jednego do drugiego, zero kompetencji po obu stronach jak w salonach tak na infolinii. Płacił abonament w Play a za rozmowy płacił w Orange nie promocyjnie :finga: tak że jak wybrał internet to wziął z Ery...

iruszaks - 24-03-2010, 18:48

11 lat w Plusie najpierw simplus, potem abonament, jestem bardzo zadowolony.
A od 5 lat iPlus zasięg super (orange i era nie łapała a ja miałem internet)- prędkość trochę słaba ale niedługo zmieniam

marexi - 24-03-2010, 20:32

4 x Era Abonament
1 x Play Abonament
1 x Play Fresh
a tylko ja i mama... kurde dopero sie zorientowalem ze tyle tego musze cos zmienic;)

sieegurd - 24-03-2010, 21:41

1. Era - Tak Tak
2. Heyah - karta
3. Era - Mix
4. Era - obecnie abonamet i jestem zadowolony :)

xjacobs - 24-03-2010, 22:14

u mnie cała rodzinka jest w erze, tylko jak coś tak latam po numerach... najpierw era 2 lata, potem heyah z rok, moze nawet nie, potem znowu era (4 lata - caly czas w abo) aż teraz od września play, rowniez abonament ;)
raz miałem chwilkę orange, ale to jakaś pomyłka jest ;)
generalnie era jest ok, choć miałem parę przejść z nimi, ale krótki opieprz na infolinii i kaskę zwracali jak trzeba :D z playem jeszcze przejść żadnych nie mialem ;)